Flot kamp af Birkerød

image
19. maj 2023 kl. 22:19

Kristi himmelfartsdag, tidlig fodbold kl.12, Birkerød mod Tåstrup på Birkerød stadion, en kamp som det gul/sorte hjemmehold 90 minutter senere har vundet med 4-0, på en i øvrigt grøn og lækker græsbane, som indbød til en god omgang fodbold, hvilket dagens hjemmehold fra Birkerød i den grad praktiserede, med en gang underholdende og flot angrebsfodbold, som nærmest gjorde dagens modstander, fra ellers formstærke Tåstrup, til statister i lange perioder af opgøret. Dermed fik Birkerød samtidig revancheret den pauvre indsats, fra lørdagens opgør i Snekkersten, som jo var alt andet end prangende.

Det er sagt før, og det siges gerne igen, at når holdet finder sit sande niveau, og spiller som man så det i dag, er der ingen hold i rækken som spiller bedre fodbold. Det som ”gamles tropper har kæmpet med sæsonen igennem, har været stabiliteten, hvor man har savnet at sætte flere gode præstationer sammen i længere perioder, hvor man samtidig har holdt et alt for lavt bund niveau, når pendulet har ramt bunden. Ingen hold, på nær Manchester city, spiller lige godt fodbold hver gang, men kan det laveste niveau hæves, er man nået langt, og kan Birkerød teamet lykkes med det, har vi et tophold, for kvaliteten hos spillerne fejler absolut ikke noget.

Hvis man lige havde noget havearbejde at gøre færdigt, og ikke nåede kampen til tiden, var det bare ærgerligt, for inden kampen rundede et kvarter, var den i realiteten allerede afgjort, selvom man før har set store føringer blive smidt væk, på disse kanter. 3-0 viste måltavlen, på en dag, hvor også højtaler anlægget var kommet i funktion, og en ny ung fan gruppering, satte ekstra kolorit på opgøret, med et væld af slagsange. Endvidere kunne klubbens sportschef Christian Taylor spottes i pausen og efter kampen, med en høtyv, som reparerede hullerne i banen. Gode initiativer, til gavn for Birkerøds bedste fodboldspillere, som vi nu bare skal have til at spille hjemme fodbold om lørdagen, så er der mange flere som kommer til fodbold fremover, til gavn og glæde for både klub og fans.

Fuld damp under kedlerne fra start, hvor Benjamin sender en god lang aflevering ud til Hofland på højre kanten, som igen spiller ind i banen til Simon, som ud af øjenkrogen finder en fri Jakob Sten midt for mål, og pang, 1-0 til gul/sort, efter bare 5 minutters spil. Denne flotte scoring, udbygges af endnu en af slagsen få minutter efter, da Sylvester ”Sylle” og ”Hof”, kombinerer fint på højre kanten, hvor Hofland sluttelig spiller diagonalt over til Bennett, som på kanten af feltet, med et flot venstre bens jordstryger træf, kanonerer bolden ind i modsatte hjørne. 2-0, til et hjemmehold startende i hopla, mod et udehold som måbende statister, som slet ikke er kommet ind i opgøret.

Tåstrup mødte ellers frem til kampen, som forårets tredje bedste hold, rent pointmæssigt, hvor man kun, som alle andre hold i rækken, havde tabt til Hørsholm og Glostrup, hvilket var svært at se indledningsvis, hvor holdet blev kværnet i Birkerøds gode angrebs kombinationer. Som der var mange af, igen illustreret efter et lille kvarter, da ”Sylle” sætter et godt angreb i gang over højre kanten, som ender i et hjørnespark, som Bennett smækker perfekt til midt feltet, hvor Jakob Sten i ensom majestæt stiger til vejrs, og pander kuglen i nettet til 3-0. Angriberens første forårs mål, og endda 2 af slagsen i samme kamp, hvilket sidst skete, for nøjagtig 2 år siden i en pokalkamp mod LSF, og hvor det i dagens kamp, burde være blevet til 3 scoringer, hvis den gode Jakob ikke lige havde valgt at brænde dagens oplagte direktør.

20 minutter spillet, hvor Birkerød har slækket lidt på gas pedalen, hvor Tåstrup bliver farlige første gang på et hjørnespark, hvor Frederik får labben på bolden, som lander i midtfeltet hos en Tåstrup spiller, hvis skud blokeres i sidste øjeblik, hvor også et Vollesen bold tab på midten af banen, betyder omstilling og friløb til en Tåstrup spiller, som heldigvis er total uskarp, med afslutning forbi målet. Tåstrup foræres endnu en gave, af målmand Frederik, som sparker et skævt udspark lige i fødderne på en modstander, som bliver så befippet, at han sparker bolden over kassen. 2 dumme Birkerød fejl, som kunne have kostet, men i denne kamp slap man med en advarsel. Hvor halvlegen lige slutter med et af mange gode Birkerød angreb, hvor en stærkt spillende Vollesen, spiller Jakob totalt blank i midt feltet, hvor målmanden nærmest lægger sig, inden Jakob på forunderlig vis, alligevel formår at skude læderet over mål. 3-0 pause.

Fra 2.halvlegs start sættes anfører Kokfelt på banen på sin vante højre forsvarsposition, og det blev til en god halvleg, med masser af gode løb op og ned af linjerne, og sågar en scoring. Først en Tåstrup chance, hvor 2 Birkerød forsvarere står og kikker fodbold, mens en modstander får tid til at pille en bold ned på kanten af feltet, men heldigvis med skud over Birkerød målet. 10 minutter spillet af anden omgang, da man bliver vidne til sæsonens bedste og hurtigste angreb på Birkerød stadion, hvor udeholdet bliver spillet fuldstændig tyndt og ud af brættet. Det gik så stærkt, med så mange gul/sorte involveret, hvor kombinationerne bare flød, at det var svært at følge med, inden ”Volle” til sidst assisterer en fri Kokfelt i feltets højre side, som kanonerer bolden på undersiden af overliggeren, for lige selv at følge op på returen, som sikkert knaldes i kassen til 4-0. Anden scoring af Kokfelt i dette forår, hvilket var helt nyt for anføreren.

Ellers bliver det til en forholdsvis lige halvleg, hvor det mest spændende hen ad vejen, bliver om dagens gode forsvarsorganisation, kan holde hele vejen hjem til 0. Det skulle sidenhen lykkes, hvor de gode aktioner fremad banen stadig var intakte, hvor indskiftede Lars Twile, spiller en god bold ud til Bennett, som trækker ind i banen, men skyder lige forbi målet, hvor også Kokfelt suser ned af højre flanken, og finder Simon modsat, som skyder lige forbi det lange hjørne. Ud af ingenting, pludselig et stolpeskud fra Tåstrup, som er det tætteste man kommer på scoring i denne kamp, selvom et par hjørnespark i træk, som giver farligheder i feltet, og også lige et strygende skud forbi målet, også kommer tæt på. Hvor en stærkt spillende Simon lige forinden, lægger bolden til rette for Bagger i midtfeltet, som snitter sin afslutning lige forbi mål.

Hvor kampen lige slutter med endnu et godt angreb, hvor Bagger spiller ud til Benjamin, som finder ”Sylle” i midtfeltet, som kommer et mulehår for sent til den gode aflevering. Tåstrup bankes for anden gang i sæsonen, hvor Birkerød efter et par kampes mål tørke endelig finder netmaskerne igen, og vinder med en clean sheet fortjent 4-0, i sæsonens største sejr, hvor man samtidig også senere på dagen, kunne glæde sig over endnu en triumf, da samarbejdsklubben FCK lige nappede årets pokaltitel i parken. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 27.5 kl.14.00 på Mørdrup idrætsanlæg mod Espergærde.

SS1: torsdag 18.5-23 kl.12 på Birkerød stadion: Birkerød – Tåstrup FK = 4-0 (3-0)

Kampen i tal: 1-0 Jakob Sten Madsen (5) / 2-0 Benjamin Bennett (8) / 3-0 Jakob Sten Madsen (13) / 4-0 Mathias Kokfelt (55). 125 tilskuere.

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard – Tobias Lawætz Hansen (A) – Mads Nanni Serop – Sebastian Tschorn Ramsing / Nikolaj Hofland (46.Mathias Kokfelt (A)– Simon Vollesen – Marc Bredal – Alexander Stjernegaard, debutant (62.Lars Twile Torp) – Benjamin Bennett - Larsen / Jakob Sten Madsen (74.Mads Bagger).