Målfest – dramatik og nedrykning på Birkerød stadion.

image
04. juni 2023 kl. 10:52

Det var sidste hjemmekamp i sæson 22/23 for senior 1, da de i sjællandserien tog imod nedrykningstruede Lundtofte, som skulle vinde for at bevare sin status som SS hold. Og det blev virkelig en kamp, hvor der var gang i sagerne, med alverdens mystiske ting og sager. Birkerød vandt fodboldkampen ganske fortjent med 5-2, og sendte dermed Lundtofte ned i serie 1, men måtte vente til kampens sidste minutter, inden der kunne jubles over sejren. Helt unødvendig spænding i en fodboldkamp, hvor klasseforskellen var til at få øje på, i Birkerød favør.

Straks fra start angriber Birkerød modstander målet, hvor Bennett er tæt på at finde Heise foran kassen, som lige nøjagtig ikke når afleveringen, og samme Bennett, 5 minutter senere, som kommer alene med målmanden, som noget akavet redder forsøget. Sådan fortsætter spillet de første 20 minutter, med total Birkerød dominans, over for et usikkert Lundtofte forsvar, med en målmand, som havde svært ved at tage med hænder. Som set flere gange i løbet af sæsonen, er det Birkerøds egne fejl, som bringer dem bagud i fodboldkampene. Også her, efter fumleri i forsvaret, hvor målmand Frederik taber en høj bold ud af hænderne, som en helt fri Philip Hemmingsen let kan skyde i tomt mål. 0-1, på dette målmands drop, var totalt misvisende på dette tidspunkt, hvor man kun ventede på, at hjemmeholdet fik hul på mål bylden.

Chancen for udligning kommer straks efter, da et hjørnespark fra Bennett, forlænges videre til en bagved liggende Mads Serop, som brænder den åbne chance, med skud over målet. Sådan fortsætter det, med Birkerød på bold og chancer, skud af Bennett over mål, og efter en halv time, hvor "Sylle" suser ned af venstrekanten, finder en Heise i feltet, som forlænger videre til en totalt fri Vollesen, som header den åbne chance over målet. Birkerød fortsætter ufortrødent deres jagt på mål, og kort efter den store Vollesen afbrænder, gør han skaden god igen, da han i helt fri position foran målet, ikke kan undgå sin scoring, til mere end fortjente 1-1, med sin scoring nummer 22, i kamp nummer 90.

Så ventede man bare på flere scoringer af gul/sort, over for en svag modstander, som intet havde at skyde med. Hvor allesteds nærværende Bennett igen tester Lundtofte kassen med skud lige forbi, inden Lars Torp i halvlegens slutminutter, laver lækker drible kvalitet på midten af banen, og spiller bolden ud til Bennett på venstrekanten, som dribler sig fri af sin modstander, og afslutter med en hård afslutning, på den indvendige sidestolpe, hvorefter læderet springer ud til en fri Hofland, som let kan bringe Birkerød i teten. Logisk Birkerød pause føring på 2-1.

Fra 2.halvlegs start byttes Frederik Heise, med Sebastian Ysbæk, som var tilbage efter et længere skadesforløb. Det bliver dog kun til 20 minutter på banen for Ysbæk, som selv pludselig ønsker at blive taget ud igen, efter noget der lignede interne stridigheder, hvorefter Ysbæk forlod banelegemet. Kampbilledet er stadig det samme, hvor Birkerød som det styrende hold, jagter flere scoringer, mod en modsander, som desperat kæmper for deres eksistens. Med Simon Vollesen som dirigenten, som både slår de lange og korte afleveringer, spilles en god bold til en næsten fri Bennett, som afslutter lige over kassen, inden der minuttet efter pludselig bliver udlignet i modsatte ende af banen, hvilket skulle skabe en del tumult.

En opspils fejl af anfører Kokfelt, skydes fra tæt hold, op på armene af Mads Thygesen, som nærmest med samme arme fører bolden videre til et friløb mod målet. Alle venter på en kendelse fra dommer Martin Wager, som imidlertid ikke fløjter den soleklare forseelse, og Mads Thygesen kan fortsætte mod målet, og udligne til 2-2, med skud i langt hjørne. Den udligning bringer adrenalinen i kog rundt omkring, og selvfølgelig også hos en frustreret træner Thomas Gammelgaard. "Gamle" træder ind på banen, og fortæller den svage dommer, hvad han mener om den manglende kendelse, hvilket fører til et gult kort, som straks efter formøbles til et rødt af slagsen, da træneren fortsætter med sin ordstrøm, og må forlade banelegemet, og tage plads på "højen". Forståelig frustration hos en træner, der må se sit hold blive bortdømt, på en helt hen i vejret fejl, og selv må overvære de sidste 2 kampe, uden for trænerbænken med karantæne.

2-2 i fodboldkampen, hvor der nu er kog under kedlerne, hvor frustrerede tilskuere også er oppe og køre, over den misvisende udligning. Lundtofte øjner et rednings håb og sejr, som alligevel ikke havde hjulpet dem, da nærmeste konkurrent Avarta smadrede håbløse Liria 8-0. Birkerød jagter sejren, som det bliver sværere at hente, da "Volle" får en advarsel og 10 minutter ude, i stort set resten af opgøret. Lige inden har Frederik Heise været tæt på scoring, med en afslutning, som losses væk på selve målstregen. Med 3 minutter igen, er en vågen Benjamin, lynhurtig over en Lundtofte opspils fejl, opsnapper bolden og kommer fri, og går mod kassen, og scorer sikkert med en flad og hård afslutning. 3-2.

Troels Cilius, var tilbage efter sin ankelskade, og var kommet på banen midt i halvlegen, til det han er allerbedst til, nemlig at score mål. Først med en sikker scoring fra straffesparks pletten, på et straffespark, som umiddelbart virkede som et tyndt et af slagsen, og så i kampens overtid, hvor hjemmeholdet slutter med flot angrebsspil, hvor modstanderne spilles vind og skæve, inden bolden til sidst lander hos en helt fri Troels, som let kan cementere til slutcifrene 5-2, i denne forunderlige fodboldkamp, hvor der skete lidt af hvert.

Birkerød mangler 2 kampe af sæsonen, først det lokale brag ude mod Rudersdal, førstkommende tirsdag, hvorefter turen går til Hørsholm lørdagen efter. Et Hørsholm hold, som missede den direkte oprykning ved at tabe den endelige finale mod konkurrenten Glostrup, med 1-4, og nu må nøjes med opryknings kampe. I pokal turneringen har Birkerød trukket det nedrykningstruede DS hold fra Herlev, en kamp som spilles på Birkerød stadion onsdag den 14. juni kl.19.00. BF. Birkerød fanklub

Næste op: Tirsdag 6.juni kl.18.00 på Rundforbi stadion mod FC Rudersdal

SS1: Torsdag 1.6-23 kl.18.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Lundtofte = 5-2 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Philip Hemmingsen (20) / 1-1 Simon Vollesen (32) / 2-1 Nikolaj Hofland (44) / 2-2 Mads Thygesen (55) / 3-2 Benjamin Bennett – Larsen (87) / 4-2 Troels Cilius Nielsen (90, straffespark) / 5-2 Troels Cilius Nielsen (94). Birkerød udvisning: Thomas Gammelgaard (55) – Birkerød advarsel: Simon Vollesen (81). Tilskuere: 125

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Thomas Kromann Høegh – Mathias Kokfelt (A) – Mads Nanni Serop / Sylvester Lundberg Odgaard – Tobias Lawætz Hansen – Lars Twile Torp (70.Marc Bredal) – Simon Møller Vollesen – Nikolaj Hofland / Frederik Banke Heise (46. Sebastian Ysbæk-Nielsen - 67. Troels Cilius Nielsen) – Benjamin Bennett-Larsen.

Birkerøds udviste træner Thomas Gammelgaard måtte følge slagets gang fra "højen"