Nat og dag i Snekkersten.

image
16. maj 2023 kl. 20:42

Efter sidste uges gode præstation mod topholdet fra Glostrup, var der både forhåbninger og forventninger, om noget af det samme, da senior 1 gæstede naturskønne Snekkersten lørdag middag. Undertegnede havde i hvert fald den gode mavefornemmelse, om en Birkerød sejr på dagen, men endte, sammen med andre, med at blive slemt skuffet, i et 0-3 nederlag mod middelmådige Snekkersten, som dermed fik revanche for efterårets 0-1 nederlag i Birkerød, og som også lige samtidigt overhalede Birkerød i stillingstabellen.

Samme tabel, hvor intet stod på spil, for begge mandskaber, som solidt plantet i midten af rækken, bare kunne spille for fuld skrue, uden hverken at kunne rykke op eller ned. I disse betydningsløse kampe, kan det måske være svært at motivere sig optimalt, men man spiller trods alt fodbold for at vinde, hvilket jo er langt det sjoveste. Den indstilling, kom udeholdet fra Birkerød med i første halvleg, men hvor 2.halvleg derimod var en total forvandling, hvor alt pludselig sejlede i forsvarsspillet, og hvor man intet havde at skyde med fremadrettet, i en total tandløs og opgivende præstation, hvilket jeg er sikker på, at spillerne har fået at vide af dagens træner Thomas Høegh, i denne dag og nat præstation.

For det starter nemlig udmærket for Birkerød, som det boldstyrende hold, hvor man viser nogle af de takter, som man også diskede op med ude i Glostrup. Sådan er billedet de første 25 minutter, men hvor boldovertaget ikke har ført til nævneværdige chancer, ud over et frispark fra Mads Serop, som træffer Snekkersten muren, samt et godt angreb, hvor ”Basse” Nejstgaard med en god set aflevering sender Bagger af sted på højre flanken, som suser mod målet, men hvor afslutningen fra vinklen sidder lige på målmanden. Samme ”Basse”, som må udgå efter 35 minutters spil, og erstattes af Troels Cilius.

Som et par minutter efter sin entre’, fra en uvant tilbagetrukken position, sender Hofland af sted i friløb mod mål, med en perfekt høj aflevering midt i banen. Alene med Snekkerstens målmand, som farer ud mod Hofland, prøver ”Hof” med lobbet, som desværre bliver upræcist, og går forbi målet. Sådanne chancer skal helst udnyttes, specielt når man befinder sig i en periode, hvor det kniber med at spille sig frem til åbenlyse målchancer. Få minutter efter, får Troels selv chancen, da han i fri position på kanten af feltet, modtager en god aflevering fra Hofland, men en uskarp Troels, kikser sin venstrebensafslutning med en total skævert, som går forbi målet. 2 gode målchancer til Birkerød, som burde være gået til pauseføring, mod et hjemmehold, som ikke havde haft en eneste chance mod Frederik Hansens Birkerød mål, i deres forsøg med langbolde, op mod et par vævre hurtige kantspillere.

Straks fra 2.halvlegs start, viser hjemmeholdet aggressivitet, med pres mod Birkerød målet, og inden for de første 5 minutter, producerer Snekkersten for første gang i opgøret målchancer, en håndfuld stykker af slagsen, som burde have givet mål, over for et rystende usikkert Birkerød forsvar, med målmand Frederik på glatis. Skud over mål, fra tæt hold, en kæmpechance i midt feltet, efter Birkerød fumleri, og igen tæt under mål, hvor Frederik taber en bold, var bare nogle af chancerne til Snekkersten, over for et forvandlet Birkerød mandskab, som lignede et hold, som havde fået sovemedicin i pause teen.

Birkerød slipper med skrækken, og undgår at komme bagud, og får så småt samlet forsvarstropperne, for en stund. Men i lighed med Snekkerstens 1.halvleg, oplever Birkerød det samme af slagsen, i anden halvdel af kampen, nemlig at skrive et stort rundt 0, ud fra producerede målchancer. En Troels aflevering fra kanten, finder en fri Bagger i midt feltet, men afleveringen er for høj, eller Bagger er for lav, var noget af det farligste, som ikke var farligt, at Birkerød kunne producere, hvor også Troels senere i opgøret, på en aflevering fra venstre, kikser sin afslutning mod mål, fra sin bageste stolpe position. Ellers var det gråt i gråt i en Birkerød halvleg, hvor Marc blandt andet skal formøble et frispark til feltet, ved at sende det ud over modsatte sidelinje. Så var man fra Birkerød og omegn, var og er der ikke meget at skrive hjem om.

Birkerød holder hjemmeholdet stangen indtil 20 minutter før tid, da det hold som helst ville vinde fodboldkampen, får hul på mål bylden. Efter en længere pres, med et par hjørnespark, og et frispark i Birkerøds mur, kommer hjemmeholdet fortjent i front, da netop et hjørnespark træffer en spejlblank Max Brun i Birkerøds midt felt, som med den letteste sag i verden kan heade bolden i mål, bag en prisgivet Birkerød keeper, som kikkede undrende på sine manglende opdækningsspillere. 1-0. Birkerød har intet modsvar, og føringen fordobles, da dagens anfører Lawætz taber en duel, efter en langbold frem mod banens bedste, hurtigløberen Omar Mashinesh, som i en bue kan heade bolden over en Frederik, som forekommer for langt ude af sit mål, men når tilbage på det bløde hovedstød, og når bolden på målstregen, men kun for at baske den på målstolpen og ind over målstregen, på noget der lignede et halvt selvmål. 2-0.

2-0, er i visse tilfælde en farlig føring, men absolut ikke her, hvor dagens blå/hvide mandskab lukker og slukker, på en diagonal aflevering, venstre mod højre, hvor Ibrahim Sayed står helt fri ved bageste stolpe, og let kan score til slutcifrene 3-0. Birkerød må traske for banen, for anden gang i træk uden scoring, og larm fra fanklubbens mål tromme, i en kamp, hvor man manglede den små skadede sæson topscorer Benjamin Bennett, som utvivlsomt kunne have gjort en forskel fremadrettet. Ellers er der noget at revanchere førstkommende torsdag, når formstærke Tåstrup gæster Birkerød stadion til middags bold.

1. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 18.5 kl.12.00 mod Tåstrup på Birkerød stadion.

SS1: Lørdag 13.5-23 kl.13.00 i Snekkersten: Snekkersten IF – Birkerød= 3-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Max Brun (71) / 2-0 Omar Mashinesh (83) / 3-0 Ibrahim Sayed (91). Tilskuere: 80, som lidt dårligt hverken kunne købe vådt eller tørt.

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mads Nanni Serop – Tobias Lawætz (A) – Sebastian Tschorn Ramsing / Nikolaj Hofland – Simon Vollesen – Lars Twile Torp (80.Christopher Nejstgaard) – Marc Bredal – Mads Bagger (64.Jakob Sten Madsen) / Sebastin Nejstgaard (35.Troels Cilius Nielsen).