Ny hjemmebanesejr til herre senior 1.

image nfører Jakob Sten og holdkammerater vandt 3-2 – og tog fjerde hjemmebane sejr på stribe.
06. maj 2024 kl. 10:30

Ny hjemmebanesejr til senior 1.

1.oktober 2023, runde 7 i sjællandserien i fodbold, Roskilde møder Birkerød, til tidlig formiddags fodbold i Roskilde idrætspark. Birkerød soler sig på tabellens 1.plads, og møder et hold, som endnu ikke har vundet en kamp, og ligger sidst i tabellen. Dagens tårnhøje favorit fra Birkerød, taber overraskende og skuffende 1-2, hvilket samtidig indikerede, en mindre nedtur for Birkerød, i efterårets resterende 6 kampe, som kun indbragte 7 points.

Ikke for at rippe op i dårlige minder, fra denne efterårsdag i Roskilde, men bare lige for at sige, at nu var det sgu’ på tide med en revanche, da det var tid til det omvendte opgør på Birkerød stadion. Revanchen kom heldigvis, da hjemmeholdet, om end med noget besvær, og med lodder og trisser, lige nøjagtigt fik halet en 3-2 sejr i land. I øvrigt en helt fortjent sejr, hvor gul/sort nu har gjort rent bord på hjemmebanen, med 4 vundne forårs kampe, hvor vi selvfølgelig også lige napper Rudersdal og FREM Hellebæk, i de 2 sidste.

Med et hjemmehold, som var dumpet ned på en 5’plads, siden første møde, mod et Roskilde mandskab, uden sejre på udebane, og som stadig befandt sig i bunden af tabellen, var Birkerød igen høj favorit, og denne gang lykkedes det, gud ske tak og lov, at hive sejren i land. Et Birkerød mandskab, hvor der var gensyn med Alexander Stjernegaard, hvor Marcelo og Troels var ude med skader, hvor situationen for sidstnævnte desværre er noget uvis, med en drilsk skinnebensskade, men hvor vi alle krydser fingre for at se Troels på banen igen. Undervejs i kampen måtte også Mickey udgå med skade.

Birkerød indleder med boldbesiddelse, hvor Roskilde har kampens første forsøg, med skud over målet, efter 7 minutters spil. Det samme antal minutter senere, kommer kampens højdepunkt, hvor August efter et raid på venstrekanten får fremtvunget et hjørnespark. Som Nikolaj tager sig af, et kort et af slagsen til anfører Jakob Sten, som spiller videre ind mod midten, til Frederik ”Hof”, som straks uden for det store felt, tager skudchancen, og kroger med perfekt træf, bolden op i trekanten af Roskilde målet. 1-0, på denne perle, hvor der bare gik en håndfuld minutter, inden føringen blev fordoblet.

Birkerød fortsætter sit presspil efter scoringen, med meget spil omkring Roskilde feltet, som pludselig giver en chance i feltet til Serop, som ikke får afsluttet mod målet, men i stedet får lagt bolden tilbage til Sefa, som med en fornem inderside, mellem venner og fjender, får placeret bolden helt nede ved stolperoden til 2-0. Så tænkte man at Roskilde skulle passe på  ikke at blive kørt over af et sprudlende Birkerød mandskab, som dog efterfølgende skruede lidt ned for tempoet, hvor Roskilde selv lidt senere er farlig med en flugter i Birkerød feltet, som heldigt for Birkerød, blokeres.

Birkerød på spil straks efter, med godt opspil i venstresiden, hvor allesteds nærværende Frederik igen øjner skudchancen, men denne gang plukkes af Roskilde keeper, Kedzia. 5 minutter efter mere tumult i Roskilde feltet, hvor stopper Mickey er med fremme, og får afsluttet tæt under mål, hvor bolden øjensynlig stoppes af en Roskilde hånd, men den ellers udmærkede dommer Kim Hansens fløjte forbliver tavs. Lige efter igen, banker hjemmeholdet på, med et Sefa skud lige over mål. Halvlegen sluttes med en god Roskilde aktion, med flot skud udefra af Baryliak, hvis skud stryger lige forbi målmand Frederiks øverste etage. Sikker 2-0 føring til Birkerød ved pausen.

Som staks i 2.halvleg ikke var så sikker alligevel, da Roskildes Christian Peter Hansen, får masser af plads til at fyre et langskud af fra distancen, som stryger fladt og yderligt i mål, uden chance for Frederik i målet. 1-2. Birkerød får ikke fat i spillet, på samme måde som i første halvdel, og bliver først for alvor farlige mod Roskilde målet, da Sebastian ”Basse” omsider kommer på banen efter 60 minutters spil. Lige efter må Mickey forlade banen, hvilket betyder små rokeringer i defensiven, hvor Serop tager over. 65.minut, hvor en bold fra kanten, spilles ind i det lille felt, hvor målmand Kedzia fumler godt og grundigt med bolden, som springer til ”Basse”, som målmanden efterfølgende nedlægger til et soleklart straffespark. Serop tager ansvar og spark, men hold dog op, for en blødtriller af et skud, som Roskilde keeperen nemt kan samle op.

I stedet straffes Birkerød kort efter, hvor Roskilde udligner til 2-2, på et diagonalt frispark, som sejler over Birkerød forsvaret, hvor Marius Germundsson i bagrummet, med en blød inderside kan sætte bolden i kassen, og forbi en måske ikke helt sagesløs Birkerød keeper. En streg i regningen for hjemmeholdet, som tidligere i kampen var i fuld kontrol, men nu pludselig kunne være i fare, for at tabe til domkirkebyen for anden gang i sæsonen. Det kommer heldigvis ikke til at ske, da hjemmeholdet hanker op i sig selv i slutfasen, og da også får sit sejrsmål.

Først med et par hjørnespark, som Nikolaj tager sig af, hvor Roskilde er tæt på et selvmål, som imidlertid flot fistes over kassen af målmand Kedzia. Nyt hjørnespark et par minutter efter, som efterfølges af et nyt indlæg til feltet, hvor ingen kan holde Sebastian ”Basse” fra fadet, som under stor jubel sætter 3-2 sejrsmålet i kassen. 3 minutter før tid, er Nikolaj tæt på sin første 2024 scoring, da han dribler sig fri i feltet, men på mystisk vis sender sin afslutning forbi målet. Mere Nikolaj kort efter, med 2xgange skud mod målet, som pareres af Roskilde keeperen, som også står i vejen for en ”Basse” afslutning i slutsekunderne. Birkerød vinder fortjent, men gør det unødvendigt spændende undervejs, hvor 1.halvleg var klart bedre end den anden. BF. Birkerød fanklub.

Next up: lørdag 11.5 kl.13.00 på Fredensborg stadion mod Fredensborg.

SS1: lørdag 4.5-24 kl.12.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Roskilde = 3-2 (2-0)

Kampen i tal: 1-0 Frederik Thoning Hofland (14) / 2-0 Sefa Taspinar (19) / 2-1 Christian Peter Hansen (46) / 2-2 Marius Germundsson (71) / 3-2 Sebastian Nejstgaard (82). Birkerød advarsler: Alexander Stjernegaard (90) – Benjamin Fjorting Grealish (92). Tilskuere: 80.

BIRKERØD: Frederik Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mickey Fagerlind Nielsen – Christopher Nejstgaard – August Steenshard Damm / Nikolaj Hofland – Sefa Taspinar (59.Benjamin Fjorting Grealish) - Jakob sten Madsen (A) – Mads Nanni Serop (46.Alexander Stjernegaard) – Frederik Thoning Hofland / Seth Frederiksen (59.Sebastian Nejstgaard)