Sjællandsserien i gang

image Birkerøds debuterende målmand Victor Rosborg kunne ikke forhindre 1-3 nederlaget til topholdet fra Glostrup.
20. marts 2022 kl. 11:55

Så blev der sat skub i foråret, da seriefodboldens sæson 2021/22, blev fløjtet i gang. En sjællandsserie, hvor man møder sine modstandere, i nøjagtig samme rækkefølge, som i den første halvdel af turneringen, som jo sluttede i november sidste år. Hvor Birkerød som nedrykker fra DS, havde ambitioner som tophold, og en mulig hurtig tilbagevenden til DS. Det bliver ikke aktuelt, i et forår, hvor det gælder om, at vinde så mange fodboldkampe som muligt, så man kan slippe væk fra de faretruende nedrykningsstreger. Med den tilbagevendte træner Thomas Gammelgaard, som assisteres af den tidligere spiller Thomas Høegh, og en stor set intakt spillertrup, er der grobund for optimisme, omkring dette projekt, især efter nylige gode testkampe, mod DS holdene Avarta og Frederikssund.

Første hurdle hed Glostrup, et af rækkens 4 tophold, som skal kæmpe om den endelige oprykning. Kampen var hensat til ”kunsten”, da opvisningsbanens græs ikke er helt klar til kamp endnu. Glostrup havde tyvstartet sin turneringsstart, da de i et udsat opgør, i sidste weekend, spillede 1-1 mod det absolutte tophold fra BSF. Måske netop den kamp mere i benene, var med til at gøre udslaget, mod dagens hjemmehold fra Birkerød, som ikke stod distancen i de sidste 45 minutter, hvor gæsterne fra vestegnen dominerede, og helt fortjent vandt 3-1, efter en ellers lige og jævnbyrdig 1.halvleg. Dermed fik Glostrup samtidig revanche fra det omvendte opgør, hvor Birkerød i sæson premieren, på 2 mål af Troels Cilius vandt 2-0.

I dejligt strålende solskins vejr, er Birkerød klar fra start, og inden folk er rykket ind på ståpladserne, står der 1-0 på måltavlen. Hurtigt aggressivt pres fra hjemmeholdet, resulterer i et hjørnespark, som Simon Vollesen perfekt smækker i feltet, hvor Jakob Sten viser sin hovedstødsstyrke, og pander de gul/sorte i front. Perfekt start af et hjemmehold, som starter opgøret bedst, hvor Peter Danielsen, en stor håndfuld minutter efter, suser af sted i gennembrud, med indlæg mod Jakob Sten i midtfeltet, som er tæt på at nå tværpasningen. Første halvfarlige forsøg fra gæsterne, kommer fra et tyndt dømt frispark, lige uden for feltet, et forsøg som preller af i målmand debutantens Victor Rosborgs sidenet. Søn, for øvrigt af Jesper Rosborg, som også har haft sin gang i Birkerød, i tidernes morgen.

Straks efter er Jes stødt med frem fra sin højrekantposition, og sender et fladt indlæg til feltet, som Glostrup keeperen dykker ned og napper. Glostrup er holdet mest på bolden, hvor Birkerød prøver med lange stikninger op mod Peter Danielsen og Jakob Sten. Pludselig en hurtig Glostrup kontra, i en 3 mod 2 situation, hvor ”Viggo” i målet farer ud af sit bur, kommer godt ned i forsøget, og redder sit hold fra mål imod. Igen efter den halve time, Glostrup på færde i Birkerød feltet, denne gang med afslutning over målet. Birkerød har svært ved at tilspille sig egentlige chancer, men i slutningen af halvlegen kommer Peter af sted i et gennembrud, men helkikser sin afslutning, som ryger langt forbi målet. Glostrup er efterfølgende tæt på, men Rasmus Vagn får presset sin mand helt til dørs, og minimerer chancen. 1-0 til Birkerød ved pausen, hvor Glostrups Jonas Odgaard lige når en 10 minutters udvisning, for noget så usædvanligt, som, truende adfærd over for en tilskuer.

Birkerød bytter Nikolaj med William i pausen, og starter halvlegen med et perfekt diagonalt skift af ”Volle”, fra venstre mod højre, til en fremadstormende Broby, som får sendt en god bold til midtfeltet, men ingen af frontløberne er på rette plads. Som efterfølges af et godt Glostrup langskud, som suser lige over Birkerøds tværribbe. Gæsterne som har startet halvlegen i undertal, hvad der ikke kan ses, får også sin udligning i undertal 8 minutter inde i perioden. Fra sin position på højrekanten får Glostrups Rasmus Øster alt for let spil, da han trækker på tværs mod Birkerød feltet, forbi alle 3 Birkerød stoppere, inden han med en forkølet venstrebens afslutning, alt for let får skovlet bolden over stregen. Dumt mål, som burde være tacklet væk inden afslutningen. 1-1.

Birkerød svarer igen modsat, hvor ”Balle” fra venstrekanten slår et godt indlæg til feltet, hvor Peter kommer til, men hovedstøder over mål. Det blev Birkerøds sidste chance i den fodboldkamp, hvor der herefter stod Glostrup på stort set alt, i resten af kampen. Et kvarter inde i halvlegen, splitter Glostrup Birkerød defensiven med indlæg fra højre, hvor 2 mand i feltet er totalt blanke, men formår at sparke forbi et tomt mål fra tæt hold. Det lignede den største afbrænder på kunsten, ever. Efter at have spillet en god forsvarskamp, virker Birkerød defensiven pludselig rystet, og sejler i denne periode forvirret rundt.

Troels, som ellers ikke skulle have spillet, bliver sendt på banen i stedet for Peter, men Birkerød får ikke gang i noget etableret angrebsspil, som kan ryste den stærke Glostrup defensiv. Midt i halvlegen er der nærmest belejring af Birkerød målet, hvor et mere og mere mærket hjemmehold, har nok i, at forsvare sig, hvor ”Viggo” i målet må diske op med en flot redning, på skud fra tæt hold i feltet. Birkerød holder på sin uafgjort, men formår ikke at holde stærke Glostrup stangen. En bold til feltet, finder en helt fri Nikolaos Larsen, som brysttæmmer, inden han kanonerer bolden op i modsatte trekant. Flot mål ja, men hvor var markeringerne, hvor der ikke burde være tid til at tæmme bolden inden afslutning. 1-2.

Glostrup dominerer, over for et træt Birkerød mandskab, og er lige efter scoringen igen tæt på, men denne gang skud lige over mål. Udeholdet får dog en scoring mere, på en blød følt frisparksperle, som smyger sig ind i trekantssammenføjningen. 1-3. Birkerød bedste muligheder fremadrettet i slutfasen, udmønter sig i en del Vollesen hjørnespark, som ikke fører til noget, af den farlige slags, hvor et enkelt skud forsøg fra Troels, lander i Glostrups mur af forsvarsspillere. I overtiden får udeholdet en sidste stor chance på en omstilling, men Victor i målet afværger fint forsøget, og begrænser nederlaget til 1-3.

Birkerød taber til et bedre hold på dagen, og må videre på træningsbanen, så kommer de gode resultater også, måske allerede startende næste lørdag, når turen går til Albertslund, for at møde et hjemmehold i krise, som netop har tabt 0-11 til Hørsholm. Vær opmærksom på, at det oprindelige kamptidspunkt 13.30, kan blive ændret, til 15.30. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 26.3-22 kl.13.30 (15.30) ude mod Albertslund på ”Albert park.

SS1: Lørdag 19.3-22 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Glostrup = 1-3 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Jakob Sten Madsen (2) / 1-1 Rasmus Øster (53) / 1-2 Nikolaos Larsen (78) / 1-3 Frederik Koefoed Hansen (84). Ca. 100.

BIRKERØD 3-5-2: Victor Rosborg (debutant) / Rasmus Vagn Andersen (72.Emil Hejbøl Jensen) – Tobias Lawætz Hansen – Mathias Kokfelt (A) / Jes Broby Tinghuus Petersen – Nikolaj Hofland (45.William Mikkelsen) – Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen – Sebastian Tschorn Ramsing / Peter Danielsen (63.Troels Cilius Nielsen) – Jakob Sten Madsen.