Menu

Ny bestyrelse i Skjold Birkerød

image
24. maj 2020 kl. 22:01

Skjold Birkerød står på et solidt økonomisk fundament - nu skal det sportslige niveau og klubånden løftes
Den 103 år gamle fodboldklub kom styrket ud af 2019 med et pænt overskud. Med tre nye medlemmer af bestyrelsen sætter klubben nu nye sejl - målet er at styrke det sportslige niveau og fremme klubånden via bl.a. bedre klubfaciliteter.

Skjold Birkerøds økonomi er nu konsolideret efter en periode med usikkerhed. Det stod klart på årets generalforsamling tirsdag den 19. maj, hvor bestyrelsen kunne præsentere et overskud på 248.000 kroner. Det retter op på underskuddet i 2018. 

"Det er med stor glæde, at vi kan præsentere et solidt overskud efter en periode med økonomisk usikkerhed og hårde prioriteringer. Vi har stadig brug for at udbygge og styrke det økonomiske fundament – men har samtidig skabt luft til at sætte nye sejl og rette blikket mod at styrke det sportslige yderligere. Målsætningen er at vi skal tilbage i de næst-bedste børne- og ungdomsrækker. Derudover arbejder vi målrettet for at løfte klubånden - en prioritet her at vores klubfaciliteter bliver et socialt omdrejningspunkt på anlægget, til glæde for klubben samt evt. andre borgergrupper," siger formand for bestyrelsen, Henrik Sloth, der fik genvalg på generalforsamlingen.  


Nye medlemmer af bestyrelsen
Tre nye medlemmer blev valgt ind i bestyrelsen på årets generalforsamling. En af dem er den bare 22-årige stud.polit., Simon Vollesen, der efter at have spillet elitefodbold i FC Nordsjælland og Lyngby er vendt retur til barndomsklubben og herrernes 1.-hold, der pt. spiller i Danmarksserien.

”Jeg vil meget gerne give tilbage til den klub, jeg er vokset op med. Særligt er der behov for at styrke overgangen fra de ældste ungdomsårgange til 1. -holdet - her håber jeg at kunne bidrage med erfaring fra Lyngby og FC Nordsjælland," siger Simon Vollesen.

Derudover blev Marianne With Bindslev og Niels Dragsbæk valgt ind, der begge har bidraget til børnefodbolden gennem flere år. Hjalte Zethner, Troels Munck, Anne Didriksen, Lasse Dahn-Baltzer og René Zeest træder samtidig ud af bestyrelsen. 

"Da den tidligere bestyrelse trådte til for to år siden, søsatte vi en række pejlemærker, der bl.a. bestod i at etablere en sund økonomi, transparens, god træning til alle, gode faciliteter og et solidt sportsligt niveau. Der har været brug for at fokusere på at stabilisere klubben før vi kunne bygge op, og herfra skal der lyde en stor tak til Hjalte, Troels, Anne, Lasse og René, der har ydet en kæmpe indsats på flere fronter. Nu stiller vi med et nyt stærkt hold og på trods af Corona-krisen er jeg sikker på, at klubben går en lys fremtid i møde på og uden for banen," siger Henrik Sloth. 


Budgettet for 2020 er lagt.  De største ændringer er på børne- og ungdomsfodbolden, hvor Skjold Birkerød lægger op til massiv satsning på trænere og træningskvalitet. Målet er, at klubben skal forberedes til en børne- og ungdomslicens. Derudover lægges der op til yderligere at understøtte klubånden. Skjold Birkerød er i god dialog med Rudersdal kommune og andre foreninger om de fremtidige udviklingsmuligheder på Birkerød Idrætscenter.


Luk