Menu

En god dag for Birkerøds unge trænere

image
16. december 2018 kl. 07:25

En god dag for Birkerøds kommende top-trænere

I lørdags holdt Skjold Birkerød den første i serien af trænerdage. 12 unge piger og drenge var mødt op til en inspirationsdag med Peter Baun, hvor vi også kom ind på, hvor vigtige disse unge trænere er for fremtiden i Birkerød. Dagen var en stor succes, og det blev aftalt at dagen skulle gentages 4 gange om året, som en del af ungtræner udviklingen i Skjold Birkerød.

Uanset, om man er ungtræner for en kortere eller længere periode, er det helt sikkert, at man lærer noget personligt af at skulle lære fra sig og gennemføre træninger.

Det er klubbens mål, at ungtrænerne for det første synes, det er sjovt at være træner i klubben og for det andet, at de får de rigtige værktøjer til at hjælpe med, at træningen bliver god på holdene. For at kunne levere top-træning, er det vitalt, at vi i Skjold Birkerød også udvikler nye højt uddannede trænere.

Klubben ser også gerne, at de ungtrænere, der gerne vil, bliver uddannet og støttet i at kunne gå ind på holdene og blive assistenttrænere og måske en dag cheftrænere. 

Dette er også afgørende for at få en stærk klubånd. Ambitionerne for ungtrænerne er at tilbyde dem:

  • DBU licenskurser
  • At rotere efter ønske og udvikling
  • At komme til inspiration hos vores samarbejdsklub FCK
  • Interne inspirationsdage
  • Andre sociale aktiviteter

Alt dette med det formål at forhøje kravene til ungtrænernes ansvar og give, de der har lysten og evnerne mulighed for blive assistenttræner, derefter cheftræner for et hold og senere cheftræner for en årgang. Det var tydeligt i lørdags, at vi bestemt har dygtige ungtrænere, der med lidt mere træning og erfaring, bliver guld værd for Skjold Birkerød.

Dagen forløb med:

  • Samtale om hvad ungtrænerne gerne vil, hvorfor de er ungtrænere og hvad de kunne ønske sig
  • Teori omkring, hvad der gør en god træner
  • Praktisk træner, hvor ungtrænerne 2 og 2 trænede U10 drengene i hallen. Her med god vejledning og coaching af Peter
  • Sluttede af med feedback, og hvad de havde lært af dagen

Skjold Birkerød ser meget frem til at følge disse ungtræneres udvikling og støtte op i at gøre dem til vores næste top-trænere. Ligeledes ser vi frem til næste trænerdag den 5. januar for alle U5-9 træner.

Mvh.,

Bestyrelsen

Luk