Birkerød færdig i Sydbank pokalen 20/21

image Jakob Sten Madsen fik Birkerøds største chance – men brændte – her i kamp mod GVI
08. oktober 2020 kl. 08:57

Da Birkerød for en måneds tid siden, vandt sin 1.runde kamp i pokalen over Avedøre med 1-0, og siden trak Nykøbing FC, som sin næste modstander, vidste alle med bare en lille smule fodbold forstand, at så var pokal eventyret nok slut for denne gang. Holdet fra Falster, som er nedrykker fra 1.division, men som er stærkt på vej tilbage, til landets næstbedste fodboldrække, har et fuldtids setup over hele linjen, og da de valgte at komme med hele paletten af sin stærke trup, blev forskellen mellem professionelle og rendyrkede amatører udstillet markant. 6-0 lød sejren, til dem der tjener penge på at spille fodbold, helt forventeligt, og ikke mere at sige til det.

For hjemmeholdet gjaldt det om at hænge på, så godt som overhovedet muligt, og få en god omgang træning ud af det, inden bus turen til Fyn på lørdag, hvor Otterup er modstanderen, hvor en sejr ville være super, at få med hjem i bagagen. Hjemmeholdet kæmpede da også bravt kampen igennem, eller som Sebastian ”Balle”, så rigtigt sagde, ”vi gjorde alt hvad vi kunne”. Det var helt sikkert et træt Birkerød mandskab, som forlod banen, over for en modstander, der i fart og tempo, var klasser over, det niveau der spilles danmarksserie fodbold i, og Nykøbing FC ligner en sikker returbillet tilbage til 1.division.

Birkerød startede med forsvarsspillerne Lawætz og Kokfelt ude, hvilket gav plads fra start til Emil Hejbøl på højre backen, og han fik rigeligt at se til, i Nykøbings ekspres spil over kanterne, efterfulgt af skarpe indlæg til feltet, som udmøntede sig i de fleste scoringer. Man kunne have håbet på et mindre nederlag, men med tre mål imod efter 18 minutter, blev de håb hurtigt punkteret.

0-1, og 0-3, sat ind på hovedstød i midtfeltet efter dødbolde, og ind imellem 0-2, da Cilius taber en bold på midterlinjen, der lynhurtigt kontra formidles til scoring umiddelbart efter. 18 minutter, kampen er afgjort, næsten inden den er startet. Birkerød har også chancerne i denne periode, Troels, allerede i kampens 3.minut, med en hård flad afslutning, fra venstre kanten af feltet, som suser lige forbi fjerneste målstolpe, og Jakob Sten i 2 omgange, først efter fint spil mellem Vollesen og Bagger på højrekanten, hvor Bagger sender indlæg til felt, som Jakob lige nøjagtig ikke når frem til, og så igen Jakob Sten, med en pludselig gratis chance, hvor han helt fri smækker bolden lige på den udfarende Nykøbing keeper, på en chance der skal scores på. En super redning af Magnus målmand, hindrer en ny Nykøbing scoring, men alligevel 4-0 inden pause, på kampens flotteste detalje, hvor Sebastian Koch i midtfeltet, nærmest fra stående, laver et elegant vip over Magnus i målet, efter flot Nykøbing opspil.

Begge trænere bruger flittigt af sine 5 indskiftninger undervejs, og med sin solide føring, slækker Nykøbing på gas håndtaget, og kampen daler i et tempo, hvor hjemmeholdet kan spille med, dog uden at spille sig frem til noget som minder om målchancer. Hjemmeholdet kæmper og løber, det bedste man kan, og på lægterne håbes der på en 0-0 i anden halvleg, da udeholdet alligevel slår til, igen med indlæg fra venstre, som en umarkeret Nikolai Jessen pisker ind i midtfeltet, og samme historie, 8 minutter før tid, indlæg fra venstre, som alt for let kan sættes i kassen midt for mål, over for et mega træt Birkerød forsvar. Slutcifre 0-6, hvor Birkerød 20 minutter før tid, giver debut til talentet Nikolaj Hofland, som lige fyldt 16 år, må være den yngste debutant i klubbens historie. Tillykke til Nikolaj herfra. BF. Birkerød fanklub

Sydbank pokal: Tirsdag 6.10-20 kl.16.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Nykøbing=0-6 (0-4)

Kampen i tal: 0-1 Jacob B. Nielsen (4) / 0-2 Sebastian Koch (11) / 0-3 Andreas Holm Jensen (18) / 0-4 Sebastian Koch (40) / 0-5 Nikolai Jessen (68) / 0-6 Christopher Thorsheim (82). Advarsel Birkerød: Magnus Hejbøl Jensen (63). Tilskuere:130

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Emil Hejbøl Jensen (45.Tobias Lawætz) – Jacob Østerby – Sebastian Tschorn Ramsing / Mads Bagger (45.Niklas Toft Kristiansen) – Magnus Hejbøl Jensen (A)(80.Peter Danielsen) – Simon Vollesen – Oscar Hartkopf (70.Nikolaj Hofland, debutant)  – Emil Willer - Jes Broby Petersen / Troels Cilius Nielsen (12.Jakob Sten Madsen)