Birkerød tabte bundslaget

image Tobias Lawætz Hansen var igen klar til kamp i gult og sort efter sin lange skades pause
14. oktober 2019 kl. 04:46

Det var dagen, hvor Birkerøds bedste fodboldspillere, skulle ud af den negative resultat stime, som man i en længere periode havde været inde i, da rækkens absolutte bundhold fra Tårnby FF, stillede til kamp, på Birkerød stadion. Med bare 1 point i de sidste 7 kampe, trængte holdet virkelig til en sejr og lidt succes, hvilket der også var gode chancer for, denne halv kølige efterårsdag, mod en oprykker modstander, som man for 2 måneder siden, vandt med 4-2 over, ude på Amager. Disse forhånds forudsigelser, faldt dog alle til jorden med et brag, da der stod 3-2 til udeholdet på måltavlen, da kampens svage dommer Danny Nielsen fløjtede kampen af.

Det irriterende slutresultat, var som sådan ikke ufortjent, omend en pointdeling sagtens kunne have forekommet, hvis Birkerød spillerne havde været mere skarpe og konsekvente, når de afgørende afslutninger mod målet bød sig til. Her var udeholdet skarpere, dog med god hjælp fra en flok Birkerød spillerne, der virker helt tappet for selvtillid, og hos nogle også manglende spille lyst. Nu gjorde det heller ikke tingene nemmere, da dommer og linjevogter, overså et soleklart straffespark, da et frispark, ved stillingen 0-0, helt klart og tydeligt, blev blokeret med en ført hånd op mod ansigtet. Et hjemmehold i front her, kunne sagtens have givet et andet resultat billede i sidste ende.

Tårnby stillede til kamp med bare 4 point, og 5 scorede mål i 10 kampe, og hjemmeholdet var da også kampens favorit, hvor Oscar med en stikning indenom, får spillet Troels helt fri med målmand Nikolai Rasmussen, som dog kommer godt ud og blokerer forsøget, hvor Tårnbys første forsøg kommer efter små 20 minutter, med et fladt skud fra feltets venstre side, som Dimitrije napper af 2 omgange. Efter 26 minutter, sender Elias, et befriende los ud af kommunen, noget der var efterlyst herfra, i pressede situationer, op mod Cilius i front, som slipper fri mod mål, men skubbes i ryggen bagfra, straks uden for det store felt. Frisparket tager Troels sig selv af, et skruet spark, som i muren blokeres åbenlyst, af en hævet arm, som tager af fra skuddet. Klart straffespark, som hverken linjedommer eller hoveddommer reagerede på. Skandaløst.

Fejl dommen, afløses yderligere med en kold spand vand i hovedet, på et Birkerød forsvar, hvor Frost hænger på højre backen, da 2 Tårnby spillere stikkes fri ned igennem banen, bag et Birkerød midt forsvar, som forgæves har forsøgt at trække offside. Frederik Storm scorer sikkert bag en prisgivet Dimitrije i Birkerød målet, og kæmpejubel på udeholdets bænk, over en af holdets sjældne scoringer. Birkerød formår ikke for alvor at sætte sig igennem, og sætte sig på opgøret, der lignede det, som tabellen afslørede, en bundkamp. 3 minutter før pause, får Troels udlignings chancen, da han i fri position, i højre kanten af feltet, søger det lange hjørne med sin afslutning, men desværre drøner skuddet lige forbi stolperoden. 0-1 ved pause.

I pausen skiftes Oscar med Bill Sida, en offensiv satsning, som også giver mere fart over Birkerøds højre kant, når energibundtet Sida får plads til sine hurtige raids på flanken, som straks skaber et indlæg til Heise, hvis afslutning går forbi målet. I stedet 0-2 modsat, da Hejbøl skvatter og misser en bold modtagning, lige på kanten af feltet, der i stedet bringer Philip Tietze helt fri, som scorer sikkert, og igen ellevild jubel, hos et Tårnby mandskab, som ikke var forvænt med at score 2 mål i en kamp, sidst det skete var mod, ja, Birkerød. Op ad bakken, for et demoraliseret hjemmehold, som dog får nyt håb kort efter, på dagens bedste Birkerød angreb, hvor bolden over flere stationer, snittes videre af "Dino", ud på venstreflanken, hvor Elias kommer piskende, og slår et perfekt indlæg til feltet, hvor Heise kommer bagfra stormende, og smasker læderet i mål. Flot scoring, og 1-2.

Så skulle udligningen jagtes, men ak og ve, i stedet koks i Birkerød defensiven, hvor manglende kommunikation, og tøvende målmandsspil fra Dimitrije, pludselig igen giver udeholdet en gratis chance, som også denne gang udnyttes, og mere hoppen og skrigen fra Tårnby bænken, over 3-1 scoringen af Rasmus Lenshøj. Efterfølgende sejler Birkerød defensiven rundt, hvor Tårnby får flere muligheder for at udbygge føringen endnu mere, men Birkerød slipper med skrækken, og fortager en dobbelt udskiftning med 20 minutter igen. Ind kommer Bagger og Lawætz, hvor sidstnævnte gjorde come back, efter 12 måneders skades fravær.

Birkerød presser på i slutfasen, hvor Sida brænder en stor chance med 3 minutter tilbage, inden Bagger i overtiden spilles fri, og sikkert håndterer medløbsbolden til scoring. 2-3, og endnu med tid tilbage, hvor Birkerød sværmer om og i Tårnby feltet, og igen snydes for et straffespark, som kampens anden linjedommer, og hoveddommer, igen ignorerer, til stor frustration, fra de omkringstående Birkerød tilskuere, ved salgsvognen. Tårnby holder sin føring, og kommer på samme point tal som Birkerød, som igen efterlader Herlev helt i bund, med et point mindre. Næste kamp for Birkerøds vedkommende, hedder Tåstrup ude, en kamp der sagtens kan vindes, hvis fejl minimeres, og indstilling og fight er i top. BF - Birkerød fanklub.

DS 1: Lørdag 12.10-19 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød-Tårnby FF= 2-3 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Frederik Storm (27) / 0-2 Philip Tietze (50) / 1-2 Frederik Heise (54) / 1-3 Rasmus Lenshøj (58) / 2-3 Mads Bagger (92). Tilskuere: 90. Birkerød advarsler: Mathias Kokfelt (29) - Magnus Hejbøl Jensen (65).

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Alexander Frost Rasmussen - Mathias Kokfelt (A)(68.Tobias Lawætz Hansen) - Frederik Bülow - Elias Asidah With / Oscar Hartkopf (45.Bill Gielsager Sida) - Simon Vollesen - Magnus Hejbøl Jensen - Niklas Toft Kristiansen (68.Mads Bagger) / Frederik Heise - Troels Cilius Nielsen.