Birkerød tog pligtsejr

image Magnus og Troels (10) fejrer deres 3-0 scoring og får selskab af målscoreren til 4-0, Simon Vollesen
22. april 2019 kl. 12:47

Det blev til en Birkerød sejr af de helt gode, da senior 1 drog til Tåstrup, for at møde rækkens absolutte bundprop. 5-0, lød de dejlige slut cifre, over rækkens absolut svageste mandskab, der måtte inkassere deres 8'ende nederlag i streg. Så selv om Birkerød var den klare favorit inden opgøret, og undertegnede også var stensikker på en Birkerød sejr, så skal de endelige ting altså først løses og gøres færdig på grønsværen, og her svigtede de gul/sorte ikke, da man kampen igennem lige var den klasse bedre, end modstanderen Tåstrup, som nu må belave sig på sjællandsserie fodbold efter sommerferien.

Velfortjente påskeæg til Benny Galls tropper, som beviser af nedrykning for Birkerøds vedkommende, slet ikke bliver aktuelt, hvor man i stedet fremover sagtens kan drille alle øvrige hold, med den gode offensive tilgang til fodbolden, der måske ikke lige lykkes hver gang, men som helt sikkert bliver en succes på sigt, hvis der kan holdes sammen på tropperne. Fra sidste uges nederlag i Ballerup, var topscorer Troels Cilius tilbage i startformationen, hvor der også var gensyn med brølstærke Rasmus Vagn i centerforsvaret. Endvidere er Frederik Heise på vej tilbage til holdet, efter en længere skadespause, så tingene lysner forude for et Birkerød mandskab, som alle andre hold bør tage sig i agt over for.

I en turnerings struktur hvor holdene møder hinanden 3 gange, blev der taget hul på sidste tredjedel, hvilket for Birkerøds vedkommende betød, 7 point i sæsonens 3 opgør mod Tåstrup, efter 2 ude sejre, og en uafgjort på hjemmebanen, gode nødvendige point at tage med, når det endelige regnskab skal gøres op, om et par måneder. 5-0 sejren, gav i øvrigt anledning til at grave i statistikkerne, da ingen rigtig kunne huske, hvornår senior 1 sidst havde vundet så markant. Det lå dog ikke så langt tilbage, som nogen troede, for i efteråret 2016, da Birkerød var raslet helt ned i sjællandsserien, vandt man med hele 6-1 på udebane over Brøndby, på blandt andet 4 Christian Schulze mål, noget som enhver Birkerød/FCK fan, egentlig stadig burde have i frisk erindring.

I strålende solskinsvejr, og på en fin græs bane, som fremstod bedre plan, end både i Ballerup sidst, og hjemme i Birkerød, starter opgøret ganske jævnbyrdigt, hvor Kokfelt indledningsvis, slår et indlæg fra højre, som er tæt på scoring, da bolden daler over målmand Oliver Lip, og sniger sig straks forbi side stolpen. Tåstrup får en endnu større mulighed, efter et kvarter, da Birkerød bliver overspillet i venstresiden, som giver en helt åben målchance, men Dimitrije er lynhurtig ude af målet, og blokerer afslutningen. Midt i halvlegen, får Birkerød bedre greb om kampen, som boldholdere, og kommer også i front, da en bold spilles op på Cilius, der fluks vender rundt, og spiller bolden videre ud mod venstre, til Niklas Toft, som fra kanten af straffefeltet, behersket og sikkert, sætter bolden ind i målmandens lange hjørne. En flot og hurtig angrebs kombination, og første scoring af Niklas i gul/sort, som da også skyldte lidt fra sidst.

Minuttet efter, tæt på ny Birkerød scoring, da en fri Cilius, prøver lobbet over målmand Lip, men buen bliver for lav, og målmanden napper læderet. Hjemmeholdet er stadig godt med i opgøret, og tester Birkerød målet med et fladt hårdt langskud, som sidder sikkert i Dimitrijes favn. Udeholdets skud er også tæt på mål rammerne, hvor en nedfalds bold til Vollesen, efter et hjørnespark, sniger sig lige forbi "Jacob", og straks efter, et godt Birkerød angreb, som anfører Alexander, afslutter med sit skarpe venstreben, men lige forbi kassen. I et opgør, med en del fejlafleveringer, slutter hjemmeholdet halvlegen bedst af, med pres mod Birkerød målet, hvor Dimitrije i slut minutterne, flot får fistet et farligt skud til hjørnespark, hvor halvlegen sluttes med et smukt langskud af Vollesen, som Lip må ud i en klasseredning for at parere. En forholdsvis lige 1.halvleg slutter 1-0 til Birkerød.

2.halvleg bliver knap så lige, da det bliver mere og mere tydeligt, at Birkerød er et klart bedre fodboldhold end Tåstrup, både når det gælder spilopfattelse og hurtighed. Derfor er det kun et spørgsmål om tid, før hjemmeholdet knækker sammen, og får flere mål imod sig. 10 minutter inde i halvlegen kommer det første, da Birkerød spiller fornemt over venstrekanten, med et slutteligt fladt indlæg til Niklas i midt feltet, som vender rundt, og scorer sikkert nede ved målmand Lips venstre side stolpe. 0-2, og et par minutter efter, er den gal igen for Tåstrup, denne gang i modsatte side, hvor Hejbøl tager hurtige meter med bolden fremad, og på det helt rigtige tidspunkt, stikker afleveringen indenom mod højre, til den rigtig løbende Cilius, som afslutter første gang i langt hjørne, og med 0-3, er kampen afgjort.

Tåstrup får chancer til at komme på måltavlen, en kæmpe en af slagsen, med en åben direktør i midt feltet, som på forunderlig vis hagles over kassen, så er det altså svært at score mål. Hvor det går lidt bedre modsat, hvor Vollesen modtager bolden på venstrekanten, tager et par træk ind i feltet, og hvor mange venter en aflevering ind i midtfeltet, afdribler "Volle" frækt sin direkte mand venstre om, og scorer tæt under mål i langt hjørne. 0-4, og dagens fjerde flotte Birkerød scoring. Tåstrup får en sidste reducerings chance, men skuddet udefra knalder på overliggeren, og resten af tiden presser Birkerød på, for endnu en scoring. Den kommer efter hjørnespark, hvor en nedfalds bold, dumper ned for fødderne af Mathias Kokfelt, som resolut knalder kuglen i kassen. Forsvars spillerens første scoring i gul/sort, i sin kamp nummer 40.

5-0 til Birkerød, som tager forårets tredje sejr, eller lige så mange som i hele efteråret, og selv om der nu venter stærkere modstand, er der flere sejre i vente, bare vent og se. I første omgang, kan Avedøre bare komme an, en kamp alle bør møde frem til, førstkommende lørdag kl.13.00 på hjemmebanen i Birkerød. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 20.4-19 kl.14.00 i Tåstrup idrætspark: Tåstrup FC - Birkerød = 0-5 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Niklas Toft Kristiansen (22) / 0-2 Niklas Toft Kristiansen (55) / 0-3 Troels Cilius Nielsen (57) / 0-4 Simon Vollesen (70) / 0-5 Mathias Kokfelt (86). Advarsel: Alexander Augustesen, og i karantæne mod Avedøre . Tilskuere:120.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Mathias Kokfelt - Rasmus Vagn Andersen (71.Emil Bech) - Oliver Graham - Tobias Lawætz Hansen / Magnus Hejbøl Jensen (73.Jacob Østerby) - Simon Vollesen - Alexander Augustesen (A) - Elias Asidah With / Niklas Toft Kristiansen - Troels Cilius Nielsen (84.Frederik Heise)