Naboer delte i porten

image Niklas "Dino" Kristiansen var første Birkerød målscorer - her fanget fra et tidligere opgør mod Herlev
01. september 2019 kl. 21:17

Efter sidste uges alt for store og noget misvisende 0-6 nederlag, nede i Køge, var det tid til oprejsning, da Birkerøds gul/sorte tropper, drog over på den anden side af kommune grænsen, for at møde naboerne fra Allerød. Med et tidligt mål imod sig, så missionen ud til at blive svær, og da man også kom bagud med 2 mål, inden pausen, så det mere end vanskeligt ud. Med god fight, og evigt gå på mod, lykkedes det dog at komme tilbage i kampen, hvor 2 scoringer i anden halvleg, gav de endelige kampcifre af 2-2, i en kamp, hvor Birkerød var det klart bedste fodboldhold, og burde have vundet kampen, hvis den skulle have haft en vinder.

Birkerød havde ændret i forsvars formationen, hvor Bill Sida for første gang nogensinde, blev prøvet af som midtstopper, en opgave, angriberen løste, om end ikke til perfektion, så på glimrende vis, med en masse hurtige bold løb frem ad banen, krydret med masser af fight og råstyrke, som gjorde ham til dagens bedste Birkerød spiller.

Selv om hjemmeholdet var oppe med 2, var sejren heldig, over for holdet fra Birkerød, som igennem hele opgøret, prøvede med det mere seværdige flade mand til mand fodbold, over for det lavt stående hjemmehold, som satsede på hurtigt kontraspil, oftest med bolde, op imod en mands hæren Karjasevic. De 2 mål før pausen kom da også efter dødbolde fra hjørnespark, hvor Birkerød blev overmatchet, mens det kneb med egentligt sammenhængende spil fra hjemmeholdets side. Selv om Birkerød var meget på bolden opgøret igennem, kneb det dog samtidig for de gul/sorte, at komme frem til de store målchancer, over for Allerøds kompakte forsvarsmur.

Allerød har som sagt en spiller, man er meget afhængig af, nemlig angriberen Dino Karjasevic, som igennem en årrække har scoret et hav af mål for sin klub. Noget som trænerne Gall selvfølgelig har været opmærksom på, og sikkert også har indprentet i sine spillere. Alligevel skal der kun gå 3-4 minutter, inden spirrevippen når højest af alle, da han viser stor springkraft, og knalder Allerød i front, på et fornemt hovedstød. En kold spand vand i hovedet, for et Birkerød mandskab, søgende efter oprejsning. De næste 20 minutter sker der ikke alverden, hvor et udehold mest på bolden, prøver at finde åbninger i Allerød defensiven, uden resultat.

Birkerød bliver denne varme sensommer dag, ramt af 2 forkerte linjedommer kendelser, af hver sin linjedommer, den første efter 24 minutters spil, da Heise på en hoppende dybdebold, fejlagtig dømmes offside, fra sin bagfra løbende position, hvor udligningen ellers flot lobbes over den tidligere Birkerød målmand Johan Gårdsvoll. I stedet kommer Allerød yderligere i front, på dagens anden linjedommer fejl, hvor der markeres for hjørnespark, i stedet for det åbenlyse målspark, som de fleste andre kunne få øje på. Allerød siger tak for fejl dommen, hvor 2-0 scoringen denne gang pandes ind af Niklas Skou Holm. Effektivt af Allerød, hvor Birkerød stadig leder efter åbninger i hjemmeholdets defensiv.

10 minutter senere, nyt hjørnespark til Allerød, hvor alle Birkerød tilskuere holder vejret, og hvor det da også er yderst tæt på dagens tredje hovedstøds scoring, men denne gang kommer Birkerød keeper Dimitrije i vejen, da han helt oppe i øverste etage, får fistet forsøget til nyt hjørnespark, som igen-igen bliver farligt, med en masse tumult i Birkerøds felt. Effektive Allerød fører 2-0 ved pausen, over for et bedre spillende Birkerød mandskab, som fejlagtigt får annulleret et mål, men hvor holdet ellers mangler ideerne til at skabe de afgørende målchancer.

Mønstret fortsætter fra start af den nye halvleg, Birkerød på bolden, hvor Allerød nødig kommer for lang frem af sit defensive skjul. Birkerød får heldigvis sit hurtige og nødvendige reducerings mål, hvor en stikning frem i banen tiltænkes Niklas "Dino", men hvor Allerøds sidste mand er først på bolden. Han fjumrer imidlertid godt og grundigt med læderet, som den energiske Niklas får pillet til sig, og fra sin pludselig frie position, scorer han usvigelig sikkert sit første sæson mål, med en flad afslutning forbi Gårdsvoll i kassen. 1-2, nyt liv til udeholdet, med masser af tid tilbage. Kort efter, frispark til Birkerød på højrekanten, et fladt spark, som suser igennem feltet, hvor masser af gul/sorte og blå spillere, fra tæt hold, på uforklarlig vis undgår at ramme kuglen.  Et kvarter ind i perioden, skades Heise i en nærkamp, og må udskiftes, med et riv i bag låret. En skade angriberen har haft før, men som forhåbentlig ikke er så drillende som sidst.

Allerød søger kontra spillet, og får sin eneste reelle chance i 2.halvleg, på en hurtig næsten friløber bold, som Dimitrije imidlertid har luret af, og kommer godt ud af sit mål, og redder, hvilket var vigtigt, for med eventuelle 3-1 og 20 minutter tilbage, ville det blive yderst svært at indhente, for det søgende og spillende udehold, der stadig jagtede de afgørende åbninger. Med 13 minutter igen at spille, dribler Troels fra sin venstre position ind i banen, forbi et par modstandere, hvor han fældes straks uden for det store felt. Et frispark i en yderst fordelagtig position, som Troels selv er mand for at tage sig af, og også flot scorer på, med et fladt skud uden om Allerød muren, med en lille afretning undervejs. 2-2, og mål magerens karriere mål nummer 30, i sine bare 40 spillede kampe, i landets smukkeste klubtrøje. Imponerende.

Med et lille kvarter igen, er det masser af tid til at søge sejren, hvilket udeholdet også gør, over for et stadigt lavt stående hjemmehold, som intet vil eller kan fremad banen. Birkerøds sværmeri foran Allerød målet i slutfasen, bliver imidlertid kun til et par indlæg, og hjørnespark, hvor det bliver til lige ved og næsten forsøg. Kampen slutter 2-2, et resultat, hjemmeholdet ikke behøver at kede sig over, hvorimod Birkerød kan ærgrer sig over, ikke at komme frem til målchancer nok, i forholdet til dominansen på bolden. Intet referat herfra i næste uge, da jeg trækker i rødt og hvidt i Gibraltar, men held og lykke frem mod sejr, i næste lørdags opgør på hjemmebanen mod Fremad Valby. BF - Birkerød fanklub.

DS 1: Lørdag 31.8-19 kl.13.00 i Allerød idrætspark: Allerød - Birkerød = 2-2 (2-0)

Kampen i tal: 1-0 Dino Karjasevic (3) / 2-0 Niklas Skou Holm (30) / 2-1 Niklas Toft Kristiansen (54) / 2-2 Troels Cilius Nielsen (77). Birkerød advarsler: Mads Nanni Serop (37) - Frederik Heise (60). Tilskuere: 125.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Sebastian Tschorn Ramsing (35.Mads Nanni Serop) - Bill Sida Gielsager - Mathias Kokfelt (A) / Jes Broby Petersen - Niklas Toft Kristiansen - Oscar Hartkopf (45.Frederik Bülow) - Magnus Hejbøl Jensen - Elias Asidah With / Frederik Heise (63.Emil Hejbøl Jensen) - Troels Cilius Nielsen.