Sæsonslut med store klø

image Thomas Høegh med publikumspokalen og medspillere sagde farvel til deres vellidte træner Hasse Kuhn
05. november 2018 kl. 20:07

Årets sidste kamp for byens fodboldstolthed i Birkerød, foregik på hjemmebanen mod Holbæk, hvor det samtidig var sidste chance for hjemmeholdet, hvis man skulle have en sejr på hjemmebanen, i indeværende sæsons syvende forsøg. Den sejr kom man imidlertid aldrig i nærheden af, da rækkens bedste fodboldhold fra Holbæk, viste forskellen på top og bund, og fuldt fortjent vandt en overbevisende sejr på 5-0. I øvrigt ret paradoksalt i forholdet til sidste sæsons 7 efterårs hjemmekampe, hvor man kunne gå ubesejret på juleferie fra hjemmebanen. Så efter den fornemme sejr ude i Avedøre, blev det lidt voldsomt til sidst, med 3 klare nederlag, hvor man lukkede 14 kasser ind, så turneringspausen er ganske givet tiltrængt.

Her gælder det for klub og hold, om at holde sammen i vinterpausen, og komme ud med fuld energi, til græsset igen grønnes, når man i slutningen af marts drager til Nymosen for at klaske GVI. Heldigvis er sammenholdet stort i truppen, på et ungt hold, der kun vil vokse med  mere erfaring sammen, som igen vil udmønte sig på banen, med bedre samspil, og kendskab til hinanden. Vigtigt er det jo altid for fodboldholdhold, at kunne bevare en fast stamme, som på sigt vil give resultater, og samtidig også på sigt vil bevare klub og hold i Danmarksserien, som minimum.

Før dagens opgør mod Holbæk, havde Birkerød fanklub blomster og pokal til årets publikumsspiller, hvor der var nogle stykker af vælge imellem, men hvor det endelige valg faldt på Thomas Høegh, som året igennem har kæmpet en brav kamp, i de bageste geledder, som ikke altid har haft det helt nemt undervejs. Thomas spillede 26 af årets 30 spillede kampe, og scorede sågar 2 pokal mål undervejrs, og fik indgraveringen i pokalen, i hård kamp mod Troels Cilius Nielsen og Frederik Heise, og stort tillykke med det herfra. Endvidere var der også fanklub blomster og et farvel, til holdets vellidte træner Hasse Kuhn, som har gjort et fornemt stykke arbejde med de unge spillere, men nu må stoppe grundet civilt arbejdspres. Hasse nåede at stå i spidsen for holdet i 30 kampe, og fik da også flere gode sejre undervejs, og Hasse ønskes god vind herfra, fremover.

Efter kampen var der også traditionen tro kåring af årets spiller i klublokalet, og her løb Troels Cilius Nielsen fortjent med titlen, efter en flot år, som kulminerede i et efterår, hvor årets forløb hed 12 scorede mål i 24 kampe, som kunne havde heddet mere, hvis ikke skader havde holdt Troels ude i flere tilfælde. Stort tillykke med titlen årets spiller herfra, og en plads på klubbens legendariske skjold.

Årets sidste kamp på stadion, blev afviklet på en fin bane, og i dejligt vinterligt solskinsvejr, hvor hjemmeholdet måtte stille op uden anfører "Alex", og topscorer Troels Cilius, hvilket selvfølgelig var et forhånds handicap i det offensive perspektiv. Det kunne ses kampen igennem, hvor Birkerød ikke kom frem til noget som lignede en reel målchance, i de 90 minutter opgøret varede, andet et par lige ved og næsten aktioner. Anderledes med udeholdet, og oprykningsfavoritten fra Holbæk, som var knivskarpe i deres aktioner mod målet, som blev udnyttet direkte og prompte. Aldrig nogen skam at tabe til et bedre hold, men lidt ærgerligt at Birkerød ikke lige formåede at holde pausestillingen 0-3 helt hjem, som det ellers så ud til kort før tid.

Kampens første 10 minutter er det faktisk hjemmeholdet mest på bolden, men første gang Holbæk nærmer sig Birkerød målet, er der scoring, da hurtigt opspil over højrekanten, og efterfølgende indlæg til felt, bliver smasket ind midt for mål af en udækket Malte Sjørslev. 1-0 til udeholdet, som herefter fik greb om spillet mellem felterne, med godt pasningsspil, som ikke ses bedre i denne række. 2-0 målet kommer netop efter gode kombinationer, hvor bolden til sidst lander hos Mads Bobjerg Larsen, som lidt ude i siden af feltet, får det perfekte træf på kuglen, som hamres op i nærmeste trekant, til et af årets flotteste mål på stadion, og som ikke levnede Magnus i målet nogen chancer. Det er Holbæk nærmest over hele linjen, og kort efter bliver det også 3-0, da en stikning frem mod Mikkel Jensen, ligner en bold, som Icare kommer først på, men banens bedste og kvikkeste spiller Mikkel Jensen er hurtigst, og kan tippe bolden over Birkerøds fremstormende målmand. 38 minutter viser kamp uret, da Vollesen sender en lang indenoms aflevering op mod Heise, som er lige ved at slippe fri, men det hele ende i en tackling med den fremløbende Holbæk keeper Mikkel Kvist, på Birkerøds eneste reelle mulighed, både før pausen, og ja, i hele kampen. 0-3 til Holbæk ved pausen.

I pausen snakkes der på lægterne om, at det ville være rart, hvis Birkerød kunne få sat prop på Holbæk offensiven, så der trods alt kan slippes med et hæderligt resultat, men Holbæk kommer til nye chancer, på dumme Birkerød bold tab, som bringer Mikkel Jensen helt fri, men hvor chancen formøbles med skud over mål, og straks efter igen, ny chance til udeholdet, denne gang med skud forbi mål. Birkerød havde som i sidste uges kamp ude i Herlev, igen trukket Morten Christoffersen som hoveddommer, hvilket har bragt alt andet end held, i begge opgør. Ophavsmanden har en besynderlig evne, til at omgås mundhuggeri mere, end grove ulovlige tacklinger, som kan koste spillernes ve og vel på banen. Som da Alexander Frost, stemples ned med knopperne forrest, i en svinsk tackling, som koster forsvareren resten af kampen, og sandsynligvis en længere pause. Et direkte rødt kort, kunne sagtens have været på plads, men ingen reaktion hos den imkompentente dommer, som selvsagt fik Birkerød bænken, spillerne, og tilskuerne op i det røde felt.

Et kvarter før tid, igen klassespil af Holbæks lynhurtige Mikkel Jensen, som drøner forbi 3 Birkerødder, men Magnus målmand vinder mand til mand duellen, med en god parering til hjørnespark. Birkerød bliver aldrig farlige foran modstandernes mål i denne fodboldkamp, tættest på er Garly med et fladt indlæg til feltet, som ingen imidlertid når frem til. Birkerød ligner et hold, som spiller 0-0 i 2.halvleg, og slipper med 0-3 sammenlagt, men et par minutter før tid, serverer Bagger bolden på et kriminelt sted til Mathias Larsen, som hakker bolden i kassen, og knapt er bolden givet op, før den igen ligger i Birkerøds kasse, sendt ind af Malte Sjørslev, efter hurtige kombinationer. 0-5, ærgerligt stort nederlag på et Birkerød mandskab, med for lavt bundniveau, noget som der heldigvis bliver tid til at arbejde med, for den nye træner, som offentliggøres i nær fremtid.

Rundens resultater var desværre ikke helt efter bogen, da AB Tårnby overraskende vandt over GVI, og en sejr til BSF over Herlev, faldt heller ej i den gul/sorte smag. Birkerød overvintrer som syver i tabellen, hvilket kan blive vekslet til en 8' plads, hvis Greve besejrer BSF, i næste weekends udsatte kamp. Et spændende forår venter forude, men spillerne holder sig i gang, med vinterturnering indtil 1.december, hvor Snekkersten (Tirsdag 13.11 kl.19.00 hjemme), Allerød (Lørdag 17.11 kl.12.00 ude), Tåstrup (Tirsdag 27.11 kl.19.00 hjemme) og HIK U19 (Lørdag 1.12 kl.12.00 ude) agerer træningspartnere. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1:Lørdag 3.11-18 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød - Holbæk = 0-5 (0-3)

Kampen i tal: 0-1 Malte Sjørslev (10) / 0-2 Mads Bobjerg Larsen (20) / 0-3 Mikkel Jensen (25) / 0-4 Mathias Eilstrup Larsen (88) / 0-5 Malte Sjørslev (89). Birkerød advarsler: Rasmus Garly Hansen (78) - Frederik Bülow (90) Tilskuere: 130.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Icare Djiki Gnenzeko - Alexander Frost Rasmussen (67.Frederik Bülow) - Thomas Høegh - Mathias Kokfelt / Rasmus Garly Hansen - Magnus Hejbøl Jensen - Simon Vollesen - Morten Rønne (87.Chriss Jacobsen) - Elias Esidah With (67.Mads Bagger) / Frederik Heise.