Uheldige Birkerød tabte i Tåstrup

image Sebastian ”Balle” spillede som resten af holdet en solid kamp. Her fanget mod GVI. Foto:FA
20. september 2020 kl. 21:12

Fodbold er ikke altid et forudsigeligt spil, da Birkerød i sidste uge, spillede på hjemmebane mod Roskilde, spillede man skidt, og var efter sigende heldige med en 2-0 sejr, mens man denne dag, i udekampen mod Tåstrup, vel sagtens spillede sæsonens bedste kamp, men endte uheldigt med at tabe 0-1. Så kan man jo vurdere at sige, at ting og point går lige op, men alligevel ikke, for det er jo altid hamrende irriterende at tabe en fodboldkamp, når man har spillet godt, og ligefrem bedst.

Det blev nemlig en god fodboldkamp, på Tåstrups hyggelige anlæg, hvor begge hold søgte det offensive spil, på hver deres måde. Hjemmeholdet oftest med de lange bolde frem ad banen, hvor Birkerød spillede det mere seværdige fodbold, med flere boldberøringer. Begge metoder gav masser af målchancer kampen igennem, men Birkerøds minus denne eftermiddag, var manglende skarphed, når chancerne bød sig, hvor topscorer Cilius, som trissede små skadet rundt udenfor, men er klar til kamp igen næste uge, var en savnet mand i front denne dag.

At Birkerød ærgerligt tabte denne fodboldkamp, var ikke det eneste uheld, holdet kom ud for, da forsvars krumtappen Rasmus, desværre faldt uheldigt ned på sit håndled, og allerede efter 20 minutters spil måtte udgå af opgøret. Træner Benny Gall, fik rykket det skæve håndled på plads, inden turen gik til Gentofte sygehus, hvor der desværre blev konstateret brud 2 steder, der koster Rasmus 5 uger i gips, inden det bliver aktuelt med fodbold igen. Synd for Rasmus og mandskab, hvor han bliver savnet i et forsvar, som var på vej til at blive bedre, end længe set.

De manglende mål, i den underholdende kamp, mellem 2 mandskaber, som stod godt til hinanden, skyldtes også stærkt målmandsspil, hos de 2 keepere Oliver Lip, og vores egen formstærke Magnus Høgh, som begge diskede op med masser af gode indgreb, i en kamp som ellers sagtens kunne være sluttet 2-2, eller måske endda 3-3. Under alle omstændigheder en fodboldkamp Birkerød ikke havde fortjent at tabe.

Indledningsvis er det hjemmeholdet som er mest på bolden, som kaster en stor chance af sig, efter 18 spillede minutter, hvor Magnus med en forrygende arm parade, forhindrer en modstander i hel fri position, fra at bringe sit hold i front. Efterfølgende må Rasmus desværre udgå, og erstattes af Jacob Østerby, som spiller en fin kamp, hvor Tåstrup lige efter igen er farlige, men også igen målmand Magnus, med en flot fod parade, og igen hjemmeholdet straks efter, med afslutning som sidder lige på Birkerød målmanden.

I denne fase af kampen, er Birkerød heldige og dygtige, med at holde sit nul, men herfra og halvlegen ud, styrer de gul/sorte løjerne. En lang præcis fremlægning fra Vollesen, bringer pludselig Niklas helt fri, men den store chance, afsluttes lige på den fremstormende Lip i Tåstrup målet. Samme ”Dino”, får straks efter en god skud chance, efter en velkendt ryk på venstreflanken af tilbage vendte Broby, som drøner til baglinje, og lægger læderet skråt tilbage, men Niklas knalder skuddet over mål.
Birkerød styrer løjerne, hvor Broby igen huserer på venstre kanten, og spiller bolden til midtfeltet, hvor en helt fri Jakob Sten totalt helkikser direktøren. Broby styrer og huserer i denne periode, og opsnapper et Tåstrup opspil, suser lige forbi, og igennem et par modstandere, kommer helt fri med Lip, som imidlertid agerer dygtig redningsplanke for sit hold. 0-0 ved pause, hvor de 2 keepere, var kampens mest iøjnefaldende.

I den nye halvleg, kommer Birkerød straks fra start til en ny chance, hvor Broby smider en bold til feltet, men ingen på rette plads i midtfeltet, til at eksekvere. Birkerød fortsætter hvor man slap i første halvleg, som bold dominerende, og stadig med Broby som udfordrende på venstre flanken, hvor gode kombinationer, igen giver en bold til feltet, men stadig ingen på pletten i midtfeltet. Birkerøds fans venter kun på en scoring, i denne lange Birkerød dominans, hvor et lob til en fremløbende Kokfelt på højrekanten, bringer ham fri til afslutning, som desværre first times lige over mål.

Birkerød får desværre ikke sin scoring, og 17 minutter inde i halvlegen, melder hjemmeholdet sig igen ind i opgøret, med et skud over mål i næsten fri position, og en håndfuld minutter efter får opgøret sin afslutning, da Frederik Hansen med et fladt skud udefra passerer Magnus i Birkerød målet. Linjevogteren markerer imidlertid målet offside, men dommer Dan Pedersen vælger at ignorere sin linjedommer, og anerkende målet. 1-0. Korrekt eller ej, svært at vurderer.

Indskiftede Bagger får udligningschancen, da han fra sin venstre position trækker ind i banen, og sender et hårdt fladt skud mod målet, men målmand Lip når ned i fuld længde og afværger forsøget. Birkerød jagter, hvad der vil være en fortjent udligning, og er tæt på en sidste gang, da Peter Danielsen spiller flot 1-2 fodbold med Vollesen, som kommer fri, men igen, målmand Oliver Lip, som Tåstrup uden tvivl har kåret som sin redningsmand denne dag. I Birkerøds offensiv, afsluttes opgøret med 2 chancer til hjemmeholdet, hvor Magnus i målet viser sin klasse, først ved at gå ned og pille bolden fra en mand som har driblet forbi ham, og kort efter sætte punktum for sin flotte kamp, med en flot fod parade, på en ligeledes fri mand.

Birkerød taber ufortjent, men kan være stolt af sin præstation, og Vordingborg kan bare vente sig, næste lørdag kl.13.00 i Birkerød. BF. Birkerød fanklub.

DS2: Lørdag 19.9-20 kl.14.00 i Tåstrup Idrætspark: Tåstrup FC – Birkerød = 1-0 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Frederik Hansen (68). Advarsel Birkerød: Niklas Toft Kristiansen (91) Tilskuere: 150

BIRKERØD 3-5-2: Magnus Høgh Petersen / Tobias Lawætz – Rasmus Vagn Andersen (20.Jacob Østerby) – Sebastian Tschorn Ramsing / Mathias Kokfelt (A)(76.Peter Danielsen) – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen – Oscar Hartkopf (66.Mads Bagger) – Jes Broby Petersen / Niklas Toft Kristiansen – Jakob Sten Madsen.