Birkerød storspillede i Herstedøster.

image
17. september 2023 kl. 19:57

Efter sidste uges fine hjemmesejr over Tåstrup, skulle Birkerøds senior 1 en tur til Albertslund og omegn, for at møde nedrykkerne fra Herstedøster. Forhåndsforventningerne var gode, i en trup med god harmoni, hvor trænerteamet stillede med et stærkt mandskab til dagens opgør. Birkerøds cheftræner Thomas Gammelgaard, rundede sit eget personlige jubilæum, da han i sin kamp nr.100, kunne se sit mandskab feje hjemmeholdet ud af banen, med en komfortabel 5-1 sejr, som på dagen snildt kunne have været dobbelt så stor. Den vellidte træner har af 2 omgange stået i spidsen for Birkerøds bedste fodboldspillere, først i perioden 2016-17, hvor han i foråret 2017, rykkede op i Danmarksserien, og også samtidig blev sjællandsserie mester med sit hold. I sin nuværende periode, er der ingen tvivl om, at den ambitiøse træner, jagter samme succes i denne sæson. Held og lykke med det, og tillykke "gamle".Ingen af spillerne var velvidende om deres træners jubilæum, men ingen tvivl om at denne kamp, sagtens kunne komme i top 10, ud af "gamles" 100 hidtil spillede, med det sprudlende angrebsspil, som blev lagt for dagen, denne skønne sensommer aften. Undertegnede, og resten af dagens Birkerød tilskuere, var i hvert fald enige om, at det var den bedste Birkerød kamp, som de havde set længe, hvor angrebene bare bølgede ned mod Herstedøster målet, stort set fra start til slut, hvor man som sagt, snildt kunne have scoret 10 mål, hvis Herstedøsters bedste spiller, målmand Muhammed Hussein, ikke havde stået så godt på mål, og selvfølgelig også lige, hvis Birkerød spillerne havde været fuldt ud effektive.Gang i kampen fra start, hvor Hofland fra tæt hold, knalder et skud i side nettet, inden Lawætz usportslig sparkes ned, og må udgå med en ankelskade allerede efter 5 minutters spil, hvorefter "Sylle" med et godt fremstød på højre kanten, spiller en bold videre ind til Bennett, som på kanten af feltet, skyder mod langt mål hjørne, men hjemmeholdets målmand, får lige finger spidserne på, til hjørnespark. 12. minut. Nikolaj "Hof", brænder i fri position, med skud forbi langt hjørne, efter en frispilning af indskiftede Lars Torp.Som igen assisterer minuttet efter, denne gang til Jakob Sten, som også i fri position, ikke kan passere den udfarende Herstedøster målmand. Igen kort efter, mere Lars Torp, som fra egen banehalvdel, spiller bolden diagonalt over mod Simon på venstrekanten, som igen spiller bolden ind mod kanten af midt feltet, til Benjamin, som brager bolden på overliggeren, og samme Bennett et par minutter senere, med godt skud mod mål, men målmand Hussein kommer godt ned og redder forsøget.Envejs trafik de første 20 minutter, men ingen mål, hvor Herstedøster intet har haft af farligheder mod Birkerød målet. Men så omsider, det forløsende og fortjente førings mål, da Simon og Benjamin kombinerer godt omkring feltet, inden Bennett afslutningsvis flot finder en fri "volle" i midt feltet, som sikkert bringer sit hold foran 1-0. Hjemmeholdet kommer lidt bedre med i kampen efter Birkerød scoringen, men et mindre pres, resulterer ikke i direkte farligheder mod Theodors mål.Hvorefter Birkerød igen finder momentum med sit direkte flotte angrebsspil, hvor Willer fra højre sender en perfekt og præcis bold til feltets venstrekant, hvor Vollesen befinder sig, og pang, med kampens smukkeste mål, smasker "Volle" med en firsttimer bolden op i øverste kryds. 0-2, hvorefter Birkerød de efterfølgende minutter, nærmest efter behag, broderer sig igennem Herstedøster forsvaret, men sjusker med afslutningerne. Hjemmeholdet bliver nærgående i slutningen af halvlegen, først med indlæg fra venstre, som suser igennem feltet, og så en stor chance, igen med indlæg fra venstre, med frit hovedstød i midt feltet, forbi mål. Ind imellem disse chancer, havde Birkerød fået annulleret en Jakob Sten scoring, korrekt for offside. Alt for lille 0-2 Birkerød føring ved pause tid, men stor tilfredshed blandt de fremmødte Birkerød tilskuere, som hyggede i solen, på det hyggelige skovanlæg.2. halvleg kommer til at ligne den første, med udeholdet som det klart bedste fodboldhold, i stor dominans, hvor "Hof" og Benjamin indledningsvis spiller små spil, hvor Bennett kommer fri og kan skyde, men dribler lige en ekstra gang, og skyder forbi mål. Samme Benjamin kort efter, med frispark til feltet, hvor en returbold lander hos "volle" lige uden for feltet, som drøner læderet lige over målet. Mere "Volle" kort efter, som modtager en aflevering fra Serop, hvor han hæl afleverer videre, til indskiftede Troels, som fri i feltet, afslutter lige forbi målet. Samme frekvens sekunder efter, med igen en Troels afslutning lige forbi kassen. Chance på Chance på chance, inden "Hof" fra sin højre position, smasker et langskud ind i langt hjørne, til endnu en flot Birkerød scoring. 0-3.Birkerød målmand Theodor, har ikke haft meget at gøre hidtil i kampen, men må dykke ned og holde et godt langskuds forsøg fra distancen. Hvor også Lars tester Herstedøster målet udefra, med et godt skud helt ude ved sidestolpen, men igen målmand Hussein på plads med parering. Som igen viser eminent målmandsspil, med en flot fod parade, på en ellers helt åben chance til "Sylle" i feltet. Chancerne falder nærmest som perler på snor, hvor Hofland fra højre, finder en fri Troels i midt feltet, men igen, afslutning forbi mål, på den store chance. I stedet et godt angreb fra hjemmeholdet, hvor et indlæg fra højre, flot heades i kassen af Rasmus Thønning, til reducering 1-3.Skulle man blive nervøs over den reducering, overhovedet ikke, for få minutter efter, scorer udeholdet da bare igen. Torp spiller en bold ud til Hofland, i venstresiden af feltet, hvor "Hof" lige afdribler sin modstander, inden han med et drøn af et venstrebens hug, smasker bolden op i nærmeste net tag, til endnu et af dagens flotte Birkerød mål. 1-4. straks efter igen modsat, hjemmeholdet i en stor åben chance i midt feltet, men afslutningen hagles over målet. Ikke et øjebliks ro, i denne fodboldkamp, hvor chancerne kommer på stribe, hvor Troels ikke helt har indstillet sigtekornet, med endnu en afslutning lige forbi kassen, inden indskiftede Oliver også vil lege med, men han drøner bolden over målet, på en ellers god chance.Så bliver en Benjamin Bennett scoring annulleret for offside, fejlagtigt mente mange, og ærgerligt for angriberen, som havde fortjent denne scoring, i en kamp, hvor han som altid arbejdede hårdt, og var involveret i meget. Den hurtige angriber, får dog chancen minuttet efter, da han spilles fri ved banens midte, og er hurtigst alene mod målet, hvor afslutningen uheldigvis igen rammer træværket, denne gang med et drøn på sidestolpen. Birkerød lukker og slukker aftenens festfyrværkeri, da Troels endelig rammer målet, da han fra venstre modtager en flot aflevering, fra sin højre position på kanten af feltet, og med et knaldhårdt spark, scorer i målmand Husseins lange hjørne, til dagens femte flotte Birkerød scoring. I slut sekunderne er Herstedøster tæt på endnu en reducering, inden dommer Magnus Dilling kan fløjte denne seværdige forestilling af.De tilskuere som ikke overværede denne hæsblæsende forestilling, bør ærgre sig, i en kamp, som havde fortjent entre' billetter, da man havde fået rigeligt for pengene.En flot holdindsats, af et Birkerød team, som spillede sprudlende angrebsfodbold, og som også er blevet mere påpasselige bagtil, hvor mange dumme fejl er blevet minimeret. Nedrykkerne fra Herstedøster, blev sat godt og grundigt til værks, denne aften, men var dog heller ikke så skræmmende, som man måske på forhånd skulle have troet. Birkerød placerer sig lige under toppen i tabellen, på en tredje plads, og herfra en opfordring til fodboldfolket, om at møde op på Birkerød stadion førstkommende lørdag. BF. Birkerød fanklub.  Næste kamp: Lørdag 23.9 kl.12.00 på Birkerød Stadion mod Ballerup/Skovlunde F.SS1: Fredag 15.9-23 kl.18.30 : Herstedøster – Birkerød = 1-5 (0-2)Kampen i tal: 0-1 Simon Vollesen (23) / 0-2 Simon Vollesen (35) / 0-3 Nikolaj Hofland (59) / 1-3 Rasmus Thønning (74) / 1-4 Nikolaj Hofland (77) / 1-5 Troels Cilius Nielsen (87). Tilskuere 100, på det hyggelige anlæg i Herstedøster, og med noget så sjældent som et kamp program.BIRKERØD: Theodor Find Andreasen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mathias Kokfelt – Mads Nanni Serop – Sebastian Tschorn Ramsing / Nikolaj Hofland – Tobias Lawætz Hansen (5.Lars Twile Torp) – Emil Stanley Willer (61.( Oliver Henneberg Philip Kjærgård) – Simon Møller Vollesen / Jakob Sten Madsen (47.Troels Cilius Nielsen) – Benjamin Bennett – Larsen.