Bunden snød toppen i Roskilde

image
03. oktober 2023 kl. 09:01

Der var dømt formiddags fodbold, da folket fra Birkerød drog mod domkirke byen Roskilde, for at spille søndags fodbold, på det ukristelige tidspunkt af kl.11.00. Så det var med at få søvnen gnedet ud af øjnene, så man kunne forsvare den 1.plads, man havde solet sig i en hel uge, da agterlanternen i tabellen, Roskilde boldklub var værter i Roskilde idrætspark. Et Roskilde mandskab, som havde tabt sine 6 spillede kampe, og altså var helt uden point, over for favoritterne og topholdet fra Birkerød, som mødte frem med 5 sejre, i sine 6 spillede opgør. Roskildes boldklub, som i denne sæson, er flyttet fra sjællandsserie 2 til 1, og ellers i sidste sæson, via en 2.plads, spillede oprykningskampe til Danmarksserien.Om søvnen var gnedet helt ud af øjnene, skal være usagt, men Birkerød teamet formåede ikke at leve op til sin favorit værdighed, og måtte se til, at Roskilde mandskabet kunne sætte sæsonens første point på tavlen, via en ikke ufortjent 2-1 sejr. Det var en streg i regningen, for en skuffet træner Gammelgaard og hans spillere, der slet ikke ramte de sidste kampes niveau, hvor stort set alle underpræsterede, i sæsonens hidtil svageste indsats. Selvfølgelig kunne Roskilde ikke blive ved med at tabe alle sine fodboldkampe, og kæmpede da også bravt for points, hele vejen igennem, hvor Birkerød kun i perioder fik vist, at de er, og skal være et bedre spillende fodboldhold end Roskilde.Så efter et par gode kampe, med godt stabilt niveau, faldt Birkerød ned i gamle svagheds dyder, hvor det alt for lave bundniveau blev udstillet, i alt for høj grad. Gør man det, kan alle hold slå alle, i denne sjællandsserie, sidst set med Avarta sejr over Avedøre, og altså nu, Roskildes første sejr, over et tamt Birkerød mandskab, der overhovedet ikke havde fået indstillet sigtekornet i skydeskiven, på ordentlig vis. Selv om der intet kan indvendes mod Roskildes sejr, var dette nederlag helt klart selvforskyldt, med alt for mange dårlige beslutninger undervejs, og manglende skarphed i modstanderens mål felt. Disse kampe rammer alle hold ind imellem, med skide irriterende er de, så smid hurtigst dette opgør i glemmekassen, og kom hurtigt videre til næste kamp, hvor rækkens nye tophold fra Fredensborg venter, næste lørdag på Birkerød stadion.Kampen starter ellers som forventet, med favoritterne som boldstyrende, hvor Vollesen fra sin venstre position, skaber farligheder. Først med en bold til midt feltet, som Troels ikke får ram på, hvorefter bolden ryger ud til Nikolaj ”Hof”, som brager den gode skudchance, langt op i formiddagshimlen. Kort efter kommer dagens eneste Birkerød scoring, efter flot spil på venstrekanten, hvor ”Hof” med en fornem stikning, finder den løbende ”Vollle”, som straks spiller videre ind til den fri Troels i det lille felt, som kan snitte Birkerød i front. 1-0, flot scoring, hvorefter man herefter forventede mere af samme kaliber fra udeholdets side. Det kom der imidlertid ikke så meget af, hvor scoringen nærmest lullede Birkerød spillerne i søvn igen, i en kamp, som skulle have været lukket fra start, hvor momentum var til stede.I stedet begynder Birkerød, på meget af deres bagud spilleri, i stedet for at spille bolden fremad, hvor man er bedst. Det er lige ved at koste, da Theo målmand, kludrer med en tilbagelægning, men hvor der slippes med skrækken. Pludselig hænger intet sammen, for Birkerød mandskabet, hvor Roskilde ser at de sagtens kan lege med, hvilket de udnytter med 2 scoringer midt i halvlegen. Først runder Roskildes bedste spiller Simon Bergstrøm, lige 3 modspillere i Birkerøds højre forsvarsside, inden han smækker bolden til feltet, hvor Benjamin Zeka kan hoved snitte bolden i mål, inden der 6 minutter efter i modsatte side, også spilles kispus med Birkerød forsvaret, inden en bold bliver lagt skråt tilbage op i banen, hvor Simon Mikalsen tager skud chancen, og får held med sit dykkende bløde langskud, som sejler i mål, et skud, som målmand ”Theo” kan se hele vejen, men desværre ikke får gjort nok ved. 2-1, kampens sidste mål, men det var der ikke mange der troede, på dette tidspunkt.Birkerød får da også chancer til udligning, hvor ”Volle” igen fra venstre, spiller bolden til feltet, hvor Nikolaj imidlertid snubler i sin gode afslutnings mulighed, og hvor Troels kort efter smækker et indlæg til feltet, hvor Simon misser sin gode hovedstøds chance. Chancerne er der til Birkerød i denne periode, hvor Bennett og Simon kombinerer godt uden for feltet, inden bolden spilles ind i feltet, hvor Troels lige mangler sin ellers gode forudsigende skarphed. Så skiftes en halvskadet Nikolaj ud med lillebror Frederik Hofland, inden et godt indlæg fra Vollesen, er tæt på at blive headet i mål af både Serop og Kokfelt, som nærmest står i vejen for hinanden. Det var chancerne for Birkerød, som herefter skulle kikke langt, før nye opstod, hvor Roskilde kunne gå til pause med en føring, som undertegnende var sikker på, ikke ville stå kampen ud, men de såkaldte eksperter, får desværre ikke altid ret.Fra start af 2.halvleg, satser træner ”gamle” mere offensivt, med Jakob Sten på banen, men det giver slet ikke det Birkerød momentum, som man kunne have ønsket, hvor der udover et Bennett skud forbi kassen, intet skabes af chancer, før et kvarter før tid. Birkerød laver alt for mange fejl i denne fodboldkamp, og har svært ved at sætte afleveringerne sammen, over for en bravt kæmpende Roskilde defensiv, som lugter blod og point, men selv har svært ved at skabe noget, ud over lange bolde frem, mod en mands hæren, hurtige Simon Bergstrøm. Et ”volle” skud forbi kassen, med 20 minutter igen, er det farligste Birkerød kan præstere, inden en stor chance opstår i feltet, hvor Seth header på tværs til Jakob Sten, men som så mange andre ting denne søndag, alt for meget kludder i afslutningerne.  Hvor ”Balle” fra back positionen er søgt med frem, og header et Simon indlæg lige over mål, og igen ”Balle” kort efter, med en afslutning udefra, som stryger forbi målet. Birkerød kan ikke træffe noget inden for mål rammen på denne offday, hvor spillerne ellers står i kø, for at sparke bolden i mål i kampens overtid, men på nærmest utrolig vis lykkedes det ikke at sparke læderet ind i kassen, og kan man ikke score på sådanne muligheder, fortjener man vel heller ikke point. Roskilde vinder sin første sejr, og det var man under øre døvende jubel glad for.I Overtiden taber Serop kasketten, hvor han går alt for hårdt til en modstander, som kampens dommer takserede til et direkte rødt kort. En lignende episode havde foregået i 1.halvleg, hvor en Birkerød spiller blev nedlagt på samme måde, men her nøjedes dommeren helt forrykt, kun med den løftede pegefinger. Svag dommer præstation af Dan Pedersen, som aldrig fik lagt en linje for denne fodboldkamp, med alt for mange besynderlige kendelser, eller mangel på samme, og som sikkert ikke får de bedste karakterer hos den besøgende dommer udvikler. Det skal dog siges, at det ikke var dommerens skyld at Birkerød tabte denne fodboldkamp, det kunne de kun klandre dem selv for.  BF. Birkerød fanklub.Næste kamp: Lørdag 7.10 kl.12.00 på Birkerød stadion mod Fredensborg