Forårets første sejr

image
26. marts 2023 kl. 21:36

Forårets første sejr til Senior 1.

Lørdag tog Birkerød på turneringens korteste fodbold tur, da man kun lige skulle krydse kommunegrænsen, for at lande i Farum. Et møde med oprykkerne fra Farum, som har gjort det fint i sjællandsserien, og ligger lunt plantet midt i tabellen, blandt andet via en 5-1 sejr over Birkerød, i holdenes første møde, for 7 måneder siden i Birkerød. Hvis nogen skulle have glemt sådan et nederlag, som man jo helst gør i en fart, var det jo denne besynderlige fodboldkamp, hvor det bedste fodboldhold tabte, over for 100 % effektivitet. Så det var et Birkerød mandskab, som havde revanche til gode, på dagens kunstgræs bane i Farum.

Et Birkerød mandskab, der desværre blev slemt handicappet, i sidste rundes 3-3 opgør, mod BSF, da både Broby og Willer, måtte udgå med skader, der ikke gør dem spilleklar, før et stykke ud i fremtiden. Da samtidig, Lawætz, og Basse, også var ude med skader, og Mads Serop var blevet syg, var der udfordringer, til Birkerøds træner duo, da der skulle stilles et slagkraftigt hold på benene. På positiv siden var Marc Bredal dog igen spilleklar, efter skade, hvor der også var forårsdebut til Sebastian ”Balle”, Nikolaj Hofland og Mads Bagger, hvor sidstnævnte sidenhen skulle få en afgørende rolle. Revanchen for efterårets forsmædelige nederlag, kom heldigvis i hus, via en fortjent 2-1 sejr, men det holdt hårdt, for dagens grønklædte Birkerød spillere, at hive de 3 point med hjem, i en kamp, der skulle være lukket definitivt, tidligere i opgøret.

For i lighed med sidste uges opgør, starter udeholdet fra Birkerød, med brask og bram, hvor Farum stort set køres over i kampens første kvarter. Marc Bredal, sender med en lang aflevering nedefra, Troels af sted på højre flanken, hvor Troels straks slår indlægget til feltet, som imidlertid bliver til et mål, da bolden, måske båret af vinden, daler ned bag en forbløffet målmand Martin Kristensen, der ikke så for godt ud i situationen. 1-0, til Birkerød, 1 minut spillet. 6 minutter senere svækkes Birkerød offensiven, da Ysbæk desværre bliver ny mand på skadeslisten, med en fiberskade. Han erstattes af Jakob Sten, som kort efter får en kæmpechance, da Troels får driblet sig fri af en modstander, inden han lægger bolden til rette for en spejlblank Jakob i midt feltet, som imidlertid kikser direktøren, på det skammeligste.

Hvor Troels igen kort efter, er ny mand i direktørens afbrænder rolle, da Christopher fra venstrekanten spiller ham fornemt fri, i midt feltet. Men ak, læder kuglen hagles over mål. 15 minutter spillet, og som sagt total Birkerød dominans, hvor der skulle have stået 0-3, på den måltavle, som ikke var i funktion. Nu var de indledningsvis manglende mål, i stedet ved at koste sejren, da hjemmeholdet hen ad vejen, kom ind i opgøret, og heldigvis også viste, hvordan man brænder målchancer. Første farlige Farum forsøg kommer efter 20 minutter, da et hårdt langskud suser lige forbi målmand Frederiks venstre stolpe. Herefter blev det meget Farum, med et frispark, som Frederik får bokset væk, og da kampen runder den halve time, har Birkerød været små heldige, i nogle situationer. I halvlegens sidste kvarter, sker der ikke meget, ud over en bold til Farum feltet, som Troels er tæt på at nå frem til. 0-1 ved pausen.

2. halvleg bliver en tam en af slagsen, hvor der ikke sker voldsomt meget, der kan hidse dagens trofaste Birkerød tilskuere op, som har nok at gøre med at bakse med paraplyer og regnslag, mod den voldsomme regn, på det åbne anlæg. En halv Birkerød chance i halvlegens første kvarter bliver det til, da Troels finder Bennett i midt feltet, men igen, manglende skarphed, på en ellers god mulighed. 63 minutter spillet, da Farum får chancen for udligning, da Vurucu står total fri i Birkerøds midt felt, men hans hovedstød, på indlægget fra højre, træffer indersiden af Frederik Hansens målstolpe. Den var stor, og der var Birkerød heldige. Midt i halvlegen, skiftes Jakob Sten ud, og Mads Bagger kommer på banen, og får sin forårsdebut, hvilket skulle blive afgørende for kampen.

Med 20 minutter igen, jagter Farum udligningen, uden der kommer de store chancer ud af det, ud over et par skud udefra, som Frederik får blokeret af vejen. hvor også Birkerød er holdt helt op med, at producere målchancer. Med 10 minutter igen, taber Troels sutten, og får en tåbelig 10 minutters udvisning, for at stille sig i vejen, ved et Farum frispark. Den var ikke smart Troels, for umiddelbart efter, er der udlignet, da Farum fra venstre, smækker et indlæg til midt feltet, hvor en helt blank Sebastian Bertelsen, let kan hovedstøde 1-1 udligningen ind. Så var det jo man ærgrede sig over de indledningsvis manglende Birkerød mål, i et opgør, ”gamles trætte tropper, nu pludselig, lige så godt kunne tabe.

For hjemmeholdet jagter i en ultra offensiv sejren i slutfasen, som pludselig giver Birkerød en kontra chance i en 2 mod 1 situation. En fri Bagger, løber fra banens midte, ned mod den enlige Farum forsvarer, med på midten er Benjamin fulgt med op, hvor Bagger lægger den perfekte tvær bold til Benjamin, som bare skal drøne den i kassen. Men nej, Bennett venter til den enlige forsvarer er kommet på plads, for derefter at afdrible ham, inden 2-1 sejrsmålet drønes sikkert i kassen. Frækt mål, af en angriber med selvtillid, hvor man dårligt tør tænke på, trænernes reaktioner, hvis den bold ikke var blevet sparket i mål. På en ny fremlægning kort efter, farer Farum målmanden langt ud af sit mål, og parerer med armen, hvilket koster et rødt kort. Frustrationer på Farum bænken, over Birkerød scoringen, og udvisningen, ender i et mindre håndgemæng, og usympatisk spytteri mod Bennett, fra vist nok træner Sainoski. Birkerød vinder fortjent, og skal i kamp allerede torsdag igen. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 30.marts kl.18.30 på Birkerød kunst 1 mod Liria.

SS1: Lørdag 25.3-23 kl.13.00 ved Farum park: Farum – Birkerød = 1-2 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Troels Cilius Nielsen (1) / 1-1 Sebastian Bertelsen (84) / 1-2 Benjamin Bennett (88). Advarsel: Troels Cilius Nielsen (80). 100 tilskuere.

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Mathias Kokfelt (A)(71.Sebastian Tschorn Ramsing) – Marc Bredal – Jacob Østerby - Christopher Nejstgaard / Nikolaj Hofland - Lars Twile Torp – Simon Møller Vollesen / Troels Cilius Nielsen – Sebastian Ysbæk Nielsen (7.Jakob Sten Madsen)(64.Mads Bagger) – Benjamin Bennet Larsen.