Birkerød og Snekkersten delte

image Johan Gårdsvoll stod en fejlfri kamp – her fanget i storsejren fra Fredensborg
Birger Flannov
05. juni 2022 kl. 10:28

Lørdag, spillede Birkerød sidste hjemmekamp, i sæsonens 2021/22 udgave af sjællandserien, da man tog imod Snekkersten, til en kamp, hvor begge mandskaber, med næsten garanti, havde spillet sig i sikkerhed, til en ny sæson i rækken. Der resterer dog endnu en kamp på Birkerød stadion, på denne side af sommerferien, da man har trukket Ringsted i pokalen, til en kamp som i første omgang er programsat til onsdag 22.6 kl.19.00, men som sandsynligvis bliver fremrykket en dag, til tirsdag 21.6. I øvrigt en ligevægtig modstander for Birkerød, da sydsjællænderne er på vej ud af DS, og ned på samme SS niveau, hvor Birkerød befinder sig.

Fraset tabellens top 4, som i denne sæson har været i en liga for sig selv, var det forårets 2 mest pointscorende mandskaber, der mødtes til kamp på Birkerøds velplejede opvisningsbane, hvor begge hold som sagt havde deres på det tørre, om end hver især, godt lige kunne bruge et lillebitte point mere på kontoen. Så fodboldkampen kunne altså spilles helt uden de store nerve bekymringer, hvor man dog som beskuer kunne håbe, på noget mere mål underholdning, end i efterårets 0-0 opgør i Snekkersten, som trods cifrene bestemt ikke var et af de kedelige af slagsen.

Denne fine sommerdag, fik man et par mål mere, da begge hold denne gang scorede et mål hver, hvilket betød 1-1 ved slutfløjt, som virkede rimeligt, og var en naturlig udgang på en kamp, som var ganske jævnbyrdig, og som gav begge mandskaber det lillebitte point, som egentlig ikke var så nødvendigt alligevel. Herfra, stor ros til Snekkersten, som kom for at spille fodbold, og er et mandskab, som virkelig søger de gode kombinationer, mand til mand spillet langs jorden, hvilket gjorde kampen til en udmærket fodboldkamp, da hjemmeholdet forsøgte samme dyder. Skulle kampen i sidste ende, alligevel have haft en vinder, var de/gul sorte nok tættest på, men skarpheden i front, manglede i de afgørende situationer.

Birkerød lægger fint fra land, og skulle og burde nok have afgjort denne fodboldkamp, i kampens første kvarter, hvor de dominerede totalt. Med stor chance fra start, hvor Bertram fra venstrekanten sender bolden til feltet, hvor en fri Broby ligger modsat, som får sendt sin afslutning på kanten af overliggeren, hvor et Rasmus Vagn hovedstød efter hjørnespark efterfølgende også er tæt på gevinst, hvor Bertram igen er på spil minuttet efter, med en afslutning på indersiden af stolpen. Birkerød i total dominans indledningsvis, hvor også en Heise scoring annulleres, for en mærkværdig kendelse i midtfeltet.

Efter en hæsblæsende indledning, hvor hjemmeholdet ikke formår, at skabe en måske kampafgørende føring, laller kampen lidt, hvor Snekkersten kommer bedre ind i kampen, men uden at udfordre Birkerød defensiven for alvor, ud over et godt, næsten farligt langskud udefra. Hjemmeholdet er stadig farligst, hvor en bold til Jes Broby i feltets højreside, kunne være formøblet til scoring, men nej, og kære Jes, du skylder snart en. En dum 10 minutters Rasmus Vagn udvisning koster heldigvis ingenting, men straks efter, fra kanten af feltet, et drøn af en jordstryger afslutning fra Snekkersten, som pisker lige forbi sidestolpen, og 2 minutter efter, igen Snekkersten, der i tumulten i feltet, nok havde scoret, hvis Broby ikke havde stået i vejen, og i sidste øjeblik fik blokeret den afgørende afslutning. 0-0 ved pause.

7 minutter efter pause, er Tobias Lawætz tæt på sin første senior 1 scoring, men det gode skud udefra, pareres på bedste vis, af Snekkerstens sikre keeper. En Snekkersten målmand, som en håndfuld minutter efter, laver dagens detalje på Birkerød stadion, med en superredning, helt oppe i ”Jacob”, efter en ellers fornem Jakob Sten afslutning fra midtfeltet. Midt i halvlegen kommer endnu et højdepunkt, nemlig scoring til hjemmeholdet. Emil Hejbøl kommer over højrekanten, får sendt sit indlæg til feltet, som Jakob Sten kan hovedstøde i mål, men pareres af den gode keeper, hvorefter Frederik Heise er hurtigst over returen, som prikkes i mål, til en forløsende 1-0 scoring.

Birkerød får efterfølgende sat et par gode angreb op, hvor Jakob Sten får scorings chancen, men afslutter lige på målmanden. Så laver Grimstrup et klodset frispark, straks uden for det store felt, som desværre kommer til at koste. Frisparket sparkes flot i mål, helt nede ved målmand Gårdsvolls højre stolperod, men hvor kommunikation mur/målmand, ikke virkede helt på toppen hos de gul/sorte. 1-1. En ærgerlig scoring, men en ikke helt unaturlig udgang på den jævnbyrdige forestilling.

I slutningen af opgøret får Frederik Heise gigant chancen, da et Lawætz indlæg til feltet, ender med en retur bold til en total fri Heise, der fra kort afstand, skyder lige der, hvor han ikke skal skyde, nemlig lige på målmanden, og kære Heise, du skylder en omgang, inden du drager retur til staterne. I kampens slutminutter kunne Snekkersten være løbet med sejren, efter et Lawætz kiks midt på banen, men Snekkerstens gode 2 mod 1 situation, lander med et knald af et skud, på Gårdsvolls stolpe inderside. Kampen ender i fred og fordragelighed 1-1, og de 2 mandskaber mødes igen efter sommerferien, til en ny sæson i sjællandsserien.

Nybolig Birkerød/Allerød var dagens kampsponsor, som også havde valgt at kåre Birkerøds ”man of the match”. Valget faldt på målscorer Frederik Heise, som blev offentliggjort af den legendariske speaker Peter Kaas. Dejligt igen at høre lidt liv fra kommentator boksen på Birkerød stadion, det har været et savnet indslag til elite kampene.

Næste lørdag spilles sidste turnerings kamp i denne omgang, når Birkerød møder VB1968. Et Værebro hold som skal vinde, for at rykke op i DS, hvorimod en Birkerød sejr, eller sågar en uafgjort, vil sende holdet helt ud af oprykningens top 2, grundet top stridens dårligste målscore. Det ligner en kamp med gang i sagerne, hvor de gul/sorte for alvor kommer på udebane. mød op til denne sidste spændende turneringskamp, og støt de gul/sorte, med fair support. BF. Birkerød Fanklub.

Next up: lørdag 11.6 kl. 13.00 ude mod Værebro på skovbrynet skole.

SS1: lørdag 4.6-22 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Snekkersten = 1-1 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Frederik Heise (65) / 1-1 (76). Birkerød advarsler: Rasmus Vagn Andersen (29) Mathias Kokfelt (88). Tilskuere: 75

BIRKERØD: Johan Zakarias Gårdsvoll / Mathias Kokfelt (A) – Tobias Lawætz Hansen – Rasmus Vagn Andersen / Jes Broby Tinghuus Petersen (64.Emil Hejbøl Jensen) - Mads Nanni Serop – Bertram Frank – Nikolaj Hofland (66.Tobias Grimstrup) - Sebastian Tschorn Ramsing / Sebastian Nejstgaard (24.Jakob Sten Madsen)– Frederik Heise.