Menu

Sjællandsserien i gang – med Birkerød sejr.

image Vice-anfører Mads Nanni Serop spillede en solid kamp på den defensive midtbane, i den fortjente 2-0 sej (arkivfoto)
20. marts 2024 kl. 15:10

Efter en lang vinterpause, var det atter bleven tid til fodbold i sjællandsserien. Anden halvdel af en turnering, som for Birkerøds vedkommende startede med en mandagskamp på kunst 1 i Birkerød. Modstanderen hed Avarta, et hold, Birkerød havde besejret med 2-0 tidligere i turneringen, da de 2 mandskaber sidst tørnede sammen i turneringspremieren, i Espelunden. Siden da, var der imidlertid løbet en del nyt vand igennem Birkerød åen, hvor der hen over vinteren, var sket ting og sager, hvor trænerstab, og flere markante spillere, var forsvundet. Ind var kommet nyt trænerteam, ny sportschef, og nye ansigter på spiller holdkortet, enkelte udefra, men heldigvis mest egne unge Birkerød drenge.

Så efter et par måneders vinterarbejde, med en masse gode træningskampe, og kun et enkelt nederlag, til DS-holdet Frederikssund, var det spændende at se, hvor langt og godt, træner Lasse Lund Larsen var kommet med sit mandskab, nu hvor der endelig igen skulle spilles om vigtige turnerings point, efter 4 måneders pause.

I aftenens 14 mands trup, var der trods vinterens forandringer, stadig masser af det velkendte Birkerød islæt på holdkortet, dog uden en skadet Troels Cilius, hvor også ferierende Frederik Thoning Hofland lige manglede. 3 debutanter blev der plads til, på en iskold aften, hvor temperaturen krøb ned under frysepunktet. De trofaste tilskuere, der havde trodset aftenkulden, fik da heldigvis en Birkerød sejr at varme sig på, da en flok tændte Birkerød spillere, via knaldhårdt arbejde, gav deres nye træner en debutsejr. For akkurat som i holdenes første møde, hed slut cifrene til sidst 2-0 til gul/sort, og det var såre fortjent.

Fodbold på kunst, og samtidig i aftenmørke, er ikke just den bedste cocktail, heller ikke denne aften, hvor publikken havde mere travlt med at banke hænder og fødder, for at holde varmen. Da træner Lasse Lund var forhindret til lørdagskamp, blev det i stedet mandag aften, men dog på en anelse bedre belyst bane end tidligere. Heldigvis hedder det dagslys, og fodbold på stadion græs, næste gang der spilles hjemmekamp, om 3 ugers tid. Efter 4 måneders kamppause, er der altid lidt rust som skal bankes af, men trods det, spillede hjemmeholdet en god og fornuftig kamp, med masser af fight, og noget så sjældent i Birkerød regi, uden at forære modstanderne chancer, hvor målmand Frederik Høyer, havde en af sine letteste kampe, som stort set arbejdsløs gennem hele opgøret.

Det blev en chance fattig fodboldkamp, hvor Avarta ingen havde, over for et hjemmehold, der producerede dem der skulle til, for at sikre sig den fortjente sejr. Avarta er ellers holdet mest på bolden, i kampens første halve time, hvor Mickey får en tidlig 10 minutters udvisning. De grønne modstandere har dog intet at byde ind med, over for en stærk afventende og kontrolleret Birkerød defensiv, der afviser, inden tingene bliver rigtig farlige.

Birkerød er mere direkte i sit angrebsspil, hvor den nyudnævnte anfører Jakob Sten er tæt på i kampens indledning, med en løs chance i målfeltet. Også lynhurtige Seth Frederiksen har et par chancer i første halvleg, først med en god skudaktion fra kanten af feltet, som Avartas bedste spiller og målmand, flot kommer ned og redder, og igen lidt senere, hvor Birkerøds nye offensive back, og en af banens bedste, August Damm, fra sin venstre position, fint spiller ind til kanten af feltet, hvor Seth igen tester Avarta keeperen, som igen må ned og redde det gode forsøg, i en periode hvor Birkerød spiller i overtal. Efter et godt overtag i slutningen af halvlegen, får hjemmeholdet sit føringsmål, lige inden pausen, efter lidt tumult i Avarta feltet, hvor bolden til sidst lander hos ”Basse” Nejstgaard, der trykker på kassen, en bold som træffer Sefa i ryggen og ryger i mål, til Taspinars første scoring i gult/sort, og en af de lette af slagsen. 1-0 til Birkerød ved pausetid.

Efter en nogenlunde jævnbyrdig 1.halvleg, står der Birkerød på langt det meste i de sidste 45 minutter, hvor det stadig ikke er chancerne der er i højsædet, men mere den stabile og kontrollerende indsats der ydes, der springer i øjnene, også når der spilles uden bold. Da kampuret viser 62, får tilskuerne imidlertid noget at godte sig over, da Serop fra sin forsvarsposition, sender ind skiftede Bill Sida afsted på højre kanten, med en smuk inden oms aflevering, hvor hurtige Bill drøner til baglinje, og sender bolden til feltet, hvor lynsnare ”Basse” er fulgt med op, og sparker kuglen i mål, hvor bolden via bagstiveren springer ud igen, men denne gang kunne ingen tage målet fra ”Basse”, og solide, og fortjente 2-0, til aftenens bedste hold, i aftenens højdepunkt.

Så skulle sejren bare arbejdes i land, hvilket lykkedes fint, om end Avarta i kampens sidste 10 minutter presser på mod Birkerød målet, over for et forstående træt hjemmehold. Det ineffektive udehold bliver dog aldrig farlige, hvor deres bedste forsøg i hele kampen, kommer efter 85 minutters spil, med et skråskud over mål langt udefra, som måske i realiteten snarere var et indlæg til feltet.

Lovende Birkerød takter i vinterkulden til en start, fortsættelse følger forhåbentlig førstkommende lørdag, når der er dømt lokalopgør mod Farum. Mød op og støt drengene, mod endnu en sejr. BF. Birkerød fanklub.

Næste kamp: lørdag 23.3-24 kl.13.00 i Farum park mod Farum BK.

SS1: Mandag 18.3-24 kl.19.00 på kunst 1 i Birkerød: Birkerød – Avarta (2) = 2-0 (1-0)

Kampen i tal: 1–0 Sebastian ”Basse” Nejstgaard (44) / 2–0 Sefa Taspinar (61). Birkerød advarsler: Mickey Fagerlind Nielsen (12) – Sebastian Nejstgaard (90). 50-75 tilskuere havde droppet aftenkaffen – og trodset aftenkulden.

BIRKERØD:  Frederik Høyer Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mickey Fagerlind Nielsen – Christopher Nejstgaard – August Stenshard Damm (debutant) / Nikolaj Hofland (63.Benjamin Fjorting, debutant) – Mads Nanni Serop – Jakob Sten Madsen (A) – Sefa Taspinar (57.Bill Gielsager Sida) / Seth Frederiksen (72.Alexander Dissing, debutant) – Sebastian Nejstgaard.