Tiltrængt sejr til senior 1

image
05. november 2023 kl. 20:42

Tiltrængt sejr til senior 1.

Efter sidste uges ærgerlige nederlag på hjemmebanen til oprykkerne fra Bagsværd, ventede endnu en oprykker, da Birkerød drog mod Nordkyst hallen i Ålsgårde, for at møde FREM Hellebæk. I øvrigt det første møde nogensinde, mellem de to klubber, på senior 1 plan. Og hvis Birkerød ikke ville slippe taget med tabellens øverste hold, var det en must win kamp, hvilket alle omkring holdet da også var bevidste om. Efter en rodet og jævnbyrdig 1.halvleg, uden mål, fik Birkerød mere initiativ efter pausen, og da man samtidig spillede sig frem til flere målchancer, som også blev udnyttet, endte det godt for team gul/sort, som kunne fejre en fortjent og vigtig gevinst på 3-0, sammen med sine fans, i denne som sagt must win kamp.

Det har været en frustreret træner Gammelgaard, som i de sidste kampe, med alt for mange mål imod, hele tiden har måttet ændre i sine forsvars konstellationer, grundet skader, karantæner og diverse afbud, og deraf selvfølgelig ikke har kunnet spille kontinuerligt. Et dumt rødt kort, til anfører Kokfelt, ude i Vedbæk, blev dyrt for holdet i den kamp, og den efterfølgende, men i dagens kamp, var anfører Kokfelt tilbage, og havde lovet sin træner oprejsning, hvilket jo lykkedes fint, med en af holdets sjældne clean sheet. Samme træner ”gamle”, som endnu er uvis omkring sine kontraktlige forbindelser, med hold og klub, noget man skal se og få styr på, så den vellidte træner kan fortsætte sit gode arbejde med holdet.

Eftermiddagens kamp, på det forholdsvis nye kunstgræs, og i heldigvis tørvejr, starter livligt, med Birkerød som boldholdere, med begge hold i chance skabende episoder i felterne, hvor hjemmeholdet efter indlæg, har en hovedstøds chance midt for mål, som sidder i labberne på den tilbagevendte Frederik Høyer i Birkerød målet, og lige efter, hvor Christopher fra sin venstre position, smækker et indlæg til feltet, som Vollesen er tæt på at ramme. Igen kort efter, sløset Birkerød forsvarsspil, giver en Hellebæk friløber, som imidlertid, og heldigt for Birkerød, formøbles dårligt, med en mystisk aflevering på tværs, eller måske en afslutning, som ingen var med på.

Så var det man tænkte, at i denne fodboldkamp, kunne der i som så mange andre Birkerød kampe, sagtens komme mange mål, men pludselig forfalder begge mandskaber, til det mere centrale spil, midt på banen, som ikke kaster nævneværdige chancer af sig, ud over et Lars Twile skud forbi målet, efter et hjørnespark fra Simon. Og lidt senere, et godt gennembrud af en godt spillende Willer, som tester Hellebæk målet, med et godt hårdt spark, som træffer lige på keeperen. Ikke de store chancer, hvor endnu et ”Volle” hjørnespark, træffer Lawætz i midt feltet, som header over målet. I slutningen af halvlegen kommer hjemmeholdet bedre med, hvor anfører Kokfelt viser eminent forsvarsspil, med en sidste øjebliks forsvars clearing, på en fri modstander, midt for mål, som sandsynligvis ellers ville/kunne have kostet dyrt. Ikke sindsoprivende 0-0 ved pause.

Fra 2. halvlegs start, var der et glædeligt gensyn med Troels Cilius, som efter en del kampes fravær, gjorde et flot indhop på venstrekanten, hvilket straks fra start gjorde Birkerøds angrebsspil mere direkte mod modstander målet. Hvor Simon spiller en bold ud til  Troels på venstrekanten, som løber fri af sin modstander, inden bolden smækkes til midt feltet, hvor Bennett lige mangler millimeterne. Samme Troels kort efter, igen samme situation, denne gang med ”Volle” i feltet, men også igen, lige det sidste mangler, i den afgørende position i feltet, på det ellers gode indlæg fra kanten. Samme ”Volle” lidt efter, et godt skud lige over mål, efter et godt angreb over højre kanten. Hjemmeholdet fra Hellebæk, som kom fra et flot uafgjort resultat i Fredensborg, har intet rigtigt at skyde med, hvor deres farligste våben, er lange bolde op imod deres høje topscorer Emil Brodersen, som skaber lidt, men ikke overdrevent megen ravage.

Et lille kvarter ind i halvlegen, kommer så den forløsende og forventelige scoring til Birkerød, efter gode nærgående angrebsformationer, hvor den flakkende Vollesen, fra Birkerøds højre kant, til sidst sender et fladt indlæg til feltet, hvor topscorer Bennett, mellem venner og fjender, giver kuglen det sidste spark ind over målstregen, til fortjente 0-1, på den måltavle, som var ikke eksisterende. Kort efter, godt Birkerød spil i Hellebæk feltets venstrekant, hvor Nikolaj og Willer kombinerer flot, men hvor ingen befinder sig midt for målet, på sidstnævntes ellers gode pasning. Hellebæk har ikke meget mod Birkerød målet i perioden, ud over et fejldømt frispark i Birkerød feltet, hvor dommer James Keiwe, takserede en høj og skæv Christopher clearing, som landede i hænderne på målmand Frederik, som en tilbagelægning. Det potentielle farlige frispark, drønes heldigvis over både Birkerød mur og mål.

Udeholdet sidder på spillet, hvor Willer fra sin venstre position, trækker ind i banen, spiller Troels, som skyder lige over mål, og igen kort efter samme Troels, som kommer i fremdrift midt i banen, med slutteligt skud lige forbi Hellebæk målet. Som tiden går, bliver Hellebæk mere offensive i deres jagt på udligning, hvilket pludselig giver Birkerød en åben kontra chance, hvor Nikolaj og Willer kommer i en 2 mod 1 situation. Willer fører bolden frem, og spiller på det helt rigtige tidspunkt, ”Hof” helt fri, som usvigeligt sikkert sætter sit syvende sæson mål fladt i kassen.

0-2, og straks denne snak, om en farlig føring, men denne dag var vi trods alt nogen som havde en god fornemmelse, mod et hjemmehold, som ikke havde haft alverden at skyde med, men så alligevel, da et hjørnespark, forlænges i feltet, og træffer indersiden af målmand Frederiks sidestolpe. Der slap Birkerød med skrækken, og også igen lidt efter, da et langt indkast til feltet, heades væk i sidste øjeblik af ”Sylle”. FREM, jagter reduceringen i slutningen, hvor et tilbagetrukkent Birkerød mandskab, koncentrerer sig om at holde sin føring, ved blandt andet at sætte Mickey på banen, hvor også den ofte skadesplagede angriber Sebastian ”Basse” kommer på banen i slutfasen.

I kampens femte overtids minut, ses kampens smukkeste detalje, som desværre ikke kastede en scoring af sig, hvor Troels, lidt uden for det store felt, sender et skruet venstrebens projektil pladask på Hellebæk sammenføjningen. Det var ærgerligt for angriberen, som havde fortjent en scoring i dette opgør. I stedet cementerer en anden angriber Birkerød sejren, nemlig indskiftede ”Basse”, som viser stor energi og fysik, og nærmest på lovlig vis får trampet sig igennem sin direkte modstander, inden bolden lægges i kassen, på kampens nærmest sidste spark. 0-3, efter en fin holdindsats, som der helst skal følges op på, i årets sidste kamp mod Espergærde. BF. Birkerød fanklub.

Sidste efterårskamp: Lørdag 11.11 kl.12.00 på Birkerød stadion mod Espergærde.

SS 1. Lørdag 4.11 kl.14.00 i Ålsgårde på kunst: FREM Hellebæk – Birkerød = 0-3 (0-0)

Kampen i tal: 0-1 Benjamin Bennett (57) / 0-2 Nikolaj Hofland (75) / 0-3 Sebastian Nejstgaard (97). Tilskuere: 80, heraf ca. halvdelen fra Birkerød.

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mathias Kokfelt (A) – Tobias Lawætz Hansen – Christopher Nejstgaard / Nikolaj Hofland (90.Sebastian Nejstgaard) – Lars Twile Torp – Emil Stanley Willer – Simon Møller Vollesen – Frederik Thoning Hofland (46.Troels Cilius Nielsen) / Benjamin Bennett-Larsen (86.Mickey Fagerlind Nielsen).