Menu

Ærgerlig remis på hjemmebanen

image En af kampens mange trængsels episoder foran Liria målet – i det underholdende 2-2 opgør
Birger Flannov
15. maj 2022 kl. 10:48

Et indbydende Birkerød stadion, lagde græstæppe til middags fodbold, mellem Birkerød og Liria, i sjællandseriens pulje 1, hvor begge hold med en sejr, kunne tage god afstand fra nogle af tabellens irriterende nedryknings streger. Så vigtige point var på spil for begge hold, i en kamp, hvor det oprindelige kamptidspunkt, var rykket 1½ time frem. Efter sidste uges overraskende nederlag til Gladsaxe/Hero, skulle Gammelgaards tropper genfinde den sejrs- og mål kurs, som har kendetegnet holdet, når der er blevet spillet fodbold på Birkerød stadion dette forår, hvilket holdet i nogen grad, da også levede fuldt op til, om end eneste minus var, at man ikke fik den sejr, som de vitterlig havde fortjent, i det underholdende 2-2 opgør.

Som i sidste uges kamp ude i Gladsaxe, var der igen en strid drillende vind, der vanskeliggjorde forholdende for dagens aktører, hvor der virkelig var sus på den kraftige sidevind, som ikke mindst folket på ”højen” måtte døje med, hvor der virkelig skulle holdes på hat og briller. Et tændt hjemmehold ignorerer imidlertid vejrforholdene, og starter opgøret i et højt tempo, med ren overfaldsfodbold mod Liria målet. Et tempo, som fortsatte stort set hele 1.halvleg, hvor der blev skabt masser af hele og halve målchancer, som desværre ikke blev udnyttet helt efter fortjeneste, i en kamp som burde være lukket helt ned ved pause tid, hvor det godt spillende hjemmehold kun førte 2-1, i den bedste og mest chance skabende halvleg, som holdet har spillet, siden efterårets 7-0 storsejr over Fredensborg.

Straks fra start, Birkerød pres mod Liria målet, hvor Bertram stikker Bagger helt fri i feltet, men Baggers afslutning, træffer lige på målmand Jakob Jensen, hvor en Liria opspils fejl 5 minutter, bringer Troels helt fri, som trækker uden om målmanden, men kikser afslutningen mod det tomme mål. Samme Troels med en ny chance kort efter, efter aflevering fra Bagger, men skuddet fra kanten af feltet, suser lige over tværribben. Så var der sparet sammen til en scoring, hvor Troels opererer på højrekanten, og får slået et fladt indlæg til midtfeltet, hvor en helt fri Simon befinder sig, som i første omgang brænder på Liria keeperen, men er hurtig på riposten, og bringer gul/sort på 1-0, med sit senior 1 mål nummer 20, og holdets sæson mål nummer 50.

Hvilket ikke bliver nogen sovepude, for et hjemmehold, som fortsætter sit angrebsspil ufortrødent, hvor Troels med nyt indlæg, finder Bertram på kanten af feltet, men igen, skud lige over mål. Mange af disse Troels indlæg til feltet bliver farlige, hvor Birkerød da også snydes for et soleklart straffespark, da en Liria arm, i unaturlig position, bremser boldens afvikling. Straks efter, ny Birkerød scoring, da ”Vollle” fyrer kanonen af udefra, som målmand Jensen parerer ud i sit midtfelt, hvor Mads Serop er stødt med frem, og mellem venner og fjender, kan score til 2-0.

Som burde være udbygget kort efter, da Troels spiller Bagger helt fri, som imidlertid lobber sin afslutning over mål. 32 minutter spillet, hvor der stort set kun har været et hold på banen, hvor et svagt og udspillet Liria mandskab, intet har præsteret mod Johan Gårdsvolls mål, som ifølge målmands kollega Magnus Høgh, kun havde rørt bolden en eneste gang, hvorimod den travle keeper i modsatte bur, var en af hovedårsagerne til, at stillingen kun hed 2-0, i hjemmeholdets favør.

I slutningen af halvlegen, fyrer Bertram Frank et langskuds missil mod Liria målet, som træffer underkanten af trekantsammenføjningen, en perle aktion, som havde fortjent den gode skæbne. Så pludselig ud af ingenting, en Liria reducering, første gang man befinder sig i Birkerød feltet, hvor der slækkes i Birkerød defensiven, da Trucinscas kommer stormende fra højre, og mellem et par Birkerød forsvarere, er hurtigst over bolden og 1-2. Så i stedet for den 4 eller 5-0 føring, som måltavlen burde vise på dette tidspunkt, pludselig spænding, inden halvlegen sluttes af med nye Birkerød chancer, hvor Simon skovler en afslutning lige over sammenføjningen, inden Troels sender en afslutning mod himlen, efter ellers godt opspil fra Bertram og Vollesen. Albanerne kunne prise sig lykkelige over pause stillingen 1-2.

2.halvleg bliver anderledes end den første, hvor det lykkedes Liria mandskabet, at få sin modstander ned i deres tempo, hvilket pludselig gør kampen jævnbyrdig, og hvor chancerne ikke opstår i flæng længere. En skadet Bagger er udskiftet med hurtige William Mikkelsen i front, hvor der skal gå et kvarter, før den første chance opstår, et dykkende Liria langskud, lige over Birkerød målet, hvor Troels og Simon straks efter kombinerer godt på højrekanten, med afsluttende bold til feltet, hvor 2 gul/sorte løber i samme retning, lige forbi bolden. Og så igen, lidt lige ud af ingenting, en pludselig udligning, da Lirias bedste markspiller, med det mundrette navn, Kücükkartal, flot frispiller medspiller Murati i feltet, som resolut banker udligningen ind, bag en sagesløs Gårdsvoll i Birkerød målet. 2-2, midt i halvlegen.

Så kunne det pludselig gå begge veje, hvor Liria dog herfra, ikke kommer frem til yderligere målchancer i denne kamp, men som med en udnyttelses procent på 100, sikket også kunne være tilfreds med det. 12 minutter før tid, en klar offside kendelse mod Birkerød på højrekanten, hvor indlægget ellers træffer en helt fri Jakob Sten i midtfeltet, som havde sat den i nettet, hvis fejlfløjtet ikke havde lydt, og så Birkerøds største chance i 2.halvleg, hvor Østerby kommer stormende til feltet, på et William Mikkelsen indlæg, og tordner sin helflugter lige over mål. Sikke en perle det kunne have været, hvis den var drønet i mål, hvilket de bagefter skuffede spillere, så absolut havde fortjent, set over hele kampen.

Et Troels hjørnespark i overtiden, kaster intet af sig, og Birkerød må gå sejrsløse ud af sæsonens 2 opgør mod albanske Liria. Op med hovederne gutter, kan der spilles ligeså godt, som i første halvdel af kampen, skal topholdet fra Hørsholm nok få noget af se til, allerede først kommende torsdag. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 19.5-22 kl.19.00 mod HUI i Hørsholm idrætspark.

SS1: Lørdag 14.5-22 kl.12.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Liria = 2-2 (2-1)

Kampen i tal: 1-0 Simon Møller Vollesen (20) / 2-0 Mads Nanni Serop (30) / 2-1 Aurimas Trucinscas (42) / 2-2 Agron Murati (65). Tilskuere: 80, heriblandt en del medlevende ungdomsspillere fra Birkerød, og gerne mere af disse nye fans fremover, tak.

BIRKERØD: Johan Zakarias Gårdsvoll / Jacob Østerby – Tobias Lawætz – Mads Nanni Serop / Mathias Kokfelt – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Møller Vollesen – Bertram Frank – Mads Bagger (46.William Mikkelsen) / Nikolaj Hofland (69.Rasmus Vagn Andersen) – Troels Cilius Nielsen (69.Jakob Sten Madsen).