Birkerød i foræringshjørnet

image Troels Cilius kom ikke på måltavlen. Her hans scoring i efterårets omvendte 1-1 opgør. Foto: FA
06. maj 2021 kl. 18:48

Fodboldspillerne i Birkerød, blev slået tilbage til start, da man mødte GVI onsdag aften. I øssjaskende regnvejr, fra start til slut, blev det vanskelige forhold for aktørerne, på det glatte underlag. Sådan en gang sjaskregn, er jo ens for alle på banen, men holdet fra Gentofte, var bedst til at håndtere forholdene, over for et hjemmehold, som delte gaver ud på stribe, som modstanderen tog imod med kyshånd. 4-1 til GVI, stod at læse på måltavlen, da opgøret endelig blev fløjtet af, og det må have været en af sæsonens letteste kampe at vinde for holdet fra Gentofte Vangede, som mere eller mindre, fik foræret alle sine 4 scoringer.

For i en kamp, hvor jævnbyrdigheden mellem felterne ellers var stor, var forsvarsspillet udslagsgivende på de 2 mandskaber. Et defensivt orienteret GVI hold, som stod godt i de bageste geledder, og med kun 17 mål imod sig hidtil, og som ikke var bleg for at losse til kuglen, når det var nødvendigt, hvorimod de gul/sorte alt for ofte bringer sig selv i farlige situationer, når man undlader at losse bolden af h…… til, når lokummet er ved at brænde. Med 40 mål imod, er det rækkens svageste defensiv, og det er ikke fordi spillerne er dårlige, men mere fordi, at nipseriet og småspillet er for farligt at praktisere, når man ikke er trænede og dygtiggjort nok til det. Og så er der jo lige det med det lave bundniveau, som rigelig kom til udtryk denne aften, når man lige havde set hvordan en kamp mod LSF skulle kringles.

Forsvarsspillet/systemet er der nødt til at arbejdes med, hvis man også skal spille danmarksseriefodbold i Birkerød i næste sæson, kan det stabileres, ligger der masser af point og venter i kommende kampe, for en flok dygtige fodboldspillere, som lige skal have det hele til at fungere, som en samlet enhed. Lørdag venter Allerød, og her vil vi forhåbentlig få et top motiveret og koncentreret Birkerød mandskab at se, så ligger der 3 point og venter, for fodbold evnerne fejler bestemt ingenting, på trænerne Galls mandskab.

Kampen mod GVI, blev lidt af et modstykke, fra LSF opgøret et par dage tidligere, hvor der blev produceret rigeligt med chancer, noget som nærmest var helt fraværende denne håbløse regnvejrsaften, hvor Simon Vollesen dog stod for kampens lækreste detalje, med et flot fladt brag af et frisparksmål, som kilede sig ind helt nede ved stolperoden, lige inden pausesignalet. En halv time inden, var GVI kommet i front, da en lang aflevering frem i banen, let kunne udmanøvrer en fejlplaceret Birkerød defensiv, som Matin Corleone sikkert kunne sætte ind bag en prisgivet Birkerød keeper, Mads Kobborg.

Allerede efter 18 minutter, måtte Birkerød udskifte anfører Mathias Kokfelt, men om det var årsagen til de defensive hovedbrud denne aften, skal være usagt herfra. En god aktion fra Vollesen, hvor han fra feltets højre yderside, finder en fri Troels Cilius i bagrummet af feltet, kunne have ført til noget, men Troels glider på det glatte underlag, lige i afslutningsøjeblikket. Ud over målene, har GVI halvlegens største chance, da en tøvende Rasmus Vagn ikke får sat sig ordentlig igennem på sin direkte modstander, som får afsluttet fra tæt hold, men en flot redning af Kobborg i Birkerød målet afværger scoringen. 1-1, ved pausen, hvor de få trofaste udendørs tilskuere, som havde trodset vejret, ilede i cafeteriet efter brandvarm kaffe.

2.halvleg bliver en lige affære, indtil Birkerød åbner op for sin gavebod i slutfasen, i starten med GVI mest på bolden, inden Birkerød overtager den del i midten af halvlegen. Hvor GVI i sin gode periode, får en stor chance, hvor en bold igen ikke bliver afvist i Birkerød defensiven, som må love for målmand Kobborg, som hiver en stor redning ud af ærmet, med en flad hånd parade fra tæt hold. Straks efter Birkerøds farligste, og nærmest eneste halvlegs chance, da Troels, med et dunderskud uden for feltet, tvinger GVI målmand Benzin ud i en fornem fistning over tværribben, til hjørnespark. 20 minutter før tid, og med jævnbyrdighed og få chancer, kan man sagtens se opgøret ende ud i en uafgjort 1-1, men desværre bliver det både 1-2, 1-3 og sluttelig 1-4, inden dommeren i det tiltagende mørke forbarmer sig over Birkerød lejren på banen, og de få udenfor.

Alle scoringer efter passivt forsvarsspil, og manglende konsekvens, hvor der i alle 3 tilfælde, var muligheder for at give bolden det grimme los væk, ud over sidelinjen eller baglinjen, eller bare så langt ud af farezonen som muligt. Det skal og må forbedres til de kommende afgørende kampe, hvis kampene på banen skal vindes. BF. Birkerød fanklub.

DS 2: Onsdag 5.5-21 kl.19.00 på Birkerød stadion: Birkerød – GVI = 1-4 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Matin Corleone (18) / 1-1 Simon Vollesen (45) / 1-2 Nicklas Niebe (72) / 1-3 Marcus Zedler (76) / 1-4 Gustav Møller (89). Tilskuere: 0, men nu der prustes og stønnes i fitness centrene.

BIRKERØD: Mads Malec Kobborg / Mathias Kokfelt (18.Jacob Østerby) – Rasmus Vagn Andersen – Mads Nanni Serop / Oliver Christian Carl (74.Nikolaj Hofland) – Emil Stanley Willer – Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen – Mads Bagger (80.Sebastian Nejstgaard, debutant) / Jakob Sten Madsen (80.Peter Danielsen) – Troels Cilius Nielsen.