Birkerød led nyt tab trods flot comeback

image En skuffet og ærgerlig Troels Cilius efter endnu et nederlag - næste gang vender bøtten
06. oktober 2019 kl. 20:16

Der var en god fornemmelse for point, da Galls tropper, stillede til kamp i Ballerup idrætspark, også kaldet "gryden", hvor dagens værter fra Ballerup-Skovlunde fodbold, eller bare BSF, tog imod. Skulle der point på den efterhånden slunkne konto, krævede det imidlertid, fuld koncentration, i holdets bageste geledder, som har været alt for gavmilde over for sine modstandere, igennem det meste af sæsonens nu spillede 10 kampe. Desværre lykkedes det ikke at bedre disse forsvars ting, hvor holdet især er sårbare over for dødbolde og indlæg fra kanterne, ting som også gjorde sig gældende i dette opgør, som blev tabt med de løjerlige cifre af 3-5.

Selvfølgelig præsterer man så godt som man kan, med de spillere man nu har til rådighed, men alligevel begås der alt for mange elementære personlige fejl, hvor markeringer på modstandere ikke er tætte nok i feltet, og hvor man også bare savner et befriende los ud af kommunen og farezonen, en gang imellem, ikke kønt, men hamrende effektivt. Med det femte nederlag i træk, er selvtillids barometeret selvfølgelig heller ikke i top, men det er nu der for alvor skal arbejdes, og steppes op, hvor de næste 2 opgør, mod Tårnby og Tåstrup, er livsvigtige, så efteråret kan sluttes af på fornuftig vis, inden sæson 2019, slutter med 2 hjemmekampe mod Køge Nord og Allerød, hvor der også sagtens kan ligge gode point og vente.

Trods nederlaget, kan holdet dog tage en ting med sig fra opgøret, nemlig den gode moral man viste i kampens anden halvdel, hvor man trods nede med 0-3, stadig troede på tingene, og da også på imponerende vis, fik udlignet til 3-3, og også havde chancen for at komme i front, inden hjemmeholdet alligevel fik fat igen, og afgjorde opgøret på 2 hovedstøds mål. Surt show selvfølgelig, men ting som viste, at holdet sagtens kan spille med, og udfordre alle hold i rækken, på en dag, hvor man blandt andet manglede en Simon Vollesens kreativitet.

Hjemmeholdet får den gode start på opgøret, med en tidlig scoring, da et hjørnespark først heades på overliggeren, hvorefter Birkerød ikke får clearet bolden, som igen lander i bagrummet, hvor Rasmus Brøns kan heade sit hold i front. 2 minutter efter, får Birkerød en kæmpechance, da Heise sætter en hurtig kontra over højrekanten ind, og perfekt finder Troels i helt fri position midt for målet, en situation, hvor Troels normalt er usvigelig sikker, men denne gang hagles afslutningen tårnhøjt over målet. I stedet hjemmeholdet yderligere i front, med en stikning frem i højresiden, der lugtede fælt af offside, men Rasmus Brøns får lov at fortsætte sit løb, og fra kanten af feltet, scorer han fladt i langt hjørne, uden chance for Magnus i Birkerød målet. 2-0.

Et hjemmehold som er klart mest på bolden, hvor Birkerød har svært ved at sammensætte egentlig organiserede angreb og bolde til feltet, som potentielt kan bringe fjenden i fare. Til gengæld er der masser af fare i Birkerøds felt, når hjemmeholdet udstyres med et af halvlegens mange dødbolde og hjørnespark, hvor et af disse heades lige over mål, med 5 minutter igen af halvlegen. Men Birkerød slipper ikke med skrækken, og må inkassere endnu et mål, i halvlegens døende sekunder, da alt for sløset forsvarsspil, giver en åben skudchance til Allan Ali, som efter et enkelt træk, kan knalde 3-0 scoringen i kassen, i en halvleg hvor hjemmeholdet, var deres modstandere overlegne.

Det blev der vendt op og ned på efter pausen, da Birkerød får et hurtigt reducerings mål, efter et godt og hurtigt angreb over højrekanten, hvor Heise har næstsidste fod på bolden, med den gode afgørende aflevering til Bill Sida, som i fri position, kan score i målmandens lange hjørne. Målet giver Birkerød tro på tingene, hvor spillet det næste kvarter, er på udeholdets præmisser, og hvor 2-3 reduceringen, da også fortjent kommer, da Heise glider til baglinjen fra højrekanten, og lægger bolden skråt tilbage i feltet, hvor Troels er rigtig placeret, og denne gang ikke svigter med sin afslutning. Pludselig spænding i et opgør, som hjemmeholdet havde fuld kontrol over, men nu pludselig styres fuldstændig af det gul/sorte udehold, som er tæt på udligningen efter et hjørnespark, hvor et Alexander Frost hovedstød, reddes på selve målstregen.

Birkerød dominerer opgøret, hvor hjemmeholdet har nok at gøre, med at losse læderet ud af farezonerne, men ikke kan modstå Birkerød presset, som bliver til udligning, efter en triple chance i feltet, hvor først Niklas får blokeret sin afslutning, som springer til Troels, som også blokeres, inden bolden i dette ping pong spil, atter lander hos "Dino", som med venstreskøjten, knalder udligningen fladt i kassen. Fantastisk comeback, og glæde og trommelarm hos Birkerøds fans, som er tæt på kulminere endnu mere, da Troels fra venstrekanten, spiller "Dino" fri i feltet, som desværre er for langt tid om at afslutte, og bliver tacklet i skudafviklingen.

I stedet lukker og slukker, et ellers demoraliseret hjemmehold opgøret kort efter, da frit spil over Birkerøds venstreside, giver plads til indlæg, som Mads Randrup hovedstøder i kassen, samme Mads Randrup, som lige havde reddet et mål i den anden ende, med sin sidste øjebliks tackling. 4-3, hamrende ærgerligt, og synd for en flok Birkerødder, der godt kunne fortjene point, på det flotte comeback, men i stedet må modtage endnu en scoring imod, da holdet igen viser svaghed ved indlæg til feltet, da et hjørnespark stødes i kassen af Kalle Svarre, der lukker og slukker den underholdende mål fest, til slutcifrene 5-3. BF. - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: lørdag 5.10 kl.13.30 i Ballerup idrætspark: BSF - Birkerød = 5-3 (3-0)

Kampen i tal: 1-0 Rasmus Brøns Christensen(10) / 2-0 Rasmus Brøns Christensen (26) / 3-0 Allan Ali (45) / 3-1 Bill Gielsager Sida (50) / 3-2 Troels Cilius Nielsen (64) / 3-3 Niklas Toft Kristiansen (76) / 4-3 Mads Randrup (80) / 5-3 Kalle Svarre Petersen (90). Tilskuere: 120. Birkerød advarsler: Magnus Hejbøl Jensen (40) - Frederik Heise (55).

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Christopher Nejstgaard (61.Alexander Frost Rasmussen) - Frederik Bülow - Sebastian Tschorn Ramsing - Elias Asidah With / Mathias Kokfelt - Magnus Hejbøl Jensen / Bill Gielsager Sida (87.Mads Bagger) - Niklas Toft Kristiansen - Frederik Heise / Troels Cilius Nielsen