Birkerød's herrer rykker ned i Sjællandserien

image Christopher Nejstgaard scorede sit første senior 1 mål. Her i kamp mod Avedøre. Foto: FA
07. juni 2021 kl. 12:15

Lørdag blev det endelig afgjort, at Birkerøds senior 1 mandskab, må forlade danmarksserien i denne omgang. Efter 4 sæsoners DS fodbold, går turen en trin nedad, til en sjællandserie, Birkerød sidst var en del af, i sæsonerne 2015/16, 2016/17. Grundet ny turneringsstruktur, er og har denne sæson været ekstrem hård ved seriefodbolden, hvor de varslede massenedrykninger, har gjort det svært at overleve og forblive i sine respektive rækker, hvoraf der bare fra Birkerøds nedrykningspulje 1, rykker hele 9 af 14 mandskaber ud.

Langt ude i det teoretiske overdrev, har man stadig chancen for overlevelse, hvilket ingen tror på, hvor man inden lørdagens hjemmekamp, snakkede om, at 15 point i se sidste 5 kampe, så ville man stadig have en minimal chance for overlevelse. Efter nederlaget mod Tårnby FF på 3-5, er løbet kørt, hvor der nu må startes på en frisk efter sommerpausen, i en af de nyoprettede sjællandserier, forhåbentlig med alle spillere intakte, som er villige til, at spille klubben tilbage til den danmarksserie, som må være et absolut must at tilhøre. En proces, som til gengæld bliver uden træner duoen Gall, hvis kontrakt udløber, og ikke forlænges.

Altid ærgerligt at rykke ned med sit fodboldhold, specielt når man ved, at man har spillere, som har niveauet til, til at være med på dette plan. Manglende stabilitet, og for store udsving, har imidlertid gjort det svært undervejs, hvilket selvfølgelig har kostet dyrt, når man nu vidste, at overlevelsesprocenten i turneringen i forvejen var lille. En turnering, som dog stadig mangler 4 runder, hvor det nu gælder om, at få sluttet de resterende 4 kampe godt af, så trænere og spillere, med Birkerød logoet på brystet, kan forlade danmarksserien i denne omgang med oprejste pander.

I sol og sommer, tog Birkerød stadion imod, med et indbydende græstæppe, da Tårnby FF gæstede værterne fra Birkerød. Tårnby, som for øvrigt stillede med John Gadalla som træner assistent, en Birkerød legende, som i perioden 2009-13, agerede forsvars beton klods i 122 kampe, hvor der også tilfaldt titler som årets spiller, i både 2011 og 2013. Nu assistent på et Tårnby mandskab, som med sejren overtog 1.pladsen i nedrykningspuljen, men som grotesk nok, endnu ikke kan føle sig helt sikker på endnu en DS sæson.

Når Birkerød spiller fodbold, er der som regel underholdning, og smæk for skillingerne, også denne lørdag, med masser af god fodbold og otte mål. Som fan af de gul/sorte, kunne man dog godt have ønsket sig, at cifrene havde haft omvendt fortegn, igennem den senere tid. 3 mål scoret, er i mange tilfælde, nok til point i en fodboldkamp, men i Birkerøds tilfælde, har forsvarsspillet meget af sæsonen været holdets akilleshæl, som angriberne har haft svært ved at overmatche.

Kampen starter livligt, med chancer i begge ender, den største til Birkerød, hvor Vollesen kommer fri ved venstre mållinje, sparker bolden skråt tilbage i midtfeltet, til 2 gul/sorte, som står i vejen for hinanden, og ikke kan enes om afslutningen, inden der sættes en tackling ind. 10 minutter spillet, og 10 minutter efter igen, udeholdet i front, da en stikning ned i banen, bringer Nikola Bursac fri, som scorer højt og flot, i Menckes venstre målhjørne. Minuttet efter, Vollesen igen igennem på venstre mållinje, denne gang til en fri Oscar i midtfeltet, som skovler den store chance over mål. Mere Vollesen, som får en perfekt stikning op i banen, som giver totalt friløb mod målet, hvor målmanden afdribles, og den fortjente udligning sættes ind. 1-1.

Et par minutter efter, er Peter Danielsen tæt på en fortjent scoring, hvor han dribler sig fri i feltet, men må se sin afslutning reddet af en reaktions stærk Tårnby keeper. Straks efter kommer hjemmeholdets fortjente føring, da Christopher Nejstgaard hovedstøder sit første senior 1 mål i kassen, efter et Simon Vollesen hjørnespark, til 2-1. Føringen holder desværre kun i kort tid, da målmand Mencke råber ”jeg har”, på et indlæg, som imidlertid sejler over ham, og kan heades i tomt mål bag ham, af Nikola Bursac. Kort før pausen, nedlægges Peter Danielsen med et bagfra brydergreb om livet, i et ellers potentielt friløb mod mål, noget som lignede et rødt kort, som desværre ikke blev udstedt, men hvor der måske blev kompenseret straks efter, da Rasmus Vagn hægter en modstander i feltet, i noget som kunne ligne et straffespark. Underholdende 2-2 ved pausen, hvor offensiverne var bedre end defensiverne.

Målfesten fortsætter i anden halvleg, med yderligere 4 scoringer, desværre ikke denne gang ligeligt fordelt. Birkerød fortsætter sine gode offensive takter, med en stor dobbelt chance i feltet, hvor først Bagger kikser, hvorefter læderet lander hos Peter, som vender rundt, og sender sin afslutning lige forbi stolperoden. Modstanderen fra Vestamager er absolut til at tale med på dette tidspunkt, hvor Birkerød kommer i teten på en perle af et mål. Simon Vollesen opererer på venstrekanten, hvor 3 mand bliver sat af, med tunneller og driblinger, inden han i fri position, sender bolden til midtfeltet, hvor Oscar kommer stormende og helflugter bolden i kassen. Høj klasse, og fortjente 3-2 til dagens hjemmehold, hvor Peter Danielsen en håndfuld minutter efter får en gratis chance, men hans hårde afslutning sidder lige på målmanden.

I kampens sidste 20 minutter, kommer hjemmeholdet i det gavmilde hjørne, hvor 3-2, alt for let, bliver forvandlet til 3-5. Først udlignes der, da Birkerød ikke får afviklet en bold ud af kommunen, som lander hos Patrick Da Silva, som viser flot sparketeknik, og fra distancen, sender kuglen op i trekanten. 3-4, kommer efter en standard situation, som ikke har været Birkerøds livret sæsonen igennem, en bold som forlænges i feltet, til en fri Peter Hjulmand, som banker bolden i kassen. Birkerød får en næsten udlignings chance, da Peter Danielsen, som havde fortjent en scoring, er tæt på i feltet, inden Tårnby lukker og slukker Birkerød lyset, med et skud udefra, som sejler over målmand Mencke, og i mål. Næste Lørdag spilles der i Emdrup parken mod KFUM, med kampstart kl.12.00. BF. Birkerød fanklub.

DS nedrykningsspil: Lørdag 5.6-21 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Tårnby FF = 3-5 (2-2)

Kampen i tal: 0-1 Nikola Bursac (21) / 1-1 Simon Vollesen (27) / 2-1 Christopher Nejstgaard (30) / 2-2 Nikola Bursac (33) / 3-2 Oscar Hartkopf (59) / 3-3 Patrick Da Silva (68) / 3-4 Peter Hjulmand (72) / 3-5 Ibrahim Celikcan (86). Birkerød advarsel: Christopher Nejstgaard (73). Tilskuere: Inden for den tåbelige coruna restriktion.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Christopher Nejstgaard – Rasmus Vagn Andersen – Mathias Kokfelt (A) – Sebastian Tschorn Ramsing / Oliver Carl – Tobias Lawætz (64.Nikolaj Hofland) – Simon Vollesen – Oscar Hartkopf – Mads Bagger (74.Mads Nanni Serop) / Peter Danielsen.