Birkerød smed en sikker sejr væk

image Mads Baggers 2 scoringer rakte ikke til sejr – i det til sidst skuffende 3-3 resultat
03. oktober 2021 kl. 18:25

Man troede ikke sine egne øjne, det kunne simpelthen ikke være rigtigt, men den var desværre god nok, Gladsaxe–Hero opnåede uafgjort 3-3, i et opgør, som de ellers overhovedet ikke var i nærheden af, at få point i. Sådan oplevede man de sidste minutter på Birkerød stadion, da hjemmeholdet tog imod oprykkerne fra Gladsaxe, hvor stadion uret stod på 89, da en sikker og komfortabel 3-1 føring, i en ruf, blev forvandlet til næsten ingenting. Nu er det jo hverken første eller sidste gang, at en solid føring smides på få minutter til sidst, men det er altid ekstra bittert og ærgerligt, når det samtidig er pivende ufortjent, at man taber point. Frustrerede fans og spillere måtte sammen sluge denne grimme oplevelse, en regnfuld eftermiddag på Birkerød stadion, som spillerne jo i sidste ende kun kunne klandre sig selv for.

Det var en hel del år siden, man sidst spillede fodbold mod forstads københavnere fra Gladsaxe-Hero, en klub som med rette er stolte af sine 100 kamps landsholds spillere, Peter Schmeichel og Dennis Rommedahl. Sidste møde mellem klubberne fandt sted tilbage i 1988, i tidens 3.division, hvor Birkerød på hedengangne Birkerød stadion, vandt med 2-0, på scoringer af Christian Strarup, og klublegenden Bjørn Grænge. En 2 måls sejr, som igen her i nutiden, lå lige til højre benet, men som desværre som nævnt koksede helt skævt i slutfasen.

Kamp start blev udsat i 20 minutter, da en af linjedommerne ikke kunne nå frem i tide, men da opgøret omsider kom i gang, er Birkerød straks fra start, heldige med ikke at komme bagud, da Gladsaxe alt for let, kan spille sig igennem til en åben chance i feltet, men målmand Mencke afværger forsøget med en fornem fod parade. Mencke som i øvrigt stod en fejlfri kamp, som substitut for sygdomsramte Magnus Høgh. Udeholdet kommer i front, på et yderst mærkværdigt selvmål af Broby, som fra sin bag position i feltet, formår at heade et indlæg fra venstre, over i eget måls modsatte øverste hjørne. Samme Broby, som kunne være vist ud, 10 minutter senere, da han som sidste mand, laver en nødbremse, på en ellers fri Gladsaxe-Hero spiller, men slap med skrækken og 10 minutter i straffeboksen.

I en rodet forestilling, hvor ingen af holdene formår at sætte et ordentlig angreb sammen, skal der gå en lille halv time, før hjemmeholdet viser tænder for første gang. En bold ud til Kirkegaard på højre kanten, formidles videre med et hårdt indlæg til midt feltet, hvor en Troels afslutning fra tæt hold, bliver reddet af en flot målmands fod parade, hvorefter returen ryger ud i venstre kanten af feltet, hvor Bagger kommer til, og klasker bolden over i målets lange hjørne. Fortjent 1-1, hvor det allerede her kunne fornemmes, at det var en kamp som hjemmeholdet burde kunne vinde. Hvorefter Troels, som var lidt små sløj op til kampen, misser en stor chance i midt feltet, efter et ellers fint Vollesen indlæg, som skete lidt efter at Tobias Grimstrup måtte hjælpes fra banen, i noget som lignede en grim skade, men sidenhen viste sig ikke at være så slem endda. 1-1 ved pausen, hvor Birkerød styrede løjerne til sidst, og sluttede godt af, mod en ikke imponerende modstander.

Som i starten af kampen, er Birkerød ikke klar fra start af den nye halvleg, hvor Gladsaxe får en stor hovedstødschance, som i fri position, heldigvis heades forbi mål, hvorefter Birkerød angriber godt modsat, hvor Troels sparker over målet, efter et Vollesen hjørnespark. I pausen er Broby rykket frem som venstre kant, hvor Østerby har overtaget back positionen, en position som passer bedre til hurtige Broby, som bliver en evig udfordring i hele anden halvleg. Fornemmelsen af en Birkerød scoring på vej, kommer da også, med flot spil over venstrekanten, hvor Jes i fuldt firspring spiller bolden videre op af linjen til Troels, som trækker ind i banen, og spiller Bagger fri i feltets højre side, som får det rette træf på sin afslutning, som sidder perfekt i langt hjørne, uden chance for Gladsaxe-Hero keeperen. 2 mål af Bagger, som var en af Birkerøds bedste på dagen. 2-1

Straks efter Jes igen på venstrekanten, som runder sin mand, og smækker indlægget til midt feltet, hvor William Mikkelsen drøner læderet over mål. Birkerød styrer indledningsvis totalt opgøret, som de også kommer til at gøre resten af tiden, hvor modstanderne intet har at byde ind med, før Birkerød selv lukker dem tilbage i kampen til slut. Birkerød jagter endnu en scoring, som potentielt kan lukke opgøret, hvor et Troels indlæg fra højre, lander hos Hejbøl i feltet, som halvflugter forbi målet. Med 20 minutter tilbage, stadig 2-1, til et hjemmehold i total styring, hvor flere Vollesen hjørnespark bliver farlige, hvor Jes endda får bolden i mål, men underligt bliver dømt offside, med flere Gladsaxe spillere nærmest stående på mållinjen.

10 minutter før tid, endnu et flot Birkerød angreb, hvor Vollesen fra sin højre position, perfekt finder Troels i midt feltet, og ingen slinger i valsen for topscoreren, som scorer fra tæt hold. Med en 3-1 føring, så burde den ged være barberet, hvor Broby efterfølgende har gode aktioner på venstrekanten, inden Birkerød pludselig går ned i kadence, og trækker sig længere tilbage på banen. Det blev dyrt og skæbnesvangert, og dumt at give en modstander, som ellers intet havde at skyde med, chancen for at komme tilbage i opgøret. Det bliver udnyttet i kampens sidste minut, da Gladsaxe for nemt kan spille sig igennem midt på banen, hvor et afrettet skud udefra snyder Mencke i målet, og 2-3. I overtiden, sendes en lang Gladsaxe aflevering, over i bagrummet af Birkerød feltet, hvor en umarkeret Hero spiller, i en bue kan heade bolden over i modsatte ende af målet, lige inden slutfløjtet. BF – Birkerød fanklub

Next up: Lørdag 9.oktober kl.13.00 mod Liria på Skinderskovgård i Herlev.

SS1: Lørdag 2.10-21 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Gladsaxe-Hero= 3-3 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Jes Broby Petersen (8,selvmål) / 1-1 Mads Bagger (29) / 2-1 Mads Bagger (50) / 3-1 Troels Cilius Nielsen / 3-2 (89) / 3-3 (94). Birkerød advarsler: Jes Broby Petersen (17) Birkerød udvisning: Simon Vollesen (efter kampen, og karantæne mod Liria) Tilskuere: 75.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Oliver Christian Carl - Mathias Kokfelt (A) – Rasmus Vagn Andersen – Jes Broby Petersen / Tobias Grimstrup (34.Jacob Østerby) – Mads Kirkegaard (30.William Mikkelsen) - Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen - Mads Bagger (77.Jakob Sten Madsen) / Troels Cilius Nielsen.