Birkerød tog 3 vitale point i Taastrup

image Jesper ”mur” napper dagens andet straffespark, og sørger samtidig for endnu en ”clean sheet”
17. oktober 2022 kl. 11:08

På Taastrups fodbold klubs hyggelige anlæg, tog Senior 1 en ny sejr i sjællandsserien, da det lørdag middag, lykkedes at besejre Taastrup FC med 2-0. Birkerød har tit og ofte haft det godt, når man spillede fodbold i Taastrup idrætspark, når der lige ses bort fra sidste møde for 2 år siden, hvor man også spillede en god kamp, og vadede i chancer, men hvor man som det klart bedste hold, i en DS kamp, ufortjent tabte 0-1. Denne gang var der imidlertid ingen ko på isen, da holdet på en lækker grønsvær, ydede en fremragende holdindsats, og fortjent hentede sejren og 3 point med hjem til Birkerød.

Sejren var ikke kun fortjent, men også yderst vigtig, i trænerens og holdets ambitioner, om at spille med i den allersjoveste ende af tabellen, hvor flere mandskaber byder sig til, i en række, som fremadrettet tegner til at blive både jævnbyrdig, og yderst spændende, hvor holdende slår hinanden på kryds og tværs. Næste opgave for ”gamles” tropper er allerede førstkommende torsdag, når de formstærke oprykkere fra Espergærde, som også tilhører subtoppen, gæster Birkerøds kunst 1, med kampstart kl.19.00. Mød op og støt drengene.

Birkerød mødte op i Taastrup, med en stærk formation, hvor Emil Willer efter 4 kampes fravær igen var blevet spilleklar, efter endt skade, og hvor også Troels Cilius følte sig klar til at spille fra start. Til gengæld var det en streg i regningen, at anfører Mickey, under opvarmningen, igen fik problemer med sin lyske, og måtte stå over til dagens opgør. En oprokering på holdet i sidste øjeblik, som betød, at Tobias Lawætz, blev rykket ned i midtstopper positionen, en opgave han løste på fortræffelig vis, i holdets anden ”clean sheet” i træk, hvilket ellers ikke er noget der sker så tit, i Birkerød regi, og som i høj grad, også skyldtes en vis ”mur” i målet, denne vindstille og milde efterårsdag.

Hjemmeholdet starter opgøret med 5 minutters boldbesiddelse, inden Birkerød tager fat i opgøret, og får dagens første scoringsmulighed, men Willer sparker højt over mål, efter hjørnespark fra Troels. Som igen sparker hjørne, 3 minutter efter, hvor Bredal denne gang header over målet. 11 minutter spillet. Birkerød styrer nu bold og kamp, hvor Bennett afslutter med skud udefra, lige på målmand Oliver Lip. Straks efter, godt indlæg fra Sebastian ”Balle”, på venstrekanten, som snittes videre af Hofland i midtfeltet, til den bagved liggende helt frie Bennett, som dog ikke får afsluttet, inden en tackling sættes ind. Så får Taastrup sin bedste mulighed hidtil, med en bold frem i banen, som Jesper ”mur”, uden for feltet, farer frem og header væk, lige ud til en modstander, som igen afslutter mod det tomme mål, en bold Serop afslutningsvis får headet ud af farezonen.

Birkerød klart bedst de første 20 minutter, hvor Hofland fra højre sender et indlæg til midtfeltet, som Troels er uhyre tæt på at nå frem til. Samme Troels, 10 minutter senere, i 2 frekvenser, hvor først Serop sender et perfekt indlæg, helt over i bagrummet af feltet, hvor en helt fri Troels, forsøger sig med en nærmest karateagtig mislykket helflugter. Sekunder efter, Troels fri i venstrekanten af feltet, hvor målmand Lip kommer ud og parerer forsøget fra tæt hold, hvorefter Taastrup modsat forsøger sig med en jordstryger af et skud, som smyger sig lige forbi, Birkerøds højre målstolpe. Her, hvor opgøret havde rundet den halve time, burde udeholdet, klædt i rødt denne dag, være kommet på måltavlen, det skulle dog ske straks efter.

Hvor dagens største foræring, og tidlige julegave, gives af en grønklædt Taastrup spiller, som afleverer en bold tilbage mod eget mål, som dog ender lige i fødderne på Troels, som straffer fadæsen, snurrer rundt til fri position, og knalder læderet over i langt hjørne, fra kanten af straffesparksfeltet. Super fortjent 1-0, til det klart bedst spillende fodboldhold. Som fortsætter presset mod Taastrup målet, hvor ”Balle”, fra sin venstreposition, sender 2 gode indlæg til midtfeltet, hvor det første går igennem en forsvarer, til bagved liggende Bennett, som befippet ikke rigtig tror på den pludselige åbne målchance, hvor Troels efterfølgende misser en nedtagning ved det andet indlæg. Hjemmeholdet afslutter halvlegen, med et skud udefra, dog uden saft og kraft, og ingen sag for Jesper i målet, at komme ned og holde. Alt for lille 1-0 føring til Birkerød ved pausen.

2.halvleg bliver knap så knap, som den første af slagsen, hvor Birkerød ikke formår, at få pasningsspillet til at glide på samme måde, men hvor hjemmeholdet heller ikke formår, at komme med nye tiltag, som overrasker den gode Birkerød defensiv for alvor. Taastrup formår aldrig rigtig at spille sig igennem Birkerød forsvaret i denne fodboldkamp, hvor de halve chancer som oftest kommer fra skud udefra. Birkerøds kantspil fungerer anderledes godt i kampen, hvor Broby glider igennem på højre flanken, kommer helt ned ved mållinjen, hvor det afsluttende indlæg imidlertid kikses, hvor Troels efterfølgende får en gratis chance, men drøner forsøget over mål. Selv om hjemmeholdet aldrig bliver helt farlige, er Birkerød publikummet ikke trygge ved den smalle 1-0 føring, som da også kommer i alvorlig fare et lille kvarter ind i halvlegen.

Hvor Willer på kanten af feltet kommer glidende i en lang tackling, som både fjerner ben og Taastrup mand, en aktion dommeren korrekt dømmer straffespark på, hvor man kunne undre sig over, at Willer ikke fik advarsel for forseelsen. Birkerøds ”mur” i målet, læser glimrende skyttens forsøg, går til den rigtige side, og får verfet forsøget af vejen, helt nede ved hans venstre sidestolpe. Glimrende aktion, men ak, dommer Mikkel Rud Holm, vurderer at Jesper har sluppet mållinjen inden sparket, og dermed omspark. Samme skytte tager sparket, og skyder nøjagtig samme sted, helt nede ved Jespers venstre stolperod, men Birkerød keeperen læser igen skyttens aktion glimrende, og napper flot forsøget, og sørger dermed for sin store andel, i den senere ”clean sheet”, som skulle komme. Klasse, og godt set af ”muren”.

De redninger aftager noget af hjemmeholdets humør, som ikke efterfølgende formår at tilspille sig til noget, der ligner oplagte målchancer. Meget af spillet i denne halvleg, foregår mellem mål felterne, men det er stadig Birkerød, der formår at skabe kampens målchancer, blandt andet ved et godt skud fra Cilius, som målmand Lip tager sig af. Folket på lægterne, er selvsagt stadig ikke trygge ved den alt for spinkle Birkerød føring, og ser selvfølgelig gerne en scoring mere, som burde være kommet med 10 minutter igen. Broby glider igennem på højreflanken, kommer helt ned til mållinjen, hvor han finder en helt fri Willer foran kassen, som bare skal hamre til læderet i første hug. Willer venter imidlertid for lang tid, og kæmpechancen fumles væk, med en svag afslutning som målmand Lip kommer ned og redder.

Birkerød jagter ufortrødent scoring nummer 2, som er ved at give pote på en hurtig omstilling, hvor bolden spilles op mod Hofland på højrekanten, som viderespiller modsat til en forholdsvis fri Bennett, hvis afslutning træffer sidestolpen. 2 minutter efter, lykkedes det dog endelig for den arbejdsomme angriber at få sin fortjente scoring. Igen efter hurtigt kontra spil fra Birkerød, hvor Hofland finder indskifter Victor Petersen, som igen spiller bolden over til en helt fri Bennett, som med en lækker detalje, lobber bolden over den udfarende målmand Lip, til en fornem scoring. Birkerød vinder fortjent 2-0, og holder fast i sin gode udebane statistik, som siger ubesejret i 5 kampe. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 20.10-22 kl.19.00 mod Espergærde på kunst 1 i Birkerød.

SS1: Lørdag 15.10-22 kl.13.00 i Taastrup idrætspark: Taastrup – Birkerød = 0-2 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Troels Cilius Nielsen (34) / 0-2 Benjamin Bennett (88). Tilskuere: 100, på det altid hyggelige anlæg i Taastrup.

BIRKERØD: Jesper ”mur” Emde Næsby / Mathias Kokfelt (A) – Tobias Lawætz – Mads Nanni Serop / Jes Broby Tinghuus Petersen – Nikolaj Hofland (64.Sylvester Lundberg Odgaard) – Emil Stanley Willer – Marc Bredal - Sebastian Tschorn Ramsing / Benjamin Bennett – Troels Cilius Nielsen (80.Victor Pedersen).