Birkerød udspillet på hjemmebanen

image Sebastian og medspillere havde deres hyr med de rød klædte BSF spillere i 0-4 derouten
06. september 2021 kl. 10:20

Det var 2 nedrykkerne fra danmarksserien, som mødtes til fodboldkamp, i det strålende sensommervejr på Birkerød stadion. Ballerup-Skovlunde fodbold og Birkerød, var samtidig de eneste 2 hold i rækken, som endnu ikke havde tabt i indeværende sæson. Efter lørdagens 4-0 sejr, er det kun BSF, der kan Brøste sig med denne rekord, efter deres flotte sæson åbning, som hedder 4 kampe 12 point, og en målscore på 14-0.

Der var set frem til en jævnbyrdig kamp, som måske kunne betegnes som en tidlig topkamp, når de endelige placeringer skal gøres op, til næste forår, men jævnbyrdighed blev der ikke meget af, hvor hjemmeholdet for alvor fik ørerne i maskinen, og blev spillet ud af brættet de første 45 minutter, af et knivskarpt BSF hold, som havde taget al spænding ud af opgøret, allerede efter 22 minutters spil, hvor de endelige slut cifre af 4-0, allerede stod at læse på måltavlen.

Selvfølgelig et skuffende resultat for de gul/sorte, og deres fans, når man på forhånd havde regnet med en tæt kamp, mod en dygtig modstander. Assistent træner Thomas Høgh, som stod i spidsen for holdet denne lørdag, havde på forhånd udvist sin respekt for BSF mandskabet, som han havde set besejre Hørsholm Usserød i runden forinden, og frygtede lidt for, om hans mandskab både fysisk og konditionelt kunne stå distancen, over for et hold som han kaldte for dagens favoritter. Frygten viste sig at være begrundet, over for en modstander, som fremstod i en langt bedre og struktureret forfatning, end det gul/sorte hjemmehold, som dog også for tiden må undvære en hel del spillere, grundet skader, og andet.

Det var bare 2½ måned siden, de 2 hold sidst mødtes, i nedrykningsspillet, i ”gryden” i Ballerup. Dengang vandt Birkerød med 1-0, og dette nederlag sendte reelt BSF med ned i Sjællandsserien, hvor man på målforskellen i sidste ende tabte til Union. Det var måske dette nederlag, som et revanche lystent BSF mandskab, kom tilbage for at hævne, og det må man desværre konstatere, lykkedes til fulde. For selv om der var skiftet spillere ud på de 2 mandskaber, siden da, bør forskellen selvfølgelig ikke være så markant, som 1.halvleg viste, og det vil sikkert også udligne sig, som sæsonen skrider frem, men på nuværende tidspunkt, er Birkerød, som kampen viste, ikke på samme form niveau, som dagens modstander.

Birkerød har bolden mest i kampens første 5 minutter, men herefter er det også slut med den leg, da BSF kommer foran, på et indlæg fra højre, som sejler over hele Birkerød forsvaret, hvor Andreas Hougaard ved bageste målstang, umarkeret kan heade bolden i tomt mål. Føringen fordobles en håndfuld minutter efter, igen indlæg til felt fra højre, hvor Andreas Hougaard er på spil igen, hvor han får tid og plads i midt feltet, til at saksesparke kuglen i mål. Flot, men også alt for let. Nedturen fortsætter kort efter, da ”Balle” hægter en modstander i udkanten af feltet, til et straffespark, som ikke kunne bortforklares, med en følgestraf på 10 minutters udvisning. Emil Tidemand scorer sikkert, og 3-0. Samme spiller får uhindret lov til at øge føringen til 4-0, på et skud fra midt distancen, lige uden for det store felt, efter en Birkerød opspils fejl. Game over, hvor undertegnede ikke kan huske, at et senior 1 hold nogensinde, er kommet bagud med 4, på så kort tid.

BSF mandskabet trækker ikke i bremsen, men fortsætter sin offensiv, over for et rystet hjemmehold, som slet ikke har styr på sin organisation. Et BSF indlæg igen fra højre, sejler over alt og alle inklusiv målmand Mencke, men i bagrummet af feltet, heades hovedstødet i fri position på stolpen, i en total BSF dominans, hvor Birkerød intet har at skyde med i offensiven, før 4 minutter inden pausen, hvor hjemmeholdet får sat lidt fart i spillet, med en Vollesen aflevering ud til Troels på venstrekanten, som tager chancen med langskuddet, får det gode træf, men det dykkende skud, dykker desværre ikke helt nok, og træffer overliggeren. 0-4, og pause, hvor der var nok at snakke om i hjemmeholdets omklædningsrum.

Birkerød kommer da også ud til de sidste 45 minutter, med bedre og fornyet energi, og er holdet som er mest på bolden i denne halvleg, over for en modstander, som har trukket sig længere tilbage på banen, med sin store føring, som deres stærke defensiv bare skal forsvare hjem. Birkerød får med sit spilovertag sine chancer, 20 minutter inde i perioden, da Peter Danielsen, får headet Troels fri til afslutning i feltet, men skuddet stryger lige forbi målet, og igen et kvarter senere, da Magnus og Simon kombinerer godt på højre kanten, med et slutteligt indlæg til feltet, som er tæt på at give pote, hvor Troels får en sidste halv chance med skud mod mål, 7 minutter før tid, inden Birkerød laver en opspilsfejl, som giver hurtig kontra til BSF, hvor afslutningen lander på Birkerøds sidestolpe.

Birkerød kan tage en godkendt 2.halvleg med sig, når det går løs på træningsbanen i den kommende uge, men samtidig også bearbejde den første del af kampen, hvor alle ved, at der er plads til forbedringer. BF – Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 11.9-21 kl.12.30 – Mod Vallensbæk – i Vallensbæk idrætscenter.

SS1: Lørdag 4.9-21 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – BSF = 0-4 (0-4)

Kampen i tal: 0-1 Andreas Haugaard (6) / 0-2 Andreas Haugaard (12) / 0-3 Emil Tidemand (16,straffespark) / 0-4 Emil Tidemand (22). Birkerød advarsler: Sebastian Tschorn Ramsing (15) – Nikolaj Hofland (40). Tilskuere: 100.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Emil Hejbøl Jensen – Rasmus Vagn Andersen – Sebastian Tschorn Ramsing (25.Jacob Østerby) – Jes Broby Petersen / Nikolaj Hofland - Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen (A) – Mads Kirkegaard (51.Peter Danielsen) -  / Jakob Sten Madsen (46.Tobias Grimstrup, debutant) – Troels Cilius Nielsen.