Endelig en Birkerød sejr på kontoen

image Birkerød Stadion kort før kampstart med virtuel fan-støtte indefra
11. april 2021 kl. 17:06

Det var lang tid siden at spillerne på Birkerøds elitehold, og holdets fans, havde set de gul/sorte trøjer sejre i en fodboldkamp. Det blev man vidner til denne lørdag, da rækkens tredje placerede hold fra Greve, måtte tage retur sydover, med et 1-3 nederlag i bagagen. Sidst Birkerød prøvede at smage på sejrens sødme, lå 7 spillerunder tilbage, da Roskilde en september dag sidste år blev besejret 2-0 på Birkerød stadion. I sidste uge var man utrolig tæt på sejr i Vordingborg, men måtte til sidst nøjes med et 3-3 resultat, men i denne runde kom den fortjente forløsning, efter flot arbejde, i en fortjent holdindsats.

Hver sejr/point tæller i dette specielle forår, hvor et hav af kampe, skal spilles inden for få måneders tid, og hvor vores spillere i efteråret blev ramt af en masse skader, og resultat mæssigt lukkede skidt, er der nu en fornyet gejst over et hold, som sagtens kan spille lige op med rækkens øvrige hold, når man vel og mærke strammer ballerne og yder optimalt. Det gjorde man til en vis grad denne lørdag, hvor der ikke kunne klages over arbejdsindsatsen, men hvor der helt sikkert, er plads til forbedringer, når samspillet på banen, skal sættes i scene. Det var begge hold ikke specielt gode til, derfor blev der aldrig den bedste fodboldkamp ud af løjerne, men hjemmeholdet var de skarpeste og dygtigste til at slå til, når kampens få chancer indtraf.

En tung bane, gjorde det selvfølgelig vanskeligt at spille det hurtige fodbold på, og derfor foregik kampen i et adstadigt tempo, hvor bolden meget af tiden, var væk fra de mål felter, hvor de fleste scoringer kommer fra. Birkerød er tæt på føring straks fra start, da Willer hamrer et skud mod målets øverste etage, men Greves målmand er vågen, og parerer i flyvende stil. 2 minutter spillet, og straks efter, igen skud udefra, denne gang fra Vollesen, hvis skud suser forbi buret. Så var man i gang, hvor hjemmeholdet dominerede indledningsvis, og også fortjent kommer i front. Troels erobrer bolden på egen banehalvdel, og kommer helt op til udkanten af feltets venstreside, hvor han forsøger at finde angrebsmakker, Jakob Sten, som ikke får fat i kuglen, som Troels igen ihærdigt erobrer, og i samme bevægelse smasker op i modsatte kryds. Klasseaktion, og 1-0.

Greve, som havde vundet sine første 2 forårskampe, kom efter Birkerød målet mere ind i kampen, på spillet, og med muligheder mod målet, som dog ikke voldte målmand Mencke det store besvær. Ikke før der begås et unødvendigt frispark, på kanten af det store felt, i Greves højre angrebsside. Frispark, som Kasper Olsen klasker lige ind i hovedet, på en totalt udækket Mathias Kriegbaum, som ubesværet kan heade ind, uden for Menckes rækkevidde. 1-1, hvorefter resten af halvlegen foregår i et stille og roligt tempo, uden noget, der mindede om fare på færde, foran de 2 mål. 1-1, og pause underholdning, med fægte træning i baggrunden.

2. halvleg starter, som den første sluttede, i et stille og roligt tempo, hvor hjemmeholdet ligesom i første halvleg, dog kæmper ufortrødent om boldene, og tager de løb som er nødvendige, for at holde modstanderne væk fra eget mål. Det lykkes ganske godt, mod et ordinært Greve mandskab, der hurtigt bliver svækket, da anfører Kasper Olesen må udgå med en skade i baglåret. Kort efter laves der frispark mod Cilius et par meter uden for feltet, et spark han selv tager sig af, og sender op i himlen. Det var de spredte chancer der kom, hvor Greve har et par hjørnespark, som jo også altid kan føre til noget, men heldigvis ikke denne solbeskinnede eftermiddag.

Mens folket er i gang med at snakke om pointdeling, vil Birkerød spillerne heldigvis have mere, da Hejbøl modtager en bold på venstrekanten, og afleverer videre ind mod midten til Vollesen, der smart hopper over bolden, som lander hos bagved stående Cilius, der får det rette træf på kuglen, som uden betænkningstid drønes i nettet, uden chance for Greve keeperen. 2-1, og herefter sejlede Greve holdet rundt, hvor Birkerød styrede, og man faktisk kun ventede på endnu en scoring. Den kommer da også, 5 minutter senere, da Simon finder Troels med en flad pasning, midt uden for målfeltet, hvor dagens mand i skysovs, Troels Cilius Nielsen, gør sit eget lille skydetelt færdigt, med et drøn oppe i trekanten, til et fuldendt hattrick. 3-1, og færdigt fortjent arbejde.

Kort tid efter tackler Magnus for voldsomt, og får gult kort, og desværre gentager seancen sig 5 minutter efter, og Hejbøl må slukøret forlade opgøret, og misser samtidig næste lørdags kamp, mod fynske Otterup, hvor der jo lige er et 0-5 nederlag fra det fynske, som skal revancheres. BF. Birkerød fanklub.

DS 2: Lørdag 10.4-21 kl.13.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Greve IF = 3-1 (1-1)

Kampen i tal: 1-0 Troels Cilius Nielsen (11) / 1-1 Mathias Kriegbaum (28) / 2-1 Troels Cilius Nielsen (75) / 3-1 Troels Cilius Nielsen (80). Advarsler Birkerød: Magnus Hejbøl Jensen (82, 87 = udvisning, og karantæne mod Otterup næste lørdag) Tilskuere: Officielt 0, men desværre alligevel nogen, der trodsede forsamlingsforbuddet, og ikke havde forstået reglerne, hvor Birkerød fanklub, pligtopfyldende tog plads uden for banelegemet.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Tobias Lawætz – Jacob Østerby – Mads Nanni Serop / Nikolaj Hofland – Simon Vollesen – Magnus Hejbøl Jensen – Emil Willer – Mathias Kokfelt (A) / Jakob Sten Madsen (79. Peter Danielsen)– Troels Cilius Nielsen (83. Emil Hejbøl Jensen).