Forløsende Birkerød sejr

image Simon Vollesen og Birkerød vandt endelig igen - her med fansektionen i baggrunden fra et tidligere opgør
20. oktober 2019 kl. 20:42

Det var en befriende jubel, der udspillede sig, da det atter, og endelig igen, lykkedes for Birkerøds bedste fodboldspillere, at vinde en fodboldkamp. Glæden var forståelig, ikke kun hos trup og spillere, men så sandelig også for de fans, der har ventet alt for længe, på endnu en gul/sort fodboldsejr. Sådan så det ud, da Birkerød på udebane, lige havde banket Tåstrup med 2-1, hvor glæden over sejren, da også blev fejret med det obligatoriske gul/sorte røg, fra de få medrejsende fans. Vigtigheden i sejren kunne ikke diskuteres, først og fremmest på den slukne selvtillids konto, men også at man fik fat i haserne på Tåstrup i tabellen, hvor en Tåstrup sejr ellers ville have øget afstanden ned til Birkerød, på hele 8 point.

Sejren var den første i 2 måneder, hvor kun en uafgjort mod Allerød, havde kastet point af sig i de sidste 8 opgør. Sidste sejr inden gårsdagens dyst, kom pudsigt nok også mod Tåstrup, som i August måned på Birkerød stadion, fik klø med 3-2, hvor alle kasser blev scoret af Troels Cilius, som altså også i går gjorde det slemme ved Tåstrup, med sit afgørende sejrsmål. Tåstrup idrætspark er i øvrigt blevet lidt af en ønske bane for Birkerød, som i sidste sæson først vandt med 2-1, og sidenhen i ren opvisningsstil med hele 5-0.

Tåstrup var dagens favorit, hvor der kunne hentes hele 3,50 hos danske spil, på en Birkerød sejr. Birkerød sætter sig på opgøret fra start, hvor et par hjørnespark i streg er tæt på, først med en Tåstrup redning på målstregen, efterfulgt af en Mads Serop afslutning mod målet. 7 minutter står på måltavlen, da hjemmeholdet første gang er i nærheden af Birkerøds mål, med en forkølet afslutning, som nemt samles op af Dimitrije i Birkerød målet. Tåstrup kommer bedre med, og samme Dimitrije griber godt ind i 2 situationer, som kunne være endt galt, for en Birkerød defensiv, som stillede med nyt midt forsvar, i skikkelse af de 2 opvoksede Birkerød drenge, Lawætz og Serop.

Midt i halvlegen er Tåstrup tæt på at lave selvmål, da et Elias indlæg fra venstre, hagles lige over egen trekant, af en grønklædt, som i dette tilfælde havde skruet støvlen forkert på, hvor efter både Simon og Troels straks efter tester Tåstrup målet med hver deres kvalificerede langskuds forsøg. En halv time er spillet, hvor Birkerød har budt ind med mest, men som set før alligevel kommer bagud, da et Tåstrup indlæg fra højre, til midtfeltet, nærmest sakseflugtes i mål, foran et alt for passivt Birkerød forsvar, som lægger for lidt pres på modstanderen. 1-0, surt show, hvor et Vollesen skud straks efter er tæt på udligning, men hvor Tåstrup keeper Oliver Lip, er helt nede ved stolperoden og fister forsøget væk.

Ellers er det Tåstrup som efter scoringen, sværmer om Birkerød målet, hvor de gul/sorte har svært ved at få afvist boldene. Halvlegen slutter med et godt Birkerød angreb, med Lawætz opspil nedefra, op til Vollesen ved midterlinjen, som spiller videre ud på venstrekanten til Heise, som spiller videre ind til Cilius på midten, som straks uden for feltet, desværre i sidste øjeblik må se sin afslutning blive rettet af til et hjørnespark. Simpelt og smukt fodboldspil, og gerne masser af mere af den slags fremover, tak. I den jævnbyrdige og helt lige fodboldkamp, kan hjemmeholdet holde pause med en 1-0 føring, som føltes lidt irriterende, når man ikke lige tilhørte den lejr.

5 minutter inde i den nye halvleg, er Birkerød ultra heldige med ikke at komme yderligere bagud, da et Birkerød bold tab, udmønter sig i en hurtig Tåstrup kontra, hvor en Tåstrup spiller i helt fri position, prøver lobbet over den udfarende Birkerød målmand, som kan se tilbage på en bold, som rammer overliggeren, og drøner i spil igen. Så fældes Elias i et venstre kants fremstød, helt oppe ved Tåstrups yderfelt, til et frispark, hvor der altid er muligheder i feltet, men et lavt kikset Niklas indlæg når aldrig derind, men giver i stedet en Tåstrup modstander kontra chancen, som 15 sekunder efter, er helt fri foran Birkerød målet, men heldigvis skyder forbi side stolpen. I Birkerøds jagt på udligning, er Tåstrup farlige på disse kontraer, hvor en aktion forbi 2 Birkerød spillere, er tæt på, med skud lige over tværribben.

Så kommer dagens bedste 2 minutter i Tåstrup Idrætspark, hvis man vel og mærke holder med holdet i de smukkeste trøjer, først da en frisparks bold fra højrekanten, denne gang med luft under, rammer midtfeltet, hvor Alexander Frost, mellem venner og fjender, får sat en knæ scoring i kassen. Alexanders anden scoring i gul/sort, og 1-1 på måltavlen, som ingen kunne indvende noget imod. Glæde hos Birkerøds fans, som dårligt havde fået armene ned, før de røg til vejrs igen. Hvor Troels tager sagen i egen hånd, og glider igennem midten af banen, hvor skudmuligheden opstår, og den flade afslutning sidder perfekt, uden chance for Lip i Tåstrup målet. På 2 minutter er kampen vendt på hovedet, og 2-1 til Birkerød.

Med 20 minutter igen, er der langt vej hjem, for et Birkerød mandskab, som desperat søger en fodboldsejr, men hvor Tåstrup efterfølgende virker handlingslammet, efter et par scoringer imod sig, så Birkerød kan vinde lidt ekstra tid. Så vågner hjemmeholdet på ny, med et farligt skud over Dimitrijes mål, hvor Birkerød sætter Kokfelt på banen, som en ekstra forsvars gardering i stedet for Heise. I slutfasen er tingene hektiske, hvor hjemmeholdet jagter, og udeholdet forsvarer, hvor de grønklædte appellerer for et straffespark, som heldigvis ignoreres af dommeren, som ser det som det er, nemlig en ren tackling.

I Tåstrups offensiv får Birkerød chancer, som da Bagger opsnapper en bold, omkring midten, som giver frit løb mod målet, men hvor afslutningen bliver for blød, og sidder lige i målmandens favn. Også Troels kommer alene mod målet i slutfasen, men også denne gang målmand Lip i vejen, som redder forsøget til hjørnespark, som intet kaster af sig. Da kamp uret står på 92, hjørnespark til Tåstrup, hvor målmand Lip, tilslutter sig de øvrige 21 spillere i Birkerød feltet, men på forunderligvis, drøner det flade hjørnespark, igennem felt og alle mand, og videre ud til indkast modsat. Birkerød tilskuerne bliver holdt på pinebænken til det femte tillægsminut, da et klodset lavet frispark, giver hjemmeholdet et sidste indlægs mulighed til et overbefolket felt, som heldigvis og gud ske lov, ikke fører til noget, og Birkerød spillerne kan juble over en fortjent arbejdssejr. BF. - Birkerød fanklub.

DS 1: Lørdag 19.10-19 kl.14.00 i Tåstrup Idrætspark: Tåstrup FC - Birkerød= 1-2 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Oliver Wilsky (30) / 1-1 Alexander Frost Rasmussen (70) / 1-2 Troels Cilius Nielsen (72). Birkerød advarsler: Tobias Lawætz Hansen (55) - Frederik Heise (59, og i karantæne mod Køge Nord) - Dimitrije Viktor Jensen (85) - Alexander Frost Rasmussen (91). Tilskuere: 130.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Alexander Frost Rasmussen - Tobias Lawætz Hansen - Mads Nanni Serop - Elias Asidah With / Oscar Hartkopf (30.Bill Gielsager Sida) - Magnus Hejbøl Jensen (63.Mads Bagger) - Simon Vollesen (A) - Niklas Toft Kristiansen / Frederik Heise (76.Mathias Kokfelt) - Troels Cilius Nielsen.