Hørsholm vandt i Birkerød

image Selvom han var småsløj inden kampen, spillede Rasmus og kammeraterne en godkendt kamp
17. oktober 2021 kl. 17:47

I Birkerød oplever man i øjeblikket de værste trængsels tider, måske nogensinde, omkring sit bedste mandlige senior 1 fodboldhold. Efter nedrykningen fra Danmarksserien, har et trænerskifte, som ikke blev vellykket, og igen opsagt, skabt masser af uro og frustrationer hos alle, selvfølgelig inklusiv de spillere, som skal levere resultaterne på fodboldbanen. Mens der ledes efter en ny træner, som sandsynligvis snart bliver præsenteret, er det den assisterende træner Thomas Høegh, der med stor hjælp fra den skadede Tobias Lawætz, holder sammen på truppen, som selv klart i øjeblikket, er kede og frustrerede over, de manglende resultater på banen, som der gøres alt for at rette op på.

Det der selvfølgelig gør situationen allersværest, er det skades helvede af spillere, som man har været ekstremt uheldig med igennem længere tid, og som nærmest kulminerede i lørdagens kamp mod Hørsholm, hvor hele 12 mand stod på den samlede skadesliste, og hvor man så samtidig, for at det ikke skulle være løgn, havde 5 mand yderligere ude med afbud og lignende. Kort før kampstart, var 11 mand klar til kamp, hvor man så i sidste øjeblik, fik tilført træner Thomas Høegh og den lånte U19 spiller William Ølshøj, som substitutter på bænken.

Dagens Birkerød spillere, gjorde alle en rigtig god figur, som det bedst spillende fodboldhold på banen, mod et yderst ordinært Hørsholm mandskab, som man ikke umiddelbart skulle tro, lå i toppen af rækken. En god fight kampen igennem, gav imidlertid ikke point på tavlen, da Hørsholm løb med alle 3 point, via sin 3-1 sejr. Inden kampen havde man i Birkerøds omklædningsrum, snakket om, at undgå unødige dumme personlige fejl. De fejl blev desværre ikke undgået alligevel, i denne ellers gode præstation, da 2 af Hørsholms mål, var direkte foræringer fra Birkerød defensiven, og var det ikke sket, kunne hjemmeholdet sagtens have fået point ud af forestillingen, mod en tam og ordinær modstander.

Birkerød starter opgøret optimistisk, hvor et frispark mod Troels på højre kanten, giver indlæg til felt, hvor et Rasmus Vagn hovedstød, er tæt på at blive farligt. Samme Rasmus var i øvrigt ikke helt frisk op til dagens kamp, men havde valgt ikke at svigte kammeraterne, som var hårdt nok ramt i forvejen. Hørsholm er et godt omstillingshold, som er hurtige til at slå til, når chancen byder sig. En halv kikset Birkerød aflevering på banens midte, effektueres i en hurtig scoring, da det hedder 1-2-3 spillere, hvor den tredje er Sofus Søndergaard, som blank i feltet, kan banke Hørsholm i front. 0-1.

Birkerød fortsætter ufortrødent, og er gode på bolden, hvor man ser noget så sjældent, som et Jacob Østerby raid frem ad banen, hvor 3 mand passeres, inden målmanden sluttelig må parere bolden ved nærmeste målstolpe, hvor Troels straks efter forsøger sig med skud mod målet, et forsøg som lander over tværribben, hvor også Bagger kommer godt over venstrekanten, med et par gode indlæg. Da kamp uret står på 36, kommer den første af dagens personlige fejl som koster. Østerby, som ellers har startet kampen rigtig godt, spiller fra sin nederste venstre position, en bold ind til eget felt, desværre lige til skarpe Emil Sørensen, som siger tak for dagens gode tilbud, med at banke bolden i kassen. 0-2. Så i stedet for den udligning, som lå og lurede, hjemmeholdet ærgerligt bagud ved pausen. Som det bedst spillende fodboldhold, men desværre ikke det klogeste.

I starten af den nye halvleg, er en gammel Birkerød svaghed, om ikke at være helt klar fra start, ved at koste, men bolden afværges omkring mållinjen i sidste øjeblik. Ellers fortsætter halvlegen, som den første, Hørsholm afventende, og kontra interesseret, hvor Birkerød søger åbninger, som er svære at finde, men stadig kommer godt over kanterne, hvor en bold spilles ind til Bagger, som skyder på mål, et skud som blokeres til hjørnespark. Lige inden, undlader kampens svage domer, Ismailovic, at give kort, på en klar forseelse mod Troels, som rives omkuld på sin vej mod målet. Håbløst, at dommerne freder sådanne forseelser unødigt, for den 10 minutters straf, som ellers i normale DBU regler, altid ville give giver mindst et gult kort, i sådanne tilfælde.

Birkerød søger stadig målchancerne, som da Bagger drøner igennem på højre kanten, spiller bolden ind til Hofland, som desværre træffer lige på målmanden. Birkerød stadig bedst i det åbne spil, men har som halvlegen skrider frem, svært ved at spille sig til de chancer, som man for alvor kan kalde for de store af slagsen. Reduceringen til 1-2 kommer dog, da Poulsen i Hørsholm målet, taber et langskud fra Peter, som Troels er over som en høg, og kan prikke reduceringen ind. 1-2, hvor Bagger 5 minutter efter stoppes i et gennembrud, som denne gang koster gult kort og 10 minutter.

Med Birkerød i overtal resten af kampen, kan udligningen for alvor jagtes, men desværre i stedet kort efter, mål til udeholdet, da Sebastian Carlsen fra midten af banen, får lov at føre bolden helt op til Birkerøds straffesparksfelt, hvor de gul/sorte bakker, i stedet for at gå frem mod manden. Det giver i stedet frit skud, hvor en Mencke i Birkerød målet, er kommet for langt ud, og kun får en hånd på bolden, som fortsætter ind i målet. Ærgerlig fejl af målmanden, som kunne være undgået, med bedre hjælp fra sit forsvar.1-3.

Birkerød taber igen, men kan trods kampafgørende fejl, være tilfreds med sin præstation. Herfra, op med humøret drenge, 3 kampe resterer, af efterårets kampe, og med forhåbentlig flere spillere til disposition næste lørdag, vær fortrøstningsfulde, så skal der nok komme point på kontoen, inden, som træner Høegh sagde, en tiltrængt vinterpause venter, hvor en større flok af spillere, igen vil være klar efter skader. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Lørdag 23.10 kl.13.30 på Birkerød stadion mod Fredensborg. Mød op og støt.

SS1: Lørdag 16.10-21 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Hørsholm U = 1-3 (0-2)

Kampen i tal: 0-1 Sofus Søndergaard (15) / 0-2 Emil Sørensen (36) / 1-2 Troels Cilius Nielsen (74) / 1-3 Sebastian Carlsen (81). Advarsel Birkerød: Magnus Hejbøl Jensen (85). Tilskuere: 75.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Mathias Kokfelt (A) – Rasmus Vagn Andersen - Jacob Østerby / Oliver Christian Carl – Nikolaj Hofland - Magnus Hejbøl Jensen - Mads Bagger - Peter Danielsen (84. William Ølshøj, debutant) / Sebastian Nejstgaard – Troels Cilius Nielsen.