Nyt nederlag til Danmarksserie holdet

image Nikolaj Hofland spillede en fin kamp på højrekanten – men det endte desværre uden sejr
31. maj 2021 kl. 09:19

Nedslåede Birkerød spillere, hang med hovederne, efter opgøret i nedrykningsspillet, mod allerede nedrykningsdømte Avedøre. Ganske forståeligt, for historien gentog sig, fra de sidste par opgør mod Tåstrup og Union, potentielle sikre point, landede i afløbet. 2-1 vandt Avedøre, hvilket ikke var fortjent, hvis der bedømmes efter spilovertag, og bedst fodboldspil, men desværre er spillet ikke skruet sådan sammen, da fakta jo er, at det hold som har scoret flest mål til sidst, vinder uanset hvad. I det spil var hjemmeholdet effektive, hvor Birkerøds sæson svagheder over for standardsituationer igen blev udstillet, og blev det kampafgørende element, men hvor der også skulle kæmpes mod afgørende dommerkendelser (manglende), fra kampens dommer Gustav Olsen, et ophav, holdet fra Birkerød desværre heller ikke har været alt for heldige med sæsonen igennem.

Ingen klynken herfra, men simpel fakta, for da Bagger, kort inde i 2.halvleg, med 2 hænder i ryggen trykkes ned bagfra, inde i straffesparksfeltet, undlader Olsen at fløjte kæmpe straffesparket, for derefter senere at tildele hjemmeholdet et i stedet, da en bold rammer Magnus Hejbøl på skulderen, hvor der endda var tvivl om, at det foregik inde i det kriminelle felt. Eller da Birkerød lige inden pausesignalet, snydes for et groft frispark (straffespark), begået lige omkring det store felt, en forseelse alle på anlægget kunne se, men desværre ikke Gustav Olsen, eller hans folk på linjerne. Forståelige protester, både fra træner Gall, og Magnus, gav gule kort, hvilket bringer Magnus i karantæne til førstkommende lørdags kamp mod Tårnby FF. Magnus, som spillede sin kamp nummer 110, og i disse coruna restriktions tider, stadig må vente lidt endnu, med sin jubilæums hyldest, men kære Magnus, du er ikke glemt.

Kampen i Avedøre starter livligt, med en lang Avedøre pasning nedefra, frem mod højreflanken, hvor der afsluttes prompte på målmand Mencke, som var i aktion straks fra start. Men hvor det indledningsvis var ganske jævnbyrdigt, overtog de gul/sorte, mere og mere af initiativet, som halvlegen skred frem. Meget af Birkerøds opspil, i kampens første halve time, forgik på højreflanken, hvor unge Nikolaj Hofland, fik sin sag for, ved både at skulle agere back og wing, på samme tid, en krævende opgave, der blev løst med bravour. På et af disse raids ned af flanken, får ”Hof” driblet sig fri ved mållinjen, hvor han finder Troels, ved nærmeste stolpe, men topscoreren misser den store chance, og bliver i situationen desværre skadet igen, og må lade sig udskifte med Sebastian Nejstgaard. Birkerød virkelig i angrebsproblemer for tiden, hvor Jakob Sten og Peter Danielsen også er ude med skader.

Da den halve time rundes, kampens bedste Birkerød angreb, hvor bolden bliver spillet rundt på hele Avedøres banehalvdel, inden den sendes ud til ”Hof”, som finder Sebastian i feltet, som også må se sin direktør forvandlet til ingenting, hvorefter bolden lander hos Vollesen, som drøner sin afslutning lige over mål. Samme ”Volle”, som straks efter spilles fornemt fri af Christopher, på venstrekanten, kommer fri mod målet, men plaffer lige på målmand Lucas Thers. Et Birkerød mandskab som broderer og spiller fint, hvor Bagger trækker sig fri til skud, men uden ordentlig snert i afslutningen. Avedøre har sin første egentlige chance, kort før pause, da et skud udefra, blokeres af Rasmus, hvorefter bolden i en bue suser over hovedet på målmand Mencke, men heldigvis også lige over målet. 0-0 ved pausen, kunne zebraerne prise sig lykkelige for, over for en ineffektiv modstander, når det gjaldt om at sparke læderet i kassen.

2.halvleg bliver en tro kopi, af sidste halvdel af første, med Birkerød på bold og i dominans, hvor Bagger snydes for sit straffespark, som kunne have givet en andet kampbillede. Samme Bagger, som kort efter i banens venstreside sendes i friløb mod målet, men desværre overplacerer sin afslutning mod målets fjerneste hjørne. Stor chance, hvor Birkerøds fans efterhånden tvivlede på, om det overhovedet skulle lykkes at score mod bundholdet. En ny kæmpechance kommer, da Vollesen sender et frispark til feltet, som Sebastian kommer højest på, men afslutningen pandes på undersiden af overliggeren, hvor man for en gang skyld savnede VAR, for at se om bolden havde krydset målstregen. Det skete lige efter at hjemmeholdet var reduceret til 9 markspillere, efter Baboucarr Baldeh, havde modtaget 2 gule kort inden for 3 minutter.

Det burde kunne åbne op for endnu en afgørende chance til Birkerød, men i stedet hjørnespark til Avedøre modsat, situationer som har gjort ondt på de gul/sorte masser af gange i løbet af sæsonen. Desværre også her, hvor bolden i bagrummet, alt for let kan heades i kassen, nærmest første gang, Avedøre er på Birkerøds banehalvdel. Med 25 minutter tilbage, stadig masser af tid, til at score mål, mod et hold i undertal. Men et paralyseret Birkerød mandskab formår ikke at udnytte dette, før det er for sent. Den afgørende udligningschance kommer ikke, hvor Avedøre pludselig bliver farlige i slutningen af opgøret, med et tørt hug, lige over Birkerød opstanderen. Derefter det famøse straffespark, og 2-0, inden indskiftede Emil Hejbøl, kosmetisk kan reducere til slutcifrene 1-2, da han flot hovedsnitter et indlæg fra højre i nettet, til sit første senior 1 mål.

Glæde i zebra folden i Avedøre, som fik deres første sejr i 15 kampe, og med et ”vi ses i sjællandsserien”, til Birkerød folket, da de forlod anlægget. Lad os håbe de ikke får ret. Næste lørdag spilles der på Birkerød stadion mod Tårnby FF, fra kl.13.30. BF. Birkerød fanklub

DS nedrykningsspil: Lørdag 29.5-21 kl.12.00 på Avedøre stadion: Avedøre – Birkerød = 2-1 (0-0)

Kampen i tal: 1-0 Patrick Nordahl Bryld (67) / 2-0 Patrick Nordahl Bryld (90, straffespark) / 2-1 Emil Hejbøl Jensen (93). Birkerød advarsler: Benny Gall (45) - Mads Nanni Serop (47) - Magnus Hejbøl Jensen (89, og i karantæne mod Tårnby FF). Tilskuere: 50.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Nikolai Hofland – Rasmus Vagn Andersen – Mathias Kokfelt (A) – Mads Nanni Serop (87.Emil Hejbøl Jensen) - Christopher Nejstgaard / Tobias Lawætz Hansen – Magnus Hejbøl Jensen – Simon Vollesen / Mads Bagger/ Troels Cilius Nielsen (23.Sebastian Nejstgaard)