Sæsonen sluttede med sejr

image Troels Cilius Nielsen blev dagens man off the match med et vaskeægte hattrick
16. juni 2019 kl. 19:21

Sommerens vejrguder, var af den ubehagelige slags, da sidste runde af sæson 2018/19 i DS rækkerne skulle afvikles. At det regnede, har man tit måtte leve med om sommeren, men da der samtidig var både lyn og torden på vejr programmet, stillede tingene sig noget anderledes, da reglerne for at spille fodbold, når det buldrer og brager, er forbudt i dagens Danmark. Sådan var vejr situationen, helt frem til kl.15.30, hvor kampen mellem Birkerød og BSF, skulle tage sin begyndelse, men heldigvis bedrede vejret sig efterfølgende, og i Birkerød kunne der spilles fodbold med en halv times forsinkelse, med kampstart kl.16.00, hvor der andre steder i øst, helt måtte tyes til aflysninger.

Birkerød kunne med en sejr, selv begrave alle spekulationer, omkring den næstsidste plads i rækken, som eventuelt kunne give ned-ryknings spil, hvilket blev gjort effektivt og kontant, med en fuldt fortjent 3-2 sejr, over et Ballerup Skovlunde mandskab, som man endelig fik skovlen under, i sæsonens tredje forsøg. Grotesk nok, viser situationen nu, at der måske slet ingen nedrykning bliver fra rækken, da Odsherred fra DS pulje 2, trækker sit hold ved sæsonslut. Hvis Skovshoved klarer frisag i 2.Division, hvilket alt tyder på, kan også jumboen fra Birkerøds række, Tåstrup, pludselig klare frisag, hvis de formår at besejre Kastrup, fra den anden DS pulje, i en direkte duel, hvor taberen rykker ned, i enten SS eller KS. Skulle Skovshoved rykke ud, rykker også samtidig Tåstrup og Kastrup direkte ud. Forvirret, nej vel.

Vejret bedrede sig over Birkerød stadion, hvor mange imidlertid havde valgt inde klima, og Le Mans, hvilket gav masser af plads på udsigts højen, hvor 4 fans fyldte det hele, og trodsede den regn, som aldrig kom. Dem som blev hjemme, gik glip af en ganske underholdende forestilling, hvor begge mandskaber jagtede sejren, med en god gang offensiv fodbold. Trænerne Gall, har hen over foråret, fået sit hold til at spille en gang pænere fodbold, hvor positions spillet fra mand til mand, gør det sjovere at se på, og som også skaber langt flere målchancer, end det tidligere var tilfældet. Holdet har da også både scoret flere mål, og fået betydelig flere point, end tilfældet var i første halvdel af turneringen, og da det defensive også har bedret sig væsentligt, er Birkerød sammen med Karlslunde forårets fjerde bedste hold.

I lørdagens kamp mod BSF, får Birkerød dagens første chance, da en bold i feltet heades ned for fødderne af Troels, der tæt under mål, ikke får ram på den lille drilske. Det skulle han imidlertid få senere. Minuttet efter, hvor viseren viste 8, stor chance til BSF i midtfeltet, men målmand Dimitrije er på plads, og redder forsøget, og igen kort efter, Troels på færde, som trækker sig fri på venstrekanten, men i yderfeltet, drøner sin afslutning forbi mål. Så var man i gang, hvor der bliver lidt stillings krig foran målene, inden Vollesen laver lækre ting på midten af banen, inden Heise bliver sendt af sted, med en super aflevering på venstre kanten. Heise lægger flot bolden ind til feltet, hvor Vollesen selv er suset med frem, men Simons flade afslutning går lige forbi Patrick Johansens mål. Super flot fodboldspil.

BSF leger også med i kampen, hvor et lumsk skud udefra, giver problemer for Dimitrije i målet, som har svært ved at holde den våde kugle, som tabes, hvor returbolden er tæt på scoring, som Dimitrije og en forsvars kollega i fællesskab får afværget i anden omgang. Birkerød presser på for scoring i slutningen af halvlegen, hvor Magnus spiller indenom til Troels på kanten, men afslutningen i feltet, går lige forbi målets modsatte stolpe rod. Sekunder efter Cilius på spil igen, som lige akkurat når en bold på baglinjen, som i samme moment smækkes mod midt feltet, hvor en helt fri Heise imidlertid slet ikke rammer den høje bold, og den store chance. I stedet i halvlegens sidste minut, udeholdet i front, da en lang bold op mod Birkerød målet, fejlbedømmes af Dimitrije, som giver gratis chancer på stribe, hvor topscorer Emil Tidemand i anden omgang, langt udefra, kan score i tomt mål, bag den flakkende Birkerød keeper. Surt show, og udeholdet til pause føring, bestemt ikke helt efter fortjeneste.

Det bliver der rådet bod på, straks efter pause energi drikken, da Hejbøl finder Troels på venstrekanten, og denne tredje gang, er lykkens gang, hvor der ingen pardon er fra Birkerød topscoreren, som fra kanten af yderfeltet, knalder udligningen ind i det lange hjørne. fuldt fortjent 1-1. Målet giver hjemmeholdet mod på mere, og ikke langt tid efter, er holdet i landets smukkeste fodbold trøjer i front, efter en genial aflevering af anfører "Alex". En høj bold ud på venstrekanten, hvor Troels befinder sig godt, og denne gang afdribler sin direkte modstander, inden han i samme position som ved udligningen, igen knalder læderet fladt ind i langt hjørne. Flot scoring, efter fornemt forarbejde af Alexander, og på 7 minutter er kampen vendt, og 2-1 til Birkerød.

BSF bliver også farlige, men mere på Birkerød fejl, som da Rasmus clearer et hovedstød, som flyver i den forkerte retning, og durk ind i eget felt, til en helt fri BSF'er, som imidlertid tonser gigant chancen over mål. Den underholdende kamp, skæmmes i perioder af alt for voldsomme tacklinger, som ikke styres for godt af dommer, og linjedommeren ved udskiftnings boksene. Som da Icare stemples ned, men lige inden har nået at spille "Dino" helt fri mod målet,  hvor der undlades at bruge fordels reglen, og spillet i stedet stoppes til et frispark, som katastrofalt nok, end ikke udløser et gult kort. Birkerød fortsætter dog ufortrødent sin vej mod BSF målet, og 3-1 scoringen kommer da også, da Vollesen modtager en fin bold på venstrekanten, leger kispus med et par modstandere, inden bolden sendes præcist til Cilius i feltet, som resolut knalder til kuglen, og pang, et vaskeægte hattrick, og turnerings mål nummer 18 er en realitet.

Birkerød i dominans i slutningen af kampen, hvor der er chancer til flere mål, hvor både Simon og Troels får gode scorings positioner, men hvor der pludselig ud af ingen ting er reduceret til 2-3, på et dumt mål, hvor koncentrationen i Birkerød defensiven for en stund svigter. Rasmus Larsen siger tak, og reducerer til 2-3, og med 5 minutter igen, pludselig unødvendig spænding om kampens udfald. Heldigvis ikke flere dumheder, i den gul/sorte defensiv, hvor den fortjente sejr, sikkert kan trilles i land.

Et flot forår, krones af med flot spil og fortjent sejr, og herfra ønskes en god sommer ferie, til alle omkring senior 1, hvor håbet fra Birkerød fanklub må være, at se holdet intakt, når det går løs med pokalfodbold i August måned. BF. - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 15.6-19 kl.16.00 på Birkerød stadion: Birkerød - BSF = 3-2 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Emil Tidemand (44) / 1-1 Troels Cilius Nielsen (46) / 2-1 Troels Cilius Nielsen (52) / Troels Cilius Nielsen (80) / 3-2 Rasmus Larsen (88). Birkerød advarsel: Alexander Augustesen. Tilskuere: under 100, i endnu en gratis entre'.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Icare Djiki Gnezeko - Rasmus Vagn Andersen - Mathias kokfelt - Sebastian Tschorn Ramsing (64.Elias Asidah With) / Magnus Hejbøl Jensen - Alexander Augustesen (A) - Simon Vollesen / Frederik Heise - Troels Cilius Nielsen (92.Jacob)  - Niklas Toft Kristiansen (84.Frederik Bülow).