Menu

Senior 1 smed to point i sidste øjeblik

image Jakob Sten udlignede for Birkerød – her på vej til pause i Allerød idrætspark i sidste sæson.
Birger Flannov
24. august 2021 kl. 16:07

Første hjemmekamp i den nye sæson, og allerførste kamp på Birkerød stadion, for den nye træner duo, Steven og Thomas, hvor Thomas selvfølgelig adskillige gange har optrådt som spiller. Også første gangs optræden, for Mads Kirkegaard, som endda debuterede med en scoring, som lignede et sejrsmål indtil sidste sekund, i en 2-2 kamp, som hjemmeholdet burde have vundet. Emirhan Vurucu, skulle også have haft sin hjemmebane debut, men måtte halvskadet holdes på bænken i hele kampen.

I forhold til kampen ude i Glostrup, var 4 nye med i 14 mands truppen, Peter Danielsen, Oliver Carl, Mads Kirkegaard, og Magnus Høgh, som vendte tilbage i målet efter sin skadespause. De erstattede til denne kamp, Tobias Lawætz, Jess Broby, Mads Mencke, og den lyskeskadede Troels Cilius.

Albertslund var dagens modstander, som havde tabt sin premierekamp 1-2 hjemme mod Hørsholm, og lignede en forhånds modstander, som Birkerød kunne vinde over. Men hjemmeholdet fik det svært, mod nogle store fysiske Albertslund spillere, som Birkerød på dagen ikke var helt dygtige nok, til at spille bolden rundt om, og skabe chancer, via deres bedre tekniske kunnen. Så 2-2 endte opgøret, hvilket holdet fra vestegnen var jublende lykkelige for, hvor Birkerød tabte 2, og Albertslund vandt 1 point.

Hjemmeholdet får en skidt start på opgøret, hvor AIF får serveret en gratis chance på et sølvfad, da ”Balle” og anfører Kokfelt, ikke kan blive enige om at cleare en bold i midt feltet, og Casper Flyvholm siger tak for dagens gode tilbud, og banker bolden i kassen, fra tæt hold. 0-1, men masser af tid til at vende opgøret, hvor ”Balle” og Jakob Sten forsøg minutter efter, blokeres i AIF feltet. Så kommer Birkerød udligningen, hvor Vollesen viser initiativ med forsøg mod mål, som blokeres, men hvor også Jakob Sten er hurtigste mand over riposten, og viser målnæse, ved at knalde udligningen hårdt og højt i målet. 1-1, efter 17 minutter, hvor dagens fremmødte herefter, forventede en del flere scoringer fra hjemmeholdets side.

Så målrigt skulle det nu aldrig blive, da denne stilling holdt til pausen, hvor Jakob Sten efter sin udligning, er tæt på at bringe sit hold foran, igen efter et Vollesen skud, som Jakob opsnapper i feltet, men afslutningen sendes forbi målet. Herefter er det hjemmeholdet som styrer løjerne, med pres mod AIF målet, hvor flere Hofland indlæg til feltet, er tæt på at blive farlige, og hvor også Emil Hejbøl er tæt på med et skud, som smyger sig forbi sidestolpen, efterfulgt af et ligeledes skud fra Jakob Sten, som sidder lige på Albertslund keeperen. Birkerød klart i teten i denne periode, hvor man burde være kommet foran i denne fodboldkamp. Imidlertid kun 1-1 ved pausen.

2. halvleg bliver noget af en ørken vandring, hvor Birkerød ikke formår at sætte sig ordentlig igennem, og styre kampen ud fra sine præmisser om at være et bedre fodboldhold end sin modstander. I pausen er Oscar Hartkopf skiftet ud med maveproblemer, til fordel for Mads Kirkegaard som kommer ind til sin debut for de gul/sorte. Ligeledes skift på højrekanten, hvor Oliver Carl erstatter Peter Danielsen, som siden skulle komme på banen igen, og brænde en direktør af en målchance.

Man skal faktisk helt frem til kampens sidste 20 minutter, før der for alvor sker noget i denne halvleg, hvor AIF tester Birkerød målet, med skud forbi målet, hvorefter også Magnus sender et langskud mod AIF målet, til hjemmeholdets første egentlige forsøg, i den hidtil begivenhedsløse halvleg. Lige efter en god Birkerød chance i midt feltet, som imidlertid træffer lige på målmanden, efter et godt Oliver Carl gennembrud på højreflanken. Med 12 minutter igen, tackler Alek Bakalarz for hårdt på sin modstander, og vises ud i 10 minutter, noget som kunne blive til en kampafgørende fordel for Birkerød. Målet kommer da også på det efterfølgende frispark, hvor forseelsen blev begået, et frispark debutanten Mads Kirkegaard tager sig af. Det hårde skud træffer lige på målmanden midt i målet, som imidlertid godt og grundigt får fumlet med bolden, som lander bag ham, til et regulært målmandsdrop.

Skidt, pyt, et mål er et mål, og med 2-1 på måltavlen, lignede det nu en hjemmebanesejr. 5 minutter efter spiller Rasmus Vagn med musklerne i sit eget målfelt, hvor modstandere i 2 tilfælde falder på halen, hvor den sidste episode, godt kunne ligne et straffespark, hvilket Albertslund bænken også syntes, med højlydte protester mod dommeren, som sluttelig kostede gult kort til bænken. Igen kort efter, burde kampen være afgjort, da Peter Danielsen får den ultimative chance efter et indlæg, men helt fri foran kassen, brændes direktøren. Ærgerligt og synd for Peter, der mere end nogen anden trænger til en scoring.

I denne hektiske slutfase får Peter og Oliver straks efter mulighederne i Albertslund feltet, hvor Albertslund keeperen, kontra blokerer chancer ud i feltet, i kampens overtid. Kampen skulle og burde være lukket, men i stedet, noget af en kold spand vand i hovedet på Birkerød lejren, da Kücükkartal fra AIF udligner til slutcifrene 2-2, da han straks uden for feltet, krøller et skud forbi en mur af Birkerød spillere, hvor det flade bløde skud tager stolpe ind og i mål, på en afslutning Magnus i målet ser for sent. Op på hesten igen gutter, fortsæt det gode arbejde på træningsbanen, så kommer sejren i næste forsøg. BF. Birkerød fanklub

Next up: Fredag 27.8 kl. 18.30 ude mod Lundtofte på Lundtofte idrætsplads. Mød op og støt.

SS1: Lørdag 21.8-21 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød – Albertslund IF = 2-2 (1-1)

Kampen i tal: 0-1 Casper Flyvholm (6) / 1-1 Jakob Sten Madsen (17) / 2-1 Mads Kirkegaard (78) / 2-2 Adem Kûcûkkartal (93). Tilskuere: 100.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Emil Hejbøl Jensen – Rasmus Vagn Andersen – Mathias Kokfelt (A) – Sebastian Tschorn Ramsing / Peter Danielsen (46.Oliver Christian Carl) – Magnus Hejbøl Jensen – Oscar Hartkopf (46.Mads Kirkegaard, debut) – Simon Vollesen – Nikolaj Hofland / Jakob Sten Madsen.