Surt point tab i Rødovre

image Målscorer og næsten matchvinder, Benjamin Bennett
Birger Flannov
11. september 2022 kl. 17:15

Det gamle Espelunden stadion i Rødovre, hedder nu om dage tømrermester Jim Jensen park, da en lokal håndværkermester købte stadion navnet, for en 3 årig periode i 2020, for 180.000 kr. På denne fine gamle arena, skulle Birkerød i kamp mod Avartas næstbedste fodboldspillere, hvor en sejr helst var påkrævet, hvis man vil op og spille med, hvor tingene er allersjovest. Først lige en berettiget rettelse fra sidste uges kamp mod Rudersdal, hvor assistenten, med indlægget til den fremragende Ysbæk udligning til 1-1, ikke hed Nikolaj Hofland, men derimod Sebastian Tschorn Ramsing, hvor vi iler med en undskyldning til ”Balle” herfra.

Avarta spiller med sit 1.hold i DS, og er så rykket op i sjællandsserien med de næstbedste, som Birkerød skulle møde denne lørdags middagsstund. Ganske imponerende af Rødovre klubben, som at dømme efter de første par kampe, dog nok får en svær sæson i rækken. De grønne Avarta spillere, fik dog lidt håb og tro på tingene, da de med en sidste minuts udligning til 1-1, lige fik ødelagt weekenden, for en flok skuffede Birkerød spillere, og tilskuere.

Den kamp skulle Birkerød nemlig have vundet, som det bedste fodboldhold, men når der ikke bliver scoret, på selv de allerstørste chancer, vindes fodboldkampe sjældent. I forhold til sidste kamp mod Rudersdal, hvor holdet præsterede sæsonens hidtil bedste, nåede holdet slet ikke op på samme niveau, denne fine efterårsdag, hvor der blev spillet alt for langsomt, og hvor man havde svært ved at holde fast i bolden, som blev tabt alt for hurtigt, hvilket kostede mange fejl, som en ganske ordinær, men godt kæmpende modstander, konstant lurede på, med lange bolde og kontraer.

Indledningsvis foregår det meste af spillet på Avartas banehalvdel, uden det kaster gul/sorte chancer af sig, hvorimod hjemmeholdet allerede i kampens indledning, havde en farlig aktion foran tilbagevendte Menckes mål. Første farlige Birkerød forsøg mod mål, kommer fra flittigt skydende Bennett, som Avartas lange keeper, kommer godt ned og parerer, og kort efter, godt diagonalskift fra Hofland over mod Sylvester, hvis aflevering mod midtfeltet, desværre er en anelse for højt, som Jakob Sten kun når med hårtotterne. Assistent træner Høegh, som igen figurerede i startopstillingen, får korrekt gult kort, og 10 minutter udenfor midt i halvlegen, hvor det manglende midtbane led, giver hjemmeholdet mere spil med bolden, med en del indlæg til Birkerød feltet.

Alligevel bliver der plads til en god Birkerød mulighed, i undertals perioden, da Willer i banens højreside, i et gennembrud, går direkte mod kassen. På kanten af feltet, kommer Willer afgørende fri af sin hængende modstander, men hægtes åbenlyst, kommer ud af balance, og kikser sin åbne afslutning. Hverken dommer eller linjedommer, så dette soleklare straffespark, hvor Willer desværre også selv manglede, hvad der åbenbart skal til i sådanne situationer, nemlig at falde i feltet. Ærgerligt for Willer, som oplevede mere modgang lidt senere, da han sidst i halvlegen, måtte udgå, med noget der lignede, en forhåbentlig ikke slem knæskade.

Kampens detalje og højdepunkt, set med de gul/sorte briller, kommer i halvlegens sidste minutter, da Kokfelt fra sin højre position, langt fra målet, vælger at slå det lange indlæg til feltet, frem for at spille bolden videre ned langs højreflanken til Hofland. Den disposition var snus fornuftig, da den lange aflevering ind i midtfeltet ligger perfekt til Benjamin Bennett, som mellem 2 modstandere stiger til vejrs, og stanger sit fjerde sæson mål i kassen. Fortjent 1-0 til Birkerød ved pausen, hvor sensommervejret var helt klart bedre, end fodboldspillet på den ellers udmærkede grønsvær.

De kloge fodbold individer på tilskuer pladserne, er i pausen enige om, at denne kamp skal Birkerød vinde, mod et ineffektivt Avarta mandskab, som da også kun havde scoret 2 mål hidtil, i sine 4 opgør. I pausen skiftes Sebastian Nejstgaard ind, til noget mere power i front, og får straks en stor åben hovedstøds chance, midt for mål, som desværre misses, på et ellers godt Thomas Høegh indlæg fra venstre. 2-0 her, og den kamp havde med garanti været afgjort. Kort efter må Mathias Kokfelt desværre også udgå med en skade, i noget der efterhånden ligner en helt lazaret af skader, for den stakkels træner duo, der skal udtage hold.

2.halvleg er langt hen ad vejen, noget af en ørkenvandring, hvor Birkerød har bolden det meste af tiden, uden dog at være specielt gode til bare at sætte en håndfuld afleveringer sammen. Et defensivt orienteret hjemmehold, har nok at gøre med at forsvare sig, men lukrerer på de lange bolde, mod en enlig frontløber, når Birkerød taber bolden, uden det af den grund giver målmand Mencke det store sved på panden, i noget der for ham på dette tidspunkt, lignede en sikker clean sheet, men sådan skulle det som bekendt jo ikke gå.

Kampens Birkerød tilskuere venter bare på endnu en scoring, som definitivt kan lukke opgøret, og chancerne kommer da også til det. 10 minutter før tid, får Bennett en stor åben skudchance, på kanten af feltet, men den frie skud mulighed sendes forbi målet. Her i slutningen af opgøret, kommer hjemmeholdet længere frem på banen, i jagten på udligning, som også åbner op for Birkerød bagude. Måltavlen viser 89, da debutant Victor Petersen, fra sin venstre position, smider et perfekt indlæg til midtfeltet, hvor en total fri Bennett, misser kæmpechancen, ved igen at sparke forbi målet. Super ærgerligt, da det samtidig kostede sejren kort efter, hvor også anfører Mickey i en hektisk slutfase, redder en bold på vej i mål til hjørnespark.

En lang bold op af banen daler over hovederne på Birkerød forsvaret, og sender 2 grønne modstanderne af sted mod målet, hvor den ene, ikke målscoreren, var i tydelig offside position, hvilket linje dommeren, som ikke var fulgt med linjen var opmærksom på. Fri løberen sættes uden for feltet sikkert og flot i mål, helt ned ved Menckes stolpe rod, til de uventede slutcifre af 1-1. Kæmpe jubel hos Avarta spillerne over det uventede point, og hængemule i Birkerød lejren, som desværre ikke var skarpe nok i de afgørende afslutninger på dagen, som slutter dramatisk, med et grimt sammenstød i Birkerød feltet, med Tobias Lawætz involveret. Birkerøds bedste på dagen, kommer efter noget tid heldigvis helskindet på benene igen.

Birkerød spiller uafgjort for tredje gang i sæsonen, i en kamp, som får en side i glemmebogen, hvor der hurtigt ses frem mod torsdagens kamp mod sidste sæsons lykke modstander fra Fredensborg, hvor der kan håbes på, at skadede spillere bliver klar til kamp.

OBS: vær opmærksom på, at kamptidspunktet på torsdag er rykket frem til kl.18.00, men måske allerede kl.17.45, da kampen, grundet mørket, sættes i gang, når spillerne er klar. Så kom i god tid, til desværre sidste græskamp på hjemmebanen, inden kunstgræsset venter, til efterårets sidste 4 hjemmekampe. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 15.9 kl.18.00 mod Fredensborg på Birkerød stadion.

Kampen i tal: 0-1 Benjamin Bennett (42) / 1-1 Emmanuel Cbondo (90) Birkerød advarsel: Thomas Høegh (23). Tilskuere 80.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Tobias Lawætz Hansen – Mickey fagerlind Nielsen (A) – Mads Nanni Serop / Mathias Kokfelt (51.Christopher Nejstgaard)) – Thomas Høegh - Emil Stanley Willer (39.Victor Petersen, debutant) – Sylvester Lundberg Odgaard (45.Sebastian Nejstgaard) / Nikolaj Hofland - Jakob Sten Madsen – Benjamin Bennett.