Ærgerligt nederlag til U15 pigerne i pokalfinalen

image En af kampens store profiler, Luna Fæster Buch, runder en Greve spiller
Henrik Busch
25. maj 2017 kl. 22:42
Der var flot fremmøde og høj stemning på tilskuerpladserne på Birkerød Stadion, da Skjold Birkerøds stærke U15-piger spillede deres første pokalfinale. Det blev desværre til et ærgerligt 3-1 nederlag, så det var Greve som velfortjent kunne tage pokalen med hjem.

Skjold Birkerød og Greve kæmper her i foråret om førstepladsen i DBU Sjællands bedste U15 række, hvor kun en marginal målforskel skiller dem før de sidste kampe. Så der var lagt op til pokalbrag på en flot forårsaften.

Birkerødpigerne har i de forløbne år fået skabt en bred og sammenspillet trup og har i denne sæson nået et nyt ”level” – ikke mindst taktisk og i pasningsspillet. Greve har vist sig at være en vanskelig modstander – tekniske dygtige, god bredde og især med et par meget stærke spillere på kanterne, som kræver fuld opmærksomhed.

Greve lagde fra første minut et hårdt pres, der efter 7 minutter udløste en scoring. Birkerødpigerne holdt moralen oppe trods det tidlige mål og reducerede blot tre minutter senere. Et signaturmål, som vi har set mange af i denne sæson – en dyb stikning fra en af midtbanespillerne, i dette tilfælde Laura Malle, til Louise Andersen. Der er få som kan følge Louise i den situation og som ofte før scorede hun resolut. Målet var startskuddet til et kvarter, hvor holdet spillede op til sit bedste med Greve på hælene. Flotte detaljer og godt kombinationsspil ikke mindst i højre side fra Thea Liisborg, Caroline Winter Nielsen og med Luna Fæster Buch som lige-ved-og-næsten afslutter ved flere lejligheder. Forsvaret stod godt og Freja Solgaard i målet er altid garant for redninger når det brænder på. Ærgerligt fik Greve et frispark tæt på feltet hen mod pausen og scorede, og holdene gik derfor til pause efter en halvleg i højt tempo og med en 2-1 føring til Greve.

Tempoet gik lidt ud af kampen i anden halvleg, Greve pakkede sig godt sammen i forsvaret, holdt stadig et stærkt pres på fløjene og fik bragt sig på 3-1 i midten af halvlegen. Birkerød fik et mål annulleret 10 minutter før tid efter en (efter hjemmepublikummets mening) tvivlsom dommerkendelse. Greve holdt rutineret stand de sidste minutter og kunne fejre en fortjent pokalsejr.

Thea Liisborg blev efter kampen kåret til Årets Pokalfighter

Det er ikke hvordan man falder, der viser hvem man er. Det er hvordan man rejser sig op. U15-pigerne er to dage efter pokalkampen allerede på benene igen og er draget til Nordjylland for at deltage i et stort internationalt stævne. Frem mod sommerferien venter de afgørende kampe i forårsturneringen mod Greve og Frederikssund. Førstepladsen er inden for rækkevidde og holdets betydelige fanskare er ikke i tvivl – der venter flere sejre for pigerne og trænerteamet i denne sæson – og måske venter der også pokalsejr i en fremtidig sæson.