Birkerød i nullert

image Niklas "Dino" Kristiansen og holdkammeraterne spillede en fin 0-0 kamp mod Køge Nord
28. oktober 2019 kl. 09:15

Efteråret er over os, hvor der snart skrives November, hvilket igen betyder, af de danmarks serier, som vores lokalhold fra Birkerød jo er en del af, meget snart kan holde en lang vinterferie fra turnerings fodbold. Næstsidste runde blev afviklet i weekenden, hvor Birkerød på hjemmebanen, tog imod oprykkerne fra Køge Nord. I en turnerings form, hvor holdene møder hinanden 3 gange, var det anden gang, disse 2 hold mødte hinanden, og Birkerød havde i den grad, noget som skulle revancheres. Første opgør på Køge kanten, for et par måneder siden, endte nemlig med en øretæve på 0-6, og sådanne lussinger vil man altid gerne vaske af sig.

Det lykkedes delvis, via et 0-0 resultat på Birkerød stadion, og så må vi jo bare vente med den endelige revanche, indtil holdene mødes for tredje og sidste gang, på Rishøj stadion, når kalenderen siger 2.maj 2020. Køge Nord udgaven, er jo netop en udløber af det tidligere Rishøj, som Birkerød har mødt adskillige gange, men i den nuværende status, var det første gang klubben under nyt navn, optrådte på Birkerød stadion. Et 0-0 resultat i et fodboldkamp, er sjældent noget, som ophidser sindene voldsomt, men der kan sagtens være undtagelser, og en af dem, var kampen på Birkerød stadion, som bestemt ikke var kedelig. For i en yderst jævnbyrdig kamp, blev der i perioder både vist godt fodboldspil, krydret med masser af halve og hele målchancer.

Efter sidste uges sejr over Tåstrup, havde Birkerød mandskabet, fået selvtilliden og troen på egne evner tilbage, hvilket sagtens kunne ses, mod et Køge mandskab, som havde mistet noget af opryknings gejsten, med bare en sejr i de sidste 6 opgør. Udeholdet er dog mest på bold og spil indledningsvis, hvor Birkerøds bedste forsøg, er et Troels Cilius langskud efter 13 minutters spil. Trods en del af spillet, får Køge først sine chancer, da uret runder de 20 minutter, hvor et hjørnespark giver en dobbelt chance tæt under målet, hvor  Dimitrije napper det første forsøg, hvorefter returen lander hos samme Køge spiller, der fra få meters afstand hamrer mega chancen på overliggeren.

Omkring den halve time får Troels chancen på en stikning frem i banen, hvor Køge målmand Emil Løfgren imidlertid kommer godt ud, og tvinger Troels ud i højre siden af feltet, hvor afslutnings vinklen bliver for spids, men i stedet bliver et indlæg til Bagger, som afslutter lige på Løfgren, med en forkølet venstre skøjte. Herefter spiller Birkerød udmærket fodboldspil, med flere gode kombinationer, og slutter halvlegen klart bedst af, med gode langskud af Simon Vollesen, og ikke mindst af Mads Serop, der får virkelig godt træf på sit langskud, som tvinger Køge keeperen ud i en liggende redning, tæt på stolperoden, som efterfølgende sætter pres på Køge defensiven, med 3 hjørnespark på stribe, som dog aldrig kaster den helt store fare af sig. Hvor Birkerød også forgæves, for anden hjemmekamp i træk, appellerer og snydes for et straffespark, for en klar "hands" i feltet. Helt lige ved pause, hvor udeholdet startede bedst, mens hjemmeholdet sluttede bedst af.

Hvor også Birkerød som boldholdere kommer bedst ud til den nye halvleg, inden et Lawætz forsvars koks, pludselig bringer Aleksander Sepp helt fri med Dimitrije, men afslutningen bliver heldigvis for yderlig, og træffer side stolpen. Minuttet efter er den gal igen, hvor samme Sepp kommer fri, men heller ej denne gang er træfsikker nok, med skud forbi kassen. Store chancer til udeholdet, og sådan en fik hjemmeholdet også midt i halvlegen, da Niklas "Dino", som spillede en rigtig fin kamp, fra sin venstre kants position, får lagt en super skruet bold ind til midt feltet, hvor en helt fri Troels Cilius, imidlertid hel kikser på en afslutning, han ellers plejer at have godt styr på. I en kamp som bølger frem og tilbage, hvor Køge får chancen, med skud fra kanten af feltet, som Dimitrije sikkert tager sig af.

Med 20 minutter igen skiftes Bagger ud med energi bundtet Sida, hvilket altid kan give problemer for modstanderne, og Sida bidrager da også med stort løbearbejde, og pres på modstanderen, som er med til at give Birkerød initiativet i kampens sidste kvarter, hvor et godt Birkerød angreb, med Troels som sidste assistent, med en bold ud til "Dino", på højrekanten af feltet, som hamrer sit skud mod mål, men reddes under overliggeren af målmand Løfgren, hvorefter bolden falder ned i feltet, og efterfølgende nærmest reddes på selve målstregen på riposten.

I slut fasen jagter begge hold sejren, i den underholdende kamp, som ikke havde lokket mange folk af huse, hvor en halv kraftig mild efterårsstorm, heller ej gjorde forholdende helt ideelle, for de aktører, som skulle styre den lille runde. Med et minut tilbage, får Køge Nord sendt et godt yderligt skud mod Birkerød målet, som Birkerøds sidste sikre skanse denne eftermiddag, Dimitrije, flot kommer ned og parerer væk. Lidt inde i overtiden modsat, Birkerød presser på, og får under stor tumult bugseret bolden i mål, men kun for at se målet blive annulleret for offside.

Birkerød og Dimitrije holder nullet for første gang i sæsonen, og kan være tilfreds med præstationen, hvor især Mads Serop spillede en stor kamp i det centrale forsvar, men hvor også "Dino" og "Volle", bidrog med meget, i en helt igennem flot holdpræstation, som må give masser af selvtillid inden sæsonens sidste kamp mod Allerød, et opgør, som helst ikke må tabes. Lørdag kl.13.30 på Birkerød stadion. BF - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 26.10-19 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød-Køge Nord FC = 0-0

Birkerød advarsler: 0

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Alexander Frost Rasmussen - Tobias Lawætz Hansen - Mads Nanni Serop - Elias Asidah With / Mads Bagger (71.Bill Gielsager Sida) - Oscar Hartkopf - Simon Vollesen (A) - Magnus Hejbøl Jensen - Niklas Toft Kristiansen / Troels Cilius Nielsen.