Birkerød tabte lokalopgøret

image Birkerød og Oscar Hartkopf tabte atter. I næste uge venter Roskilde KFUM.
22. september 2019 kl. 20:38

Der var klubdag på Birkerød stadion, hvor der blandt andet blev hygget med kager, og salg af brugt fodboldudstyr og halstørklæder, og hvor man også kunne spotte klubbens nyindkøbte bord/bænke arrangement, til fremme for hygge og komfort på stadion. Fine initiativer, inden det gik løs med dagens hovedret, danmarksserie opgøret, mellem vores egne gul/sorte drenge, og næsten topholdet fra Ledøje Smørum. Birkerød var uden sin sygdomsramte målscorer Troels Cilius, et slemt handicap, for et hold, som for tiden i forvejen leder med lys og lygte efter scoringer, og som da også for tredje gang i træk, måtte forlade banen uden scorede mål.

I strålende sensommervejr, var LSF nemlig så ugæstfri, at tage alle 3 point med retur til Københavns området, via en 1-0 sejr, hvilket der som sådan ikke var det store tyveri i. Og så alligevel, for i en mat og jævnbyrdig fodboldkamp, uden de helt store målchancer, havde det imidlertid givet god mening, hvis begge mandskaber havde fået point, ud af dette opgør, der bestemt ikke skreg af målchancer, og velsagtens burde have endt 0-0, og dermed målløst. Udeholdet fra Ballerup egnen, var imidlertid effektive, på en Birkerød forsvars fejl, som førte til kampens eneste scoring, og havde også yderligere et par nærgående forsøg, der trods alt, hvis der skulle være en vinder, gjorde sejren berettiget.

At det var den øverste del af rækken, mod den nederste, var svær at få øje på i dette opgør, i en række, hvor alle kan slå alle, hvis alt flasker sig på dagen. Birkerød starter opgøret udmærket, mest på bolden, hvor LSF dog er ved at blive farlige med en bold til feltet efter 6 minutters spil. Ellers er det chancefattigt efter den halve time, hvor Birkerød stadig har haft sin del af spillet, dog uden at have skabt så meget som en' eneste målchance. I halvlegens sidste kvarter kommer udeholdet mere ind i kampen, hvor et skud fra distancen, som drøner over mål, til et efterfølgende hjørnespark, er det farligste som kommer fra den front. 0-0 ved pausen, er passende, hvor vejret var betydelig bedre, end hvad der kunne beskues på grønsværen, som for øvrigt stod ganske flot, og velplejet denne eftermiddag.

2.halvleg er kun 7 minutter gammel, da opgøret ser kampens eneste scoring. Et LSF angreb over højrekanten, ender hos hurtige Benjamin Madsen, som vinder mand mod mand situationen, mod Birkerød back/kanten Elias With, som mistimer sit indgreb, som giver LSF angriberen frit løb mod målet, hvor en forkølet tåhyler, er heldig med at passere gennem benene på Birkerød keeper Dimitrije. Langt de fleste scoringer mod Birkerød i sæsonen, er kommet fra modstandernes højre kant, hvor Elias uden opbakning, alt for tit bliver ladt alene i stikken, da han også samtidig skal agere den offensive kant, som er hans absolutte spids kompetence. 1-0, og stor hoppende jubel hos LSF træner Kjærsgaard, som lignede en der allerede havde vundet rækken.

Udeholdets scoring, gav efterfølgende Birkerød momentum, hvor Kokfelt fra bagkæden, med præcision, sender en lang bold op mod "Dino", som spiller 1-2 spil med Oscar, hvor afslutningen mod målet fra "Dino", sender målmand Gram på prøve, for første gang i kampen, med en liggende redning tæt på sidestolpen. Mod et underligt stillestående og tilbagetrukket udehold, leder Birkerød stadig efter den åbne målchance, som er tæt på at komme, da Magnus spiller Bagger på højrekanten, som sender bolden til feltet, hvor Jacob Sten desværre ikke helt er i balance med sin afslutning. 10 gode aggressive minutter fra hjemmeholdet, efter LSF scoringen, som også skulle blive de sidste, hvor Birkerød var i nærheden af, at true LSF målet.

Midt i halvlegen får udeholdet chancen, med angreb over venstrekanten, indlæg mod midtfeltet, som afleveres videre ud mod højre, hvor bolden i næsten fri position hagles over kassen. Birkerød har intet at skyde med, og prøver med nye offensive kræfter, i form af Heise og Sida, men heller ikke de, har det fornødne held, til at åbne, rækkens på papiret bedste defensiv. Men godt at se en skades fri Heise tilbage på banen, så åbnes der forhåbentlig snart for målsluserne igen. LSF kan uden problemer kører den smalle sejr i land, som kunne være udbygget i overtiden, da spirrevippen Emil Scott i fri position misser sin afslutning, som reddes på fornem vis af Dimitrije i Birkerød målet. Næste uge går turen til Roskilde, hvor topholdet KFUM venter, for et Birkerød mandskab, der fortsat skal tro på egne evner, så vender fodbold bøtten pludselig til gul/sort fordel. BF. - Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Lørdag 21.9-19 kl.13.30 på Birkerød stadion: Birkerød - LSF = 0-1 (0-0)

Kampen i tal: 0-1 Benjamin Madsen (52). Birkerød advarsel: Mads Serop (70). Tilskuere: 150.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Sebastian Tschorn Ramsing - Mathias Kokfelt (A)(86.Emil Hejbøl Jensen) - Christopher Nejstgaard - Elias Asidah With / Niklas Toft Kristiansen - Mads Serop - Magnus Hejbøl Jensen - Oscar Hartkopf - Mads Bagger (66.Frederik Heise) / Jacob Sten Madsen (73.Bill Gielsager Sida).