Første senior 1 sejr i hus

image Trængsel foran Birkerød's mål – det var der ikke meget af i kampens løb
29. august 2022 kl. 16:38

Det var 2 sejrsløse mandskaber, som stillede til kamp, på Lirias åbne anlæg på Skinderskovgård i Herlev, og samtidig 2 hold, som havde fået en ordentlig snitter i runden forinden. 0-7, tabte Liria i Glostrup, mens Birkerød gik ned med 1-5 på hjemmebanen mod Farum, i et ellers lige opgør. I en turnering, som netop er nystartet, skal der spilles nogle runder, inden man for alvor, kan danne sig et indtryk af holdenes styrke, men ud fra Lirias 2 første kampe, 2-5 og 0-7, kunne det ligne, at den mangeårige sjællandsserie klub, albanerne fra Liria, går en svær sæson i møde, med kun en håndfuld spillere tilbage, fra sidste sæson. På det grundlag, var det et Birkerød mandskab, som fremstod som dagens favorit, og det formåede man da heldigvis også at leve op til, via en ganske fortjent sejr på 4-1.

På de sidste dage af sommer måneden, var sol afløst af regn, forløsende nok, for alt det tørre der trænger til vand, men ikke specielt opløftende, for en flok af fodbold tilskuere, som havde valgt at tilbringe et par timer, hen over middagsstunden, med en gang sjællandsserie fodbold. Det våde uskadelige element, blev dog hurtigt glemt, da kampen blev sat i gang, og favoritterne fra Birkerød svingede taktstokken fra start, og hvor man kun ventede på dagens første gul/sorte scoringer, som dog lod vente på sig, indtil et straffespark, åbnede op for scoringerne, midt i halvlegen.

Inden da havde det været total Birkerød dominans over hele linjen, men hvor skarpheden i front, lige havde manglet det sidste. 6.minut. Et godt Birkerød angreb over højre, hvor Hofland finder Ysbæk på kanten af feltet, som sparker forbi kassen. 12.minut. Igen godt Birkerød spil, hvor Ysbæk spiller ud til ”Hof” på højrekanten, som finder en fri Bennett i midtfeltet, men en fin redning af Liria målmanden. 14.minut. Godt set aflevering, hvor Kokfelt finder Ysbæk i feltet, som ikke får helt styr på sin afslutning. 15.minut. Afrettet skud fra Hofland, som stryger lige forbi målet. 16.minut. Bennett igen fri i feltet, men en alt for svag afslutning, inden Serop tester med skud udefra, som reddes af målmanden.

Her var der spillet små 20 minutter, og udeholdet burde have ført med et par kasser, men effektiviteten var ikke i højsædet. Birkerød fortsætter dog ufortrødent, hvor Willer fra højrekanten, finder Bennett i feltet, en Benjamin, som hele tiden fandt de gode positioner, men lige manglede den sidste skarphed, når kuglen skulle sparkes i kassen. Liria har midt i halvlegen intet haft mod Birkerød målet, men et pludselig forsvars koks af Lawætz, giver hjemmeholdet en stor åben mulighed, som imidlertid helkikses tæt under mål. I stedet får Birkerød sin forløsende 1-0 føring minuttet efter, da Ysbæk gør skaden god, for sit brændte straffespark i premiererunden mod BSF, ved denne gang at score usvigeligt sikkert og hårdt, helt ude ved stolperoden. En mærkelig straffespark kendelse, som umiddelbart var lidt svært at få øje på, efter noget karambolage mellem Liria målmanden og 2 Birkerød spillere. 0-1.

Målet får Birkerød spillerne, til at slække på fart og tempo, hvilket pludselig giver Liria en periode med boldovertag, som dog ikke fører til noget, som får Birkerød målmand Mencke til at svede. Modsat producerer Birkerød stadig chancer, og en af de store tilfalder Bennett. ”Balle” kaster indkast til Ysbæk, som med en smart hæl aflevering, finder Bennett i feltet, som afdribler en modstander på tværs i feltet, til en helt åben skudchance fra tæt hold. Bennett nægter desværre at forløse kæmpechancen, for i stedet lige at tage en ekstra på tværs dribling, og så tackles bolden fra ham, i det sidste skud øjeblik. Kort efter, Benjamin igen, efter en god Kokfelt aflevering, men skuddet udefra, får Liria målmanden verfet til et hjørnespark, som Serop header over mål. Alt for smal 1-0 Birkerød føring ved pausen.

2.halvleg var knap sat i gang, før Liria får udlignet, på et drøn af et langskud, som dykker ned bag Mencke i Birkerød målet, til stor jubel for hele Liria lejren, som også benyttede lejligheden, til at kyle en halvfyldt cola dåse, over mod Birkerøds tilskuere, som ramte Sylvester Odgaard. En skadet ”Sylle”, som så på fra sidelinjen, og fik sukkerstadset ud over sine lyse bukser. Tåbelig episode, og 1-1 på måltavlen, noget af en dukkert for et Birkerød mandskab, i ellers total dominans. Udligningen giver hjemmeholdet gejst og tro, og kampen forbliver helt lige, de næste 20 minutter, hvor Birkerød ikke for alvor formår at udfordre Liria målet, i samme grad som i 1.halvleg.

Det skulle da komme, da stopuret stod på 64 spillede kamp minutter. Birkerød får sat et godt angreb sammen over venstrekanten, hvor Ysbæk sluttelig assisterer en fri Bennett, i feltets venstreside. Og endelig, et befriende mål fra Benjamin, som klasker bolden ind i langt hjørne, til den logiske Birkerød føring, som man ellers var blevet nervøs for, ikke skulle komme. 1-2. Målet gav ro til Birkerød, og mistet tro til Liria, som faldt mere og mere sammen, som de resterende spilminutter skred frem. Birkerød vendte tilbage i dominans på bolden, hvor man kunne ane flere gul/sorte scoringer.

En godt spillende Kokfelt, sender et fint indlæg til feltet, som indskiftede ”Basse”, header lige over mål. Et varsel om mål fra angriberen, som slår til kort efter, da en bold til feltet, behandles efter fortjeneste, med sikker scoring, efter ”Basse” med sin fysik, har holdt alt og alle på afstand. 1-3, hvor Liria straks efter, må spille i undertal i 10 minutter, hvilket ikke gør Birkerød dominansen mindre. Små 10 minutter før tid, skiftes en allesteds nærværende og træt Bennett ud, til fordel for Jakob Sten, som også lige kommer på måltavlen, igen med en bold ind i feltet, som træffer ”Basse”, som lægger kuglen af til ”Jake”, som i sin kamp nr.99, knalder kuglen i kassen, til den endelige, og meget velfortjente 4-1 sejr.

En kollektiv fin holdpræstation af Birkerød, som spiller en fornuftig fodboldkamp, med masser af løbearbejde, hvor spillerne kæmpede godt for hinanden, i en kamp som bare skulle vindes, over vel nok rækkens svageste mandskab. Torsdag bliver udfordringen betydelig større, når et nyt lokalopgør venter mod Rudersdal, som senest, om end lidt heldigt spillede 2-2, mod stærke Glostrup. Mød op og støt dit lokalhold, i kampen om Rudersdal. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 1.9 kl.18.30 mod FC Rudersdal på Birkerød stadion.

SS1: Lørdag 27.8-22 kl.13.00 på Skinderskovgård: Liria – Birkerød = 1-4 (0-1)

Kampen i tal: 0-1 Sebastian Ysbæk-Nielsen (27,straffespark) / 1-1 Adhurim Sejfuli (47) / 1-2 Benjamin Bennett (64) / 1-3 Sebastian Nejstgaard (75) / 1-4 Jakob Sten Madsen (88). Tilskuere: Ganske få, men et par håndfulde fra Birkerød trodsede regnen.

BIRKERØD: Jacob Mencke / Tobias Lawætz – Mickey Fagerlind Nielsen (A) – Mads Nanni Serop / Mathias Kokfelt - Nikolaj Hofland (68.Sebastian Nejstgaard) – Marc Bredal - Emil Stanley Willer - Sebastian Tschorn Ramsing (60.Christopher Nejstgaard) / Sebastian Ysbæk-Nielsen – Benjamin Bennett (82.Jakob Sten Madsen).