Menu

Nederlag til Glostrup på kunsten

image Jes Broby og holdkammerater spillede en god kamp, men tabte 0-2 til effektive Glostrup
Birger Flannov
30. september 2022 kl. 18:49

Sjællandsseriens pulje 1, var nået til runde 8, hvor Birkerød tog imod Glostrup, til torsdags fodbold på kunstbane 1 i Birkerød. For begge holds vedkommende den første kamp på det urigtige græs i denne sæson, og for Birkerøds vedkommende, den første rigtige test, hvor holdet over for sig selv skulle bevise, hvor realistisk det vil være, at spille med helt fremme i tabellen. Begge mandskaber, havde foreløbig kun tabt en enkelt kamp, hvor Glostrups kom i sidste runde, med et noget overraskende 0-1 hjemme nederlag, mod Snekkersten, hvor Birkerød mødte op, uden nederlag, i de sidste 5 kampe. Birkerød måtte undvære lyske skadede Mickey Fagerlind denne aften, men anføreren melder sig måske klar til næste kamp.

Tilbage i marts måned, mødtes de 2 mandskaber på samme bane, dengang med sejr til Glostrup på 3-1, et Glostrup mandskab, som senere på sæsonen, tabte sit oprykningsspil til danmarksserien. Denne aften stod Glostrup over for et Birkerød mandskab, som siden har rykket sig, men resultatet forblev det samme, som for et halvt år siden, en ny sejr til Glostrup, denne gang med cifrene 2-0. Begge Glostrup sejre har været fortjente, hvor de med dygtigt og hurtigt omstillingsspil, og langbolde, har formået at straffe, selv de mindst mulige defensive Birkerød fejl, og samtidig selv, har opereret ud fra en fysisk stærk defensiv, som har været svær at nedbryde, og skabe åbenlyse målchancer imod.

Simpelt og effektivt, men bestemt ikke særligt kønt, når Glostrup spiller fodbold. Anderledes med Birkerød, som fremstår som et hold, med bedre fodboldspillere, som gerne vil spille det seværdige kombinations fodbold, som også lykkedes langt hen ad vejen, hvor det dog denne dunkle aften, var svært at åbne en stærk modstander defensiv op, og hvor ens egen defensiv, med to blottelser, øjeblikkelig blev straffet, af sin kyniske modstander. Birkerød slap for en stund, tabellens øverste positioner, men dem kommer man til at indtage igen. Trænerne Gammelgaard og Høegh, skal bare fortsætte deres gode arbejde, med denne fine trup, så kommer sejrene hurtigt tilbage, kulminerende med et stærkt forår 2023.

Når tabellen gøres op i foråret 2023, vil begge mandskaber være top-4 hold, hvilket allerede kunne ses, denne alt for mørke aften, i en høj intens, og hurtig spillende fodboldkamp, hvor der blevet givet og taget, med hjemmeholdet som det bedst spillende fodboldhold, men med udeholdet, som det klart mest effektive og kyniske af slagsen, som kunne have scoret flere mål, hvis ikke lige, Birkerøds stærke målmand Magnus Høgh havde stået i vejen, og hvor Birkerød for første gang i sæsonen, måtte forlade banen, uden scoring, selvom Bennett fik tordnet bolden i mål, men hvor kampens ikke specielt konsekvente dommer, forinden havde dømt frispark, for et mindre skub, som ikke nødvendigvis bør fløjtes i denne kontakt sport.

Birkerød starter opgøret aggressivt, hvor Bennett erobrer en bold på midten, sender Bagger af sted på venstreflanken, som ikke kommer ordentlig fri, på den ellers gode chance. Det er Birkerød indledningsvis på chancerne, hvor Broby suser af sted på højrekanten, med indlæg til Hofland, som på kanten af feltet, desværre træffer lige på målmand Modler, på igen en god chance, der efterfølges af et ligeledes godt Bennett skud udefra, som igen nappes af Glostrup keeperen. Birkerød klart bedst de første 20 minutter, men så, et Birkerød boldtab på midten af banen, straffes nådesløst og lynhurtigt, af hurtige Tucado, der i zig zag stryger mod mål, og i fri position, kan udplacere en chanceløs Høgh i Birkerød målet. 0-1, super effektivitet, men ikke specielt fortjent.

Inden kampen, var der problemer med den ene lysmast, som dog kom op at køre, men her midt i halvlegen, svigtede lysmasten igen, og efterlod det ene spil hjørne i total mørke. I første omgang fortsatte kampen, men det blev uforsvarligt at spille i, hvorefter kampen så ud til at blive aflyst, inden lyset pludselig kom tilbage igen, så spillet atter kunne fortsætte. Ingen kan vide sig sikre med disse LED lysmaster, og med 3 efterårs kampe tilbage, samme sted, er det bare at krydse fingre for, at det i forvejen dårligt oplyste anlæg fungerer, for i værste fald, kan de ansvarlige hjemme hold taber dømmes, i sådanne situationer.

Efter 30 spillede minutter, er det stadig med hjemmeholdet, som det bedst spillende fodboldhold, hvor Glostrup har nok at gøre med at losse læderet frem ad banen, og hele tiden lure på eventuelle Birkerød boldtab, som kan føre til hurtige kontra angreb. Kort før pause, endnu en dukkert, for de gul/sorte, da et målmands udspark, lander helt oppe omkring Birkerød feltet, hvor hverken Kokfelt eller Østerby får lodset læderet væk, og vupti, hurtig Glostrup reaktion, Magnus Jensen alene med Magnus målmand, som kun kan halvklare afslutningen, som fortsætter videre ind i mål. 0-2 ved pausen, ikke det reelle kamp billede, men fejl straffes ofte ubønhørligt.

Hvor Birkerød var det bedste hold i 1.halvleg, bliver det omvendt i sidste omgang, hvor Glostrup i en del situationer får vist deres evner i hurtige omstillinger, og hvor Birkerød satser med Troels Cilius i front, som dog fik det svært, mod et par store fysiske Glostrup brød. Kort inde i halvlegen får Birkerød deres fortjente reducering, troede man, da Bennett tordner bolden i mål, men målet underkendes for et mindre skub, som umiddelbart var svært at se i mørket. Det var chancen, som kunne have bragt Birkerød ind i kampen, hvor Glostrup efterfølgende med 3 hjørnespark, er tæt på at øge sin føring, først efter et dunderskud fra tæt hold, som Magnus med en feberaktion parerer, hvorefter bolden også træffer Birkerød overliggeren, inden Bennett modsat kort efter, sparker lige fobi målet, på et indlæg fra højre.

Glostrup lurer konstant på Birkerød fejl, som opstår i 2 situationer, som fører til direkte spil mod Birkerød målet, hvor Magnus i begge tilfælde redder sit hold, hvor en bagfra farende Broby et kvarter før tid, er yderst tæt på Birkerød reducering, da han header et indlæg lige på målmand Modler, på Birkerøds største chance i kampen. Straks efter, er et frispark fra Troels, tæt på at gå i mål efter en afretning, men for første gang i sæsonen, som sagt, ingen Birkerød scoringer. I stedet kunne Glostrup have udbygget sin føring kort før tid, på endnu en omstilling, men Birkerøds bedste spiller på dagen, Magnus Høgh, er hurtigt ude af målet, og disker op med en fornem fod parade. Masser af aktioner, i denne gode fodboldkamp, med 2 gode hold, som kommer til at præge sjællandsserien i denne sæson, slutter med en trods alt fortjent Glostrup sejr, mens Birkerød må vente en uge, med at tage sin sejr.

Malurten i bægeret, ud over nederlaget er, at man kan ærgre sig over, at denne fodboldkamp, ikke blev spillet lørdag på rigtigt græs, så man for alvor kunne se, aktørerne folde sig rigtig ud, i dagslys. For disse kunstbane kampe, er alt andet end publikumsvenlige, hvor der på opvisningsbanen, trods alt er en tribune, man kan søge ly under, bedre forhold til mad og drikke, og ikke mindst et klart bedre syn for, hvad der reelt sker på banen. Kunstbaner er velegnede til træning og kamp, når græsbanerne om vinteren er uegnede til at spille på. Her taler jeg på vegne af, stort set alle de tilskuere som følger holdets kampe, hvoraf mange bliver væk i trods, og truer med udmeldelse af både klub og fanklub. BF. Birkerød fanklub.

Next up: Torsdag 6.10 kl.19.00 på Birkerød kunst 1 mod Snekkersten IF.

SS1: Torsdag 29.9-22 kl.19.00 på kunst 1 i Birkerød: Birkerød – Glostrup FK = 0-2 (0-2)

Kampen i tal: 0-1 Daniel Tucado (22) / 0-2 Magnus Jensen (43). Birkerød advarsel: Troels Cilius Nielsen. Ca. 75, svært at registrerer i mørket.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Jacob Østerby – Mathias Kokfelt (A) – Mads Nanni Serop (70.Lars Twile Torp) / Jes Broby Tinghuus Petersen – Tobias Lawætz Hansen – Marc Bredal – Sebastian Tschorn Ramsing (57.Sylvester Lundberg Odgaard) / Nikolaj Hofland – Mads Bagger (45.Troels Cilius Nielsen) / Benjamin Bennett.