Nyt Birkerød nederlag

image Sebastian Tschorn Ramsing og holdkammeraterne måtte rejse tomhændet hjem fra Herlevs kunstgræs
15. september 2019 kl. 21:07

Fredags fodbold på kunstgræs i Herlev, det var menuen som Birkerøds bedste fodboldspillere skulle forholde sig til, på en blæsende kølig September efterårsaften. Hjemmeholdet fra Herlev, med en skuffende sæsonstart, stillede til kamp, med 5 nederlag på stribe, og bare et enkelt høstet point, hentet i sæson premieren mod Ledøje Smørum fodbold. Anderledes med Birkerød, som havde skrabet lidt flere point til sig, og fremstod som dagens favorit, trods en nedafgående formkurve på det sidste, som nu hedder bare 1 point og 2 scorede mål, i de sidste 4 opgør.

Herlev har igennem tiderne, altid fremstået som noget af en skrækmodstander, mod diverse  elite hold fra Birkerød, og sådan skulle historien også fortsætte denne aften, hvor hjemmeholdet fortjent nok, tog sæsonens første sejr, med cifrene 2-0. Et hjemmehold, som ikke fremstod i en så stærk udgave, som set tidligere, og absolut var til at tale med, over for et Birkerød mandskab, som i øjeblikket, både kæmper med skader, hos nøglespillere, og samtidig også mangler noget på selvtillids fronten, hvor en fodboldsejr, nok snart ville kunne gøre underværker. Glædeligt var det dog, trods nederlaget, at se de 2 langtidsskadede, Alexander Frost Rasmussen og Jacob Sten Madsen, tilbage på fodboldbanen, hvilket på sigt er til god gavn for bredden i truppen.

Birkerød som havde Mads Serop i karantæne, starter kampen udmærket, hvor man som set i andre kampe, prøver med det boldbesiddende spil langs jorden, hvor Elias i et par tilfælde er tæt på, at bryde igennem fra sin venstre position, hvor også Troels efter 10 minutter, udfordrer modstanderen, med et langskud, som drøner over kassen. Herlev bliver rigtig farlige første gang minuttet efter, da en mand i fri position i yderfeltet, formidler sit skud forbi målet. Birkerød er mest på bold og spil, og da Troels fra venstre dribler på tværs af banen, begås der frispark mod ham, straks uden for det store felt. En fordelagtig position, som Troels selv tager sig af, men desværre stryger afslutningen lige forbi målet.

Straks efter igen bliver det farligt modsat, da Herlev lidt for nemt kommer igennem Birkerøds venstre forsvarsside, og helt ind i feltet, hvor afslutningen tager Dimitrijes inderside stolpe, og springer i spil igen, til kampens foreløbig største chance. Det er livligt i denne periode, hvor folket er sikker på at målene kommer, hvor Troels trækker sig fri i højresiden af det lille felt, og banker bolden lige på målmand Max Christensen, får returen igen, men denne gang lander afslutningen bag målet, hvor Kokfelt en håndfuld minutter efter, smækker et indlæg fra højrekanten ind mod midtfeltet, hvor en helt fri Sida, kikser sit hovedstød fuldstændig.

Kampen bølger frem og tilbage, hvor næste chance tilfalder hjemmeholdet, da Birkerød ikke får ekspederet en bold ordentlig væk, som giver Herlev en åben skud chance fra kanten af feltet, men til alt held for de gul/sorte fans, drøner afslutningen over Dimitrijes mål. Det ligner at en ganske jævnbyrdig og chance skabende halvleg, vil lande målløs, da hjemmeholdet alligevel få scoret i halvlegens slutminutter, på et dumt og unødvendigt mål, direkte på hjørnespark. En grundregel siger, at der dækkes op ved forreste og bageste stolpe, når modstanderen får hjørnespark, men på denne dødbold er der ingen markering ved Birkerøds bageste stolpe, hvor bolden sejler over den midt placerede Dimitrije, og ind i kassen. Forsvarsfejl, og et dumt mål at inkassere, og selvtillid til hjemmeholdet, som fører 1-0 ved pausen.

I første minut efter pausen, er Birkerød ultra tæt på udligning, da en bold spilles op på Troels på højrekanten, som straks spiller videre ind mod midten, hvor Oscar kommer farende, men hvor hans inderside skud, lige uden for feltet, desværre træffer sidestolpen. Det havde ellers været en fortjent udligning, på dette tidspunkt af en ligeværdig og jævnbyrdig kamp. Som fortsætter med chancer, nu til hjemmeholdet, hvor 2 mand kikser et indlæg fra vestre i Birkerød boxen. 9 minutter inde i perioden, får Bill Sida den ultimative chance for udligning, da han på et indlæg fra højre, helt fri tæt foran kassen, halvflugter direkte mod mål, men en flot refleksredning af målmand Max Christensen forhindrer udligningen.

Det blev Birkerøds sidste gode scorings mulighed i den match, hvor Herlev overtager mere og mere af initiativet kampen ud. Herlev får korrekt annulleret et mål for offside, inden Bill Sida, og lidt efter Mads Bagger siger tak for i aften, og overlader positionerne til Jacob og Alexander, som har ventet længe på deres comeback. Herlev sidder på opgøret, mod et mere træt, og måske også modløst Birkerød mandskab, som får et hjørnespark imod sig, som hovedstødes lige over tværribben, og en håndfuld minutter senere, et flot indgreb af Dimitrije, som parerer en åben chance til et nyt hjørnespark.

Efter Dimitrije i Birkerød målet, med en kanon redning, har reddet en friløber, lukkes opgøret definitivt et kvarter før tid, da Herlev får slået et kort indlæg fra højrekanten, som Jonathan Melchiorsen kommer først til, og fra forreste stang, hovedstøder ned i målet, uden chance for Birkerød keeperen. 2-0, en føring Birkerød hentede ovre i Allerød, men denne aften tror man ikke rigtig på comebacket. Som da heller aldrig kommer, hvor 2 trætte mandskaber kan traske af kunstgræsset, og Birkerød kan se frem til uges opgør, på rigtigt spilunderlag, når topholdet, og en af rækkens oprykningsfavoritter fra Ledøje Smørum fodbold, gæster Birkerød, i et næsten lokalopgør, med kampstart kl.13.30. BF. Birkerød fanklub.

DS pulje 1: Fredag 13.9 kl.18.30 på Herlev Stadion: Herlev IF - Birkerød = 2-0 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Oliver Miltoft (43) / 2-0 Jonathan Melchiorsen (74). Birkerød advarsler: Bill Sida (28) - Mathias Kokfelt (69) - Magnus Hejbøl Jensen (83) - Niklas Toft Kristiansen (86). Tilskuere: 150.

BIRKERØD: Dimitrije Viktor Jensen / Sebastian Tschorn Ramsing - Mathias Kokfelt (A) - Christopher Nejstgaard (77.Emil Hejbøl Jensen) / Niklas Toft Kristiansen - Oscar Hartkopf - Magnus Hejbøl Jensen - Mads Bagger (72.Alexander Frost Rasmussen) - Elias Asidah With / Bill Sida (65.Jacob Sten Madsen) - Troels Cilius Nielsen.