Birkerød tabte lokalopgøret i Farum.

image Seth Frederiksen
Biger Flannov
25. marts 2024 kl. 14:38

Efter mandagens vellykkede mørkekamp hjemme i Birkerød, gik turen ganske få kilometer over kommunegrænsen, hvor naboerne Farum ventede i et vaskeægte lokalopgør. Farum fra den nederste del af tabellen, mod et Birkerød mandskab placeret lige under rækkens tophold, på en aktuel 5.plads. Første opgør mellem naboerne var endt med en Birkerød sejr på 4-1, som også denne gang måtte påtage sig den smalle favoritværdighed.

Den favoritrolle, kunne dagens grønklædte Birkerød spillere imidlertid ikke leve op til, da hjemmeholdet Farum, med en ikke ufortjent sejr på 2-0, vandt en af sine sjældne kampe. Så i Birkerøds situation, var det lidt, højt at flyve, dybt at falde, en gammelt slidt ordsprog, der jo ofte bruges i sportens verden, når man går fra en god præstation, til en mindre god en af slagsen. Viljen til at vinde, var slet ikke til stede, i samme grad, som man så det i mandagens aftenkamp i Birkerød, og så gjorde Birkerød spillerne det jo ikke nemmere for sig selv, ved at forære sin modstander, begge deres scoringer.

Så alt i alt, en fodboldkamp, lige til glemmebogen, eller skraldebøtten, om man vil, hvor der skal helt andre boller på Birkerød suppen i fremtidige kampe, hvis man igen skal prøve at smage det sjoveste i fodbold, nemlig sejrens sødme. Det får man chancen for om 14 dage, når Snekkersten gæster Birkerød stadion, når det endelig er tid til græskamp på opvisningsbanen, forhåbentlig da.

Birkerød formår aldrig for alvor at sætte sin modstander under pres, i en 1.halvleg, hvor bolden er ligeligt fordelt mellem holdene, men hvor chancerne ikke just følger som perler på snoren, snarere tværtimod. Birkerød med en afslutning udefra indledningsvis, som Farum keeperen nemt napper, og et par minutter senere, et farligt Farum langskud, som stryger lige forbi Birkerøds stolperod. Det var hvad der skete i denne kedelige fodboldkamp, hvor det mest sindsoprivende og irriterende, var et voldsomt 5 minutters haglvejr, midt i halvlegen. Små 10 minutter før pause, forlænges et Farum hjørnespark lige i hovedet på Mickey, som efterfølgende træffer egen overligger.

Som dagens Birkerød tilskuere snakkede om, så skulle der nok en fejl til fra et af holdene, hvis der skulle komme en scoring. De kloge individer skulle få ret, kort før pausen, da keeper Frederik ikke kan holde et Farum skud udefra, som tabes lige ud i fødderne på Tobias Trampedach, der let kan bringe sit hold i spidsen. Dagens første gave til hjemmeholdet, som skulle blive fordoblet efter pausen. Birkerøds bedste og eneste chance i 1.halvleg, kommer umiddelbart efter, da Sefa får en god skudchance i feltet, men en glidende Farum blokering, af vægrer forsøget i sidste øjeblik. Farum får halvlegens største chance, i halvlegens døende sekunder, da en åben chance i feltets højre side, sparkes forbi kassens lange hjørne.

Efter den sløje 1.halvleg, vises der trods alt bedre Birkerød takter i den nye halvleg, hvor godt spil mellem brødrene Hofland, ender med et indlæg til feltet, hvor bolden træffer en Farum fod, og springer på egen overligger. Det varslede bedre Birkerød tider, som også burde være endt i en udligning, først med en stor Seth Frederiksen chance, som brænder en åben hovedstødschance midt for mål, efter et godt August Damm indlæg. Og kort efter, hvor Seth er i oplæggerens rolle, med en godt set aflevering til en fri Nikolaj i feltet, men ak, svag blød afslutning lige på keeper Schøtt.

I stedet for udligning, fordobler Farum sin føring kort efter, da en upresset Sylvester fra sin back position, midt på egen banehalvdel, vælger at lægge bolden tilbage til keeper Frederik. Den beslutning kostede desværre, da afleveringen bliver alt for kort, og gør plads til Matteo Iacopino, som kan smutte imellem, og lægge bolden over den udfarende Birkerød målmand. Dagens anden Birkerød fejl, og 2-0 til hjemmeholdet. Minuttet efter, hoved støder Mickey en bold i kassen efter hjørnespark, et mål der imidlertid annulleres, da der i tumulten i feltet, åbenbart er begået frispark mod Farum keeperen, i hvert fald ifølge dommer James Kiewe.

Så skulle det blive svært for Birkerød, hvor Seth får endnu en chance i feltet, efter indlæg fra Frederik ”hof”, men kikser sit træf på afslutningen. Birkerød skulle få en sidste chance for at komme tilbage i opgøret, da Serop sender en fin aflevering til Jakob Sten i feltet, som skubbes umotiveret i ryggen, til et soleklart straffespark. Anføreren tager selv sparket fra elleve meter pletten, som han imidlertid vælger at sende op i himlen. Ganske symptomatisk for et Birkerød hold, hvor ikke ret meget lykkedes i denne fodboldkamp.

Et Farum hold, som har haft svært ved at score mål, som rækkens mindst scorende, og sikkert heller ikke havde gjort det, uden Birkerød hjælp, kan juble som vinder af en svagt spillet fodboldkamp, som Birkerød selv var skyld i at tabe.

Senere på aftenen, stod det ikke bedre til i nationalarenaen, hvor man heller ikke kunne få favoritmål, og bravt kedede sig videre, i en 0-0 landskamp, mellem Danmark og Schweiz. Op på hesten igen, og god påske til alle. BF. Birkerød fanklub.

Næste kamp: lørdag 6.4-24 kl.12.00 på Birkerød stadion mod Snekkersten IF

SS1: lørdag 23.3-24 kl.13.00 i Farum park: Farum B. – Birkerød = 2-0 (1-0)

Kampen i tal: 1–0 Tobias Trampedach (43) / 2–0 Matteo Iacopino (64). Tilskuere: 75

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mickey Fagerlind Nielsen - Christopher Nejstgaard (9.Sefa Taspinar) (68. Rasmus Erichsen Madsen) – August Stenshard Damm / Nikolaj Hofland – Jakob Sten Madsen (A) – Mads Nanni Serop – Frederik Thoning Hofland / Seth Frederiksen – Sebastian Nejstgaard (56.Benjamin Fjorting Grealish)