Birkerød skød foråret i gang med sejr over Snekkersten.

image Glade trætte Birkerød spillere i sejrsløb mod ”højen” – efter den fortjente 3-0 sejr.
09. april 2024 kl. 08:21

Så kom der atter gang i sjællandsserien, efter en mystisk pause på 14 dage, hvor man ellers lige var kommet godt i gang med turneringen. I Birkerød, var træningen holdt godt ved lige i pausen, også i påsken, så nu manglede man bare lidt af kampformen, som nu endelig igen kunne blive pudset af, med en kamp mod Snekkersten. Efter en sejr og et nederlag, i forårets første 2 runder, var det tid til årets første græskamp, da et fugtigt Birkerød stadion, i dejligt lunt forårsvejr, dannede rammen om et opgør, mellem hjemmeholdet Birkerød, lunt placeret midt i tabellen, mod et Snekkersten mandskab, med 6 point færre, som i lighed med Birkerød, også var startet foråret, med sejr og nederlag, i sine første 2 kampe.

Kampen som var rykket en time frem, da træner Lasse skulle nå et fødselsdagsfly til London, blev domineret stort af Birkerød, som havde god kontrol i langt det meste af opgøret, og da også sejrede med de fortjente og passende cifre af 3-0. Et Birkerød mandskab, som var klart det bedste mandskab, til at håndtere spil og bold på det bløde græs, og som spillede en rigtig god kamp, hvor man i store dele af de 90 minutter, var sin modstander overlegen. Dermed fik Birkerød samtidig sin revanche, fra holdenes første indbyrdes opgør i Snekkersten, en kamp, som Birkerød ellers også dominerede, men tabte 1-3, på blandt andet godt målmandsspil af Mads Henriksen, som også vogtede gæsternes bur denne middagsstund.

For første gang i sæsonen, stillede Birkerød med Magnus Høgh i målet, og han kommer i aktion straks fra start, da han halvt flyvende napper et skudforsøg fra Snekkersten. Ellers er det hjemmeholdet, som sætter sig på spillet, som kaster flere gode angreb af sig, hvor de angrebsivrige backs, August og ”Sylle”, bliver sat godt i scene, til at fræse op af kanterne, godt hjulpet af de offensive kanter, Nikolaj ”Hof”, og debutanten Marcelo, som hurtigt var kommet sig over vinterens baglårs skade. Egentlige chancer kommer der dog ikke ud af spilovertaget, ud over en god Nikolaj aktion, hvor bolden spilles til Serop, som vælger indlæg i stedet for skud på mål.

Først små 10 minutter før pausen, kommer så chancen og målet, efter fint opspil over venstrekanten, hvor August spiller bolden frem til Sebastian ”Basse”, som får drejet bolden ind i feltet, til en fri Jakob Sten, som usvigeligt sikkert sætter 1-0 scoringen i kassen. Straks efter fjumrer Mickey med bolden, i en mand mod mand situation, hvor bolden ikke cleares, og som giver Snekkersten en gratis chance, i udkanten af stort felt, men heldigvis uskarphed i Snekkersten afslutningen, som drønes over målet. Halvlegen slutter med en annulleret Birkerød scoring, efter ellers godt Birkerød opspil over højre kanten, med indspil til feltet, hvor Seth i sidste ende dømmes korrekt offside. 1-0 pause.

Hjemmeholdet starter 2.halvleg i overtal, og dominerer, hvor et ”Sylle” indlæg til feltet, skaber flere småchancer, som blokeres. 54.minut, og dagens højdepunkt, da August fra sin venstre forsvarsposition, lige af dribler et par mand, og fører bolden frem, inden han spiller videre ud til Nikolaj på venstrekanten, som kommer helt ned til baglinjen, hvor han undgår en tackling, og kommer fri til sit indlæg, som Seth Frederiksen perfekt timer og flugter i kassen. Hele entreen værd, hvis man ellers havde betalt sådan en. 2-0. I øvrigt den unge angribers første senior 1 scoring, i sin kamp nr.7, og den blev senere fordoblet.

2-0 kunne ligne en afgørelse, men denne farlige føring er jo aldrig sikker, og pludselig ud af ingenting en kæmpechance til Snekkersten i Birkerød feltet, som hamres på Birkerød stolpen, en situation som så nemmere ud at score på, og igen lige efter, endnu en Snekkersten chance, som heldigvis sidder lige i favnen på målmand Magnus. Herefter kunne keeperen ånde lettet op, for det var dagens sidste krampetrækninger, fra et ikke specielt prangende Snekkersten mandskab, som skal være glade for sine allerede mange point, som er skrabet sammen.

Et kontrollerende, og godt kæmpende Birkerød mandskab, har styr over kampen hele vejen hjem, hvor Nikolaj ”Hof” fra sin venstreposition, fint spiller Serop fri i feltet, som imidlertid bliver så befippet, at han glemmer at skyde første gang, og efterfølgende tackles i stedet. Dagens publikummer, skal dog få endnu en Birkerød scoring, en løjerlig en af slagsen, da en Seth i fremdrift mod målet, storkikser en simpel aflevering til feltet, men hvor en modstander sparker bolden direkte tilbage i fødderne på Seth, som får frit løb mod målet, og fladt kan sparke 3-0 slutsejren i land. I slutsekunderne endnu en stor Birkerød chance, da Jakob Sten fra højre kanten, lægger en sukker ball til feltet, som ”Basse” skal score på, men bolden kommer ikke over stregen, som keeper Henriksen redder, hvorefter der opstår en del tumult og skubben, hvor ”Basse” og 2 modstandere ser gult.

Birkerød vinder fortjent 3-0, og en flok trætte spillere kan trave fra den tunge bane, og løbe mod sin lille fanskare på ”højen”, til en fortjent hyldest, med obligatorisk gul/sort røg, hvor næste opgave hedder hjemme stærke Tåstrup, hvor holdet med sejr, kan bringe sig tæt på rækkens top-4. Mød op og støt drengene. BF. Birkerød fanklub.

Next up: lørdag 13.4-24 kl.13.00 på udebane og kunstgræs mod Tåstrup FC.

SS1: lørdag 6.4-24 kl.11.00 på Birkerød stadion: Birkerød – Snekkersten = 3-0 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Jakob Sten Madsen (37) / 2-0 Seth Frederiksen (54) / 3-0 Seth Frederiksen (83). Birkerød advarsler: Seth Frederiksen (63) - Sebastian Nejstgaard (90). Tilskuere: 100

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mickey Fagerlind Nielsen – Christopher Nejstgaard – August Steenshard Damm / Jakob Sten Madsen (A) – Frederik Thoning Hofland – Mads Nanni Serop / Marcelo Peter Cunha Randolf, debutant (73.Troels Cilius Nielsen) – Sebastian Nejstgaard (41.Seth Frederiksen) – Nikolaj Hofland (76.Sefa Taspina