Birkerød tog sejren i Zebrafolden

image Birkerød vinder fortjent 1-0 i Avedøre - på Nikolaj Hoflands straffesparks scoring.
19. maj 2024 kl. 13:43

Fredags aften hygge stemning i Avedøre, med familie komsammen, børne hoppeborg, gode ristede pølser, og fadbamser. Alt dette kunne nydes, i strålende forårsvejr, sammen med sjællandsserie kampen i fodbold mellem Avedøre og Birkerød. Et formstærkt hjemmehold, der mødte frem med 4 sejre på stribe, blandt andet en nylig 1-0 sejr over Fredensborg, som Birkerød jo med de samme cifre, noget ufortjent tabte til i sidste uge. Også denne aften, hed cifrene sluttelig 1-0, til udeholdet fra Birkerød, som i kampens overtid, fortjent afgjorde opgøret til sin fordel, på et korrekt dømt straffespark.

Opgøret i ”Zebrafolden”, var samtidig en direkte duel om tabellens femteplads, som Birkerød havde siddet konstant på, siden forårets start, og altså forsvarede med bravur, og som samtidig kunne være et endeligt sæsonmål at holde fast i, med 4 kampe tilbage. Et Birkerød mandskab, som i forhold til sidst, måtte undvære August, men til gengæld atter havde Mickey og Marcelo til disposition, og hvor Mads Serop også lige rundede sin kamp nummer 100, i landets smukkeste klubtrøje, og tillykke med det.

Hyggen har de i Avedøre, men bestemt ikke en opvisningsbane, som er specielt velegnet til seværdigt fodboldspil. Spil langs jorden, som Birkerød er et af de bedste hold i rækken til at praktisere, bliver aldrig rigtig godt, med boldens hoppen og springen, så derfor bliver det aldrig specielt kønt, når der spilles fodbold i Zebrafolden. Birkerød prøvede dog, og fortsatte i 1.halvleg, nogle af de gode takter fra Fredensborg kampen, med masser af gode angreb, hvor de var det klart det bedste hold. Efter pausen, fusede det hele ud, til en omgang sparken, men så slap man da for at se på boldens evindelige opspring.

Birkerød styrer kamp løjerne fra start, hvor Stjernegaard er tæt på med en afslutning i feltet, som Avedøre målmand Emil Skjold Larsen dog flot parerer. Hvor Avedøre første gang gør sig bemærket, da Kim Gurskov ser gult, og 10 minutter i skammekrogen, efter 20 minutters spil. En arbejdsløs Frederik i Birkerød målet, kan se sit hold spille pæn fodbold, så godt som det ellers kan lade sig gøre på knolde marken, med mange gode angreb, over fløjene, som dog ikke kaster egentlige målchancer af sig, før Marcelo har en nærgående afslutning lige over sammenføjningen, efter endnu et godt angreb.

Omkring den halve time, et flot raid af Stjernegaard mod målet, som finder ”Basse” på feltets venstrekant, som drøner sin jordstryger afslutning, forbi målets lange hjørne. Straks efter, målmand Frederik i aktion for første gang, med sikkert indgreb, på et godt Avedøre langskud. Stadig Birkerød som det mest målsøgende hold, med et godt dykkende frisparks langskud, fra anfører Jakob Sten, efterfulgt af gode kombinationer mellem Marcelo og Christopher på venstrekanten, som sender et indlæg til feltet, hvor Frederik får hovedet på, men målmand Emil Skjold redder. Så kommer den store chance, efter et Nikolaj skud udefra, som halvklares af Avedøre målmanden, lige ud til ”Basse” og frit mål, men en skævert med forkert sparkeben, ødelægger chancen, hvor der for øvrigt efterfølgende blev fløjtet for offside.

I slutningen af halvlegen kommer hjemmeholdet til mere spil, og får en kæmpechance i feltet, efter indlæg fra højre, hvor bolden på forunderligvis skovles over målet. Straks efter, hjørnespark Avedøre, hvor masse tumult i feltet, pludselig udløser et straffespark til hjemmeholdet. Svært at se hvad der egentlig blev dømt for, men straffesparket stod ved magt. Birkerød keeperen har luret Avedøre skytten godt af, og går til den rigtige side, og holder fast i bolden, helt nede ved stolperoden. God læst aktion af Frederik, om end på et noget blødt og ikke specielt veludført straffespark af Martin Nielsen. Birkerød keeperen spillede i øvrigt en fejlfri kamp, og var sikker i de indgreb, han foretog sig. 0-0 ved pausen.

Fra 2.halvlegs start kommer Magnus Lund i aktion, i stedet for en små skadet Marcelo, en halvleg, som i forhold til de første hæderlige 45 minutter, bliver noget af en langgaber, hvor der ikke sker alverden. Dog får Birkerød en stor chance, 10 minutter inde, efter godt opspil over højre kanten, hvor afslutningen i midt feltet, dog bankes lige på Avedøre keeperen, af vist nok ”basse”. Ellers sker der ikke noget, hvor der er masser af tid, til at besøge boden med mad og drikke, uden at man misser noget. Hvor Avedøre heller ikke kan drage fordel af en 10 minutters Jakob Sten udvisning.

Masser at tid på trænerbænkene til at skifte ind og ud, i en kamp, som ligner en nullert, hvor de to holds forsvarsspillere ikke er overbebyrdet, med at holde angriberne fra mål fadet, hvor det allerbedste, ud over det gode vejr, så alligevel skulle komme til sidst, med en scoring til det gul/sorte udehold. Angriberen Seth, som i de sidste par kampe, har passet back positionen, viser sit sande offensiv gen, med et gennembrud lige mod målet, hvor han jordes i feltet, til et soleklart straffespark. Det ansvar tager Nikolaj ”Hof” på sig, og han sætter sikkert sit første forårs mål i kassen, til fuld 1-0 gevinst, og 3 point med hjem til Birkerød.

Birkerød tager forårets første sejr på udebane, og følger op på efterårets 3-1 hjemmesejr, og spiller samtidig for fjerde gang i dette forår til 0, noget man ikke just er så vant med.

Hundested eller Gilleleje, fra henholdsvis serie 3 og 2, sådan hedder første modstander i pokalturneringen, en kamp der sandsynligvis afvikles d.29.5 kl.19.00 på udebane, det er dog ikke endeligt bekræftet. BF. Birkerød fanklub.

Next up: lørdag 25.5-24 kl.12.00 på Birkerød stadion mod FC Rudersdal.

SS1: fredag 17.5-24 kl.18.30 i Zebrafolden i Avedøre: Avedøre IF – Birkerød= 0-1 (0-0)

Kampen i tal: 0–1 Nikolaj Hofland (92, straffespark). Birkerød advarsler: Jakob Sten Madsen (58) – Mads Nanni Serop (94). Tilskuere: 150 (alt inklusive).

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Seth Frederiksen – Mickey Fagerlind Nielsen – Mads Nanni Serop – Christopher Nejstgaard / Nikolaj Hofland – Frederik Thoning Hofland – Jakob Sten Madsen (A) (75.Benjamin Fjorting) – Alexander Stjernegaard – Marcelo Peter Cunha Randolf (46.Magnus Lund Larsen) / Sebastian Nejstgaard (72.Sefa Taspinar).