Menu

Sølv til U14-drengene i Hollandsk turnering med 500 hold

image Stolte U14 drenge - og en lige så stolt træner!
Natascha Stertzel
25. april 2017 kl. 16:30

Skærtorsdag rejste Skjold Birkerøds U14 drenge til Holland for at deltage i dette års EASTER OPEN fodboldturnering. Udover social hygge på tværs af årgangen og med besøg på Ajax Arena i Amsterdam, blev der spillet en masse fodbold. EASTER OPEN er et af Hollands største stævner, med knap 500 tilmeldte hold og med mulighed for at tilmelde hold i enten A eller B række, og Skjold Birkerød deltog i begge rækker.

I B rækken havde vi tilmeldt et hold med blandet 2. og 3. holds spillere

Lørdag skulle der spilles indledende kampe mod et engelsk og 2 hollandske hold. Det var dog en lige stor nok mundfuld – modstanderne var meget stærke og det endte med 3 nederlag. Men humøret var højt og drengene fik hurtigt rystet nederlagene af sig. Søndag skulle der spilles placeringskampe og målsætningen var klar: Der skulle scores minimum 1 mål. Og det blev der! Med 1 sejr og 1 uafgjort og kun et nederlag, endte holdet med en flot 2. plads i placeringspuljen og drengene fik en medalje med hjem til Danmark. Godt kæmpet drenge!

Hele 1. holdet havde tilmeldt sig turen og de skulle således prøve kræfter med A rækken.

Lørdag var modstanderne fra Tyskland, England og Holland.

Første kamp blev 1-1, hvilket var en utrolig flot præsentation mod de tyske mestre (ubesejret vel og mærke) i den øverste række i region Wuppertal. Og med efterfølgende flotte sejre på 4-1 og 2-0 over hhv. et Academy & et Divisions hold, var holdet klar til at spille finalekampe søndag.

Og modstanden var hård som forventet. På Skjold Birkerøds 100 års fødselsdag endte første kamp 0-0 mod det engelske talenthold Champions Football Development. Næste kamp mod Lyngby ØST 2 blev vundet 1-0 og nu ventede sidste kamp mod Sønderborg – VEST 2. Birkerød kom foran 1-0, men da der i den anden pulje stod 2-0, var Birkerød tvunget til at skulle score 1 mål mere for at være med i kampen om guldet og med kun 5 sekunder tilbage, scorede drengene til 2-0!

Champions Football Development og Skjold Birkerød havde dermed samme point og samme målscore, så det skulle afgøres med straffespark, hvem der skulle gå videre. Og her tog målmand Emil Larsen et af sparkene, og så var Skjold Birkerød i finalen.

Drengene skulle i finalen op imod et Hollandsk elitehold, HC & FC Victoria 1893. Og som alle de foregående kampe, blev dette også en intens kamp, der endte 0-0. Det skulle igen afgøres med straffespark, hvem der skulle noteres for vinderen af kampen, og desværre var det modstanderen der løb med sejren – og hermed guldet.

Men vores drenge kan være så stolte af deres præsentation – og deres pokal for 2. pladsen. Ikke et’ af de hold som Birkerød mødte, spillede i samme række eller under end dem selv - alle hold var højere rangeret i henholdsvis Holland, Tyskland, England og Danmark.

Dermed fortsætter Skjold Birkerøds U14 drenge den stime de har været i det seneste år, hvor de også var ubesejrede i mesterrækken i vinterturneringen, og viser at de er et hold som man ikke bare kan komme uden om

Luk