Klart herre senior 1 nederlag i Tåstrup.

image
14. april 2024 kl. 15:41

Efter sidste uges udmærkede præstation og sejr over Snekkersten, skulle Birkerøds bedste senior spillere prøve kræfter med et af rækkens bedre mandskaber fra Tåstrup. Det blev lige så vanskeligt, som forudset af mange, da hjemmeholdet igennem det meste af opgøret, var lidt bedre i alle spillets faser, og fortjent sejrede med 4-1. Et Tåstrup mandskab, som havde vundet 7 kampe i træk, inden stimen i sidste weekend blev stoppet, med et 2-3 nederlag til topholdet Fredensborg, men som altså nu igen fortsatte sin vinderkurs, med sejren over et Birkerød mandskab, som i dette forår, skiftevis vinder og taber sine kampe, hvilket jo igen betyder, hjemmesejr over Herstedøster, næste lørdag.

På Nybolig parks kunstgræs, sætter hjemmeholdet sig på kamp og spil straks fra start, hvor en skæv clearing fra en Birkerød fod, er tæt på at koste, allerede i kampens indledning, men afslutningen stryger lige forbi målmand Magnus målstolpe. Først da kampuret står på 14, er Birkerød for alvor fremme i Tåstrup feltet, og får fremtvunget sig et hjørnespark, som Tåstrup keeper Oliver Lip, griber, med sin nærmest første aktion. Kort efter kommer Tåstrup i front, da små spil uden for feltet, afsluttes af et blødt skud mod målet, som øjensynlig rettes af, og fanger målmand Magnus på det forkerte ben. 1-0

Herefter fortsætter Tåstrup sin dominans, over for en modstander, som har svært ved at etablere noget sammensættende spil, over for et hjemmehold, som sidder tæt og solidt på de gul/sorte Birkerødder. Tåstrup kommer på 2-0, efter passivitet i Birkerøds højre forsvarsside, da ”Sylle”, og andre medspillere alt for let lader sig narre, af et par husmandsfinter, inden bolden sendes til midt feltet, hvor Sebastian Frederiksen let kan score, ved at tippe bolden over målmand Magnus. Endelig efter 34 minutter et godt Birkerød angreb, hvor Christopher fra center forsvaret, spiller bolden ud til August på venstrekanten, som tager et rush op ad linjen, runder en forsvarer, inden bolden sendes til feltet, hvor Sebastian ”Basse”, First timer læderet lige forbi mål.

Det varslede lidt bedre Birkerød tider, med mere spil mod Tåstrup målet, som også kaster en reducering af sig, efter en gang kluddermor af tilfældigheder i Tåstrup feltet, hvor ”Basse” til sidst har den skarpeste lange tå, som kan prikke 1-2 reduceringen ind. Kort efter må Seth forlade banen med en skade, og afløses at Troels, som kom ind og fik noget tiltrængt spilletid. Lige inden pausetid, øger hjemmeholdet sin føring til 3-1, da et indlæg fra højre træffer en spejlblank Philip Folman i midt feltet, hvis afslutning først reddes af Magnus, men hvor riposten let kan sættes i kassen, bag den sagesløse Birkerød keeper, som i den grad savnede markeringer fra sine forsvarsspillere. 3-1, pause og pølsetid.

2.halvleg starter, hvor den første sluttede, med hjemme holdet mest på bolden, hvor Magnus kommer ud og redder en stor Tåstrup chance, efter små 10 minutters spil. Minuttet efter går det imidlertid galt, da Tåstrup angriber over venstresiden, med et afsluttende indlæg til feltet, hvor Birkerød forsvaret laver en da capo, ved at undlade at dække op, så en helt fri Mathias Redke Jensen, let kan gøre sig selv til dobbelt målscorer. 4-1, hvor man frygtede lidt for Birkerød skæbnen, men hvor der heldigvis blev sat prop i, med hensyn til scoringer imod denne eftermiddag.

Midt i halvlegen får Birkerød sat et pres ind mod Tåstrup målet, hvor Frederik ”Hof”, sender en afslutning på sidestolpen fra tæt hold, mod en modstander, som efterhånden stiller sig tilfreds med cifrene på måltavlen, som giver Birkerød mere initiativ og spil, og også endnu en stor målchance, da ”Sylle” fra højre, sender et indlæg til feltet, hvor Mickey ved forreste stang, er yderst tæt på at styre bolden i mål, til en af sine sjældne scoringer. Birkerød formår ikke at reducere yderligere, hvor kampens sidste chance, er hjemmeholdets, med et hårdt skud lige fobi Birkerød kassen, små 10 minutter før tid.

Tåstrup vinder fortjent 4-1, og får revanche for efterårets 1-3 nederlag på Birkerød stadion, over et Birkerød mandskab, som savnede lidt pondus på den midterste del af banen, hvor man åbenlyst savnede en skadet Mads Serop, men hvor man til gengæld kunne glæde sig over stærkt offensivt back spil af August Steenshard, der var involveret i de fleste Birkerød farligheder, mod modstandermålet. BF. Birkerød Fanklub.

Next up: lørdag 20.4-24 kl.12.00 mod Herstedøster på opvisning banen i Birkerød.

SS1: lørdag 13.4-24 kl.13.00 på i Tåstrup: Tåstrup FC - Birkerød = 4-1 (3-1)

Kampen i tal: 1–0 Mathias Redke Jensen (18) / 2–0 Sebastian Frederiksen (27) / 2–1 Sebastian Nejstgaard (37) / 3–1 Philip Folman (44) / 4–1 Mathias Redke Jensen (54). Birkerød advarsler: August Steenshard Damm (76) – Benjamin Fjorting Grealish (89). Tilskuere: 75–100.

BIRKERØD: Magnus Høgh Petersen / Sylvester Lundberg Odgaard – Mickey Fagerlind Nielsen – Christopher Nejstgaard – August Steenshard Damm / Nikolaj Hofland – Frederik Thoning Hofland – Jakob Sten Madsen (A) – Benjamin Fjorting Grealish (62.Rasmus Erichsen Madsen) / Seth Frederiksen (41.Troels Cilius Nielsen) – Sebastian Nejstgaard (64.Sefa Taspinar).