Remis til herre senior 1 i Ballerup.

image 2 måls skytten Seth Frederiksen (bagerst) – reddede et point hjem til Birkerød.
29. april 2024 kl. 21:13

Remis til senior 1 i Ballerup.

Tidlig formiddags fodbold i ”gryden” i Ballerup, hvor Birkerøds bedste senior spillere, skulle forsøge at fortsætte deres fornuftige pointstime, som foråret var startet med. Det lykkedes til fulde, da man i forårets tredje udebane kamp, hentede sit første point, via et 2-2 resultat mod hjemmeholdet fra BSF. Et rigtig godt og fornuftigt resultat, som ikke ret mange havde troet på, et kvarter før tid, da hjemmeholdet førte 2-0, og virkede i fuld kontrol. Fodboldkampe varer imidlertid 90 minutter, og hatten af, for de gul/sorte, der pludselig viste tænder til sidst, med 2 fremragende mål, og endda med lidt held, kunne have vundet.

BSF mod Birkerød er klassiske traditions opgør nærmest hver sæson, i kampe der som regel altid er yderst tætte og jævnbyrdige, og altså også denne gang. Et Ballerup Skovlunde hold, som plejer at spille med i tabellernes sjove ende, men som i denne sæson har haft problemer med den statistik, med en placering tæt på bundregionerne, hvor man inden dagens opgør mod Birkerød, kun havde vundet en kamp på hjemmebanen, og faktisk gør sig bedre hjemmefra, hvor man senest pressede topholdet Fredensborg, som scorede et sent 3-2 sejrsmål.

Hvor hjemmeholdet skulle kikke nedad i tabellen, kan Birkerød spille helt uden pres, resten af turneringen, hvor man kan jagte en top-4 placering, alternativt prøve at holde fast i sin nuværende Femmer placering. Birkerød havde igen Mickey Fagerlind, Mads Serop og Seth Frederiksen til disposition, hvor sidstnævnte skulle få den altafgørende hovedrolle, i middagsstundens 2-2 resultatet.

Hjemmeholdet starter opgøret bedst, med en åben chance allerede efter 3 minutter, et blødt hovedstød i fri position, som lander lige i poterne på målmand Frederik. Små 10 minutter senere kommer dagens første scoring, efter godt opspil af BSF over højre kanten, med indspil til feltet, som Oscar Wael forholdsvis ugeneret kan snitte læderet i mål, hvor målmand Frederik øjensynlig bliver generet af et højt løftet ben i situationen. 1-0.

Hjemmeholdet har bolden mest, hvor Birkerød bedste forsøg kommer efter 20 minutter, hvor ”Sylle” farer op langs flankens højreside, og får tilkæmpet sig et hjørnespark, som Nikolaj sparker ind i hovedet på ”Basse”, hvis hovedstød reddes af den tidligere Birkerød keeper Dimitrije Viktor Jensen. BSF er tæt på scoring omkring den halve time, hvor en afslutning i feltet, blokeres på Birkerøds målstreg efter et hjørnespark. Lige efter et godt Birkerød angreb over venstre, hvor Marcelo spiller August, som tager et klassisk raid mod baglinjen, og spiller ind til en fri ”Basse” i feltet, som desværre er i offside position.

10 minutter før pause, udskiftes Frederik for en stund, med Seth, hvilket skulle få en afgørende betydning senere i opgøret. 37.minut. Marcelo sendes afsted på venstre kanten i fri position mod målet, kommer i feltet, hvor målmand Dimitrije kommer godt ud og skærmer af, så afslutnings vinklen bliver for spids, for Marcelo. Birkerød bedre med i slutningen af halvlegen, hvor et boldtab dog er ved at koste, men hvor målmand Frederik kommer godt ned til den hårde afslutning, og holder fast i bolden. Pause, 1-0 BSF.

Hjemmeholdet kommer på 2-0, tidligt i 2.halvleg, hvor et langskud, efterfølges af et indlæg til Birkerød feltet, som Ardit Nesemi hovedstøds snitter bolden i mål, hvor keeper Frederik kun lige får labben på, inden bolden sniger sig i mål. Her savnede man, som ved første scoring, lidt mere konsekvens i markeringerne. 0-2 nede, og træner Lasse reagerer med en triple indskiftning, som dog ikke får synderlig effekt, på et Birkerød mandskab, som står for langt tilbage på banen, mod en modstander, som kommer over venstrekanten et par gange, med småchancer i feltet til følge.

Med 20 minutter igen, vises Frederik ud i 10 minutter, et synligt handicap for et hold, som er bagud med 2 kasser. Men som en af dagens inkarnerede Birkerød fans sagde, ”2-0 er den farligste føring, og Birkerød er bedst i undertal”, ikke et specielt skudsikkert udsagn, men et man burde have sat penge på, for den gode mand skulle få fuldstændig ret.

De første 5 minutter af overtallet ligger BSF mandskabet og spiller bolden rundt, mod et afventende Birkerød mandskab, som pludselig på få minutter, eksploderer, med flot og hurtigt kontra spil, og 2 fornemme scoringer, hvor først Seth spilles fri i feltets venstreside, hvor bolden fornemt bankes ind i langt målhjørne til 1-2, og straks efter, samme Seth, som har positioneret sig rigtigt i midt feltet, og kan flugte bolden i kassen, efter et godt indlæg fra højre. 2-2. Hjemmeholdets føring var hentet, og præcis som i sidste uges kamp mod Herstedøster, med Birkerød scoringer i undertal.

Birkerød følger op, og slutter kampen bedst af, mod det rystede hjemmehold, med yderligere 2 gode chancer, hvor først Seth ene mand, trækker forbi et par modstandere, og banker på kassen, men lige på målmand Dimitrije. 5 minutter senere, flot Birkerød angreb, hvor Nikolaj ”Hof” i højresiden, spiller bolden videre op ad flanken, til ”Sylle”, som smækker sit indlæg til feltet, hvor Seth helflugter mod målet, en bold hvor BSF-keeper Dimitrije viser al sin kunnen, med en eminent målmandsredning. Ham kunne BSF takke, for et trods alt velfortjent point. BF. Birkerød fanklub.

Next up: lørdag 4.5-2024 kl.12.00 på Birkerød stadion mod Roskilde Boldklub.

SS1: lørdag 27.4-2024 kl.11.00 i Ballerup Idrætspark: BSF – Birkerød = 2-2 (1-0)

Kampen i tal: 1-0 Oscar Wael (12) / 2-0 Ardit Nesemi (52) / 2-1 Seth Frederiksen (76) / 2-2 Seth Frederiksen (78). Advarsel Birkerød: Frederik Thoning Hofland (70). Tilskuere:100

BIRKERØD: Frederik Høyer Hansen / Sylvester Lundberg Odgaard (54.Frederik Thoning Hofland) – Mickey Fagerlind Nielsen – Christopher Nejstgaard – August Stenshard Damm / Mads Nanni Serop (54.Benjamin Fjorting Grealish) – Jakob Sten Madsen (A) / Nikolaj Hofland – Frederik Thoning Hofland (36.Seth Frederiksen) – Marcelo Peter Cunha Randolf / Sebastian Nejstgaard (54.Sefa Taspinar).